URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2018, 11:26

Administraţia Domeniului Public Oradea, în topul companiilor profitabile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul 2018 a fost unul bun pentru Administraţia Domeniului Public Oradea, societatea continuând trendul ascendent din ultimii opt ani. Acest lucru rezultă şi din plasarea societăţii într-un top al celor mai profitabile companii din România, realizat de ListaFirme.ro.

Conform datelor de bilanţ depuse în anul 2018, Administraţia Domeniului Public (ADP) SA Oradea a ocupat primul loc în trei topuri realizate pe criterii şi domenii de activitate diferite de către ListaFirme.ro.

Astfel, ADP Oradea ocupă locul I, pentru judeţul Bihor, în Top Profit România 2018, un clasament pentru întreprinderi mijlocii certificat de ListaFirme.ro. De asemenea, în urma bilanţului pe anul 2017, Administraţia Domeniului Public a fost desemnată cea mai mare firmă din judeţul Bihor în Top 5 pentru România. Societatea condusă de Liviu Andrica a ocupat locul I pentru judeţul Bihor şi în Top Afaceri România 2018 pentru întreprinderi mijlocii, menţinând renumele dobândit în ultimii opt ani.

"Colecţiei" de diplome oferite an de an de către ListaFirme.ro i s-au adăugat în anii precedenţi şi altele, obţinute pe plan judeţean, cum ar locul I în Topul judeţean al firmelor 2016, acordată în 2017 de către Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, sau diplomele de recunoştinţă pentru sprijinul acordat comunităţii locale, respectiv pentru responsabilitate socială, acordate în cadrul galelor "Antreprenor pentru Oradea".

"Toate diplomele obţinute reprezintă încununarea muncii depuse în ultimii ani. Ne bucură aceste recompense, dar în acelaşi timp ne obligă, fiind conştienţi că trebuie să ne menţinem la acest nivel sau chiar să-l depăşim", consideră Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Loredana Buz,
Consilier relaţii publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
CrisDumi, de data asta ai grăit cel mai mare adevar...
...deși adevărul nu are grad de comparației. Da-mi voie să te citez: "Trebuie să fi tolomac ca să nu faci profit în acest fel, neavând nimic personal la bază, doar mulți bani publici proveniți din întregul patrimoniu". Vezi ce profit și realizări fac companiile de stat conduse politic de guvern, și cine sunt tolomacii care îl susțin!?! Mă bucur că ai trecut de la Monopol la zaibăr. In vino veritas!
Postat 15 Decembrie 2018, 15:47 de FaBULA
.
Acum doua saptamani cei de la ADP spuneau ca maresc tarifele pentru ca altfel nu pot da salarii decente. Acum aflam ca de fapt au profit serios. Diploma de recunostinta pentru "sprijinul comunitatii locale" cred ca e o gluma. Doar 10% din clientii aquaparkului sunt bihoreni si nici explozia an de an a tarifelor din cimitir nu le-as numi vreun mare ajutor pentru comunitate. Andrica spune ca vrea sa depaseasca acest nivel. Asta inseamna oare noi mariri de tarife?
Postat 15 Decembrie 2018, 12:35 de 1x1
Fă Bulă, nici eu nu puteam compara mai la obiect "chestiunea" !?!
ADP la fel ca industria autohtonă de acu' trei decenii ... edilii precum FSN !?! Bine exprimat !?!
Postat 15 Decembrie 2018, 10:20 de CrisDumi
Unora le place... falimentul
Da' cu ADP-ul ce aveți? Ați uitat ce monopol aveau industria românească în anii 90'. Sub înțeleapta conducere a FSN-istilor, majoritatea relocati în PSD, s-a ales praful de tot. Lasati-o mai încet cu Monopolul, fiți mai tradiționali și dati-o pe pălincă. Mahmureală plăcută!
Postat 15 Decembrie 2018, 08:25 de FaBULA
profit 0
Cred ca asta ar fi de premiat! Sa aveti un buget asa de bine facut incat cheltuielile sa fie egale cu veniturile la finele anului sau veniturile sa fie putin mai mari decat cheltuielile. Abia atunci am simti si noi grija fatza de cetatean. Din moment ce voi aveti venituri mai mari decat cheltuielile inseamna ca ati bagat mana mai adanc decat trebuie in buzunarul oradenilor sau ca nu sunteti capabili sa proiectati un buget si aici ma refer in primul rand la investitii. Inclin sa cred prima varianta. Macar taceti naibii din gura si nu va mai expuneti prin presa. Din punctul meu de vedre ati comis-o, norocul vostru e ca n-are cine sa vada. Romanul doarme, nu e ca francezul! Primarul va sustine, pentru ca profitul asta va fi transferat in conturile PMO. Asta e!
Postat 14 Decembrie 2018, 17:42 de Kid
Subscriu...
...la tot ce-au scis baietii de mai jos.Remarcabil este ca d-l director zice ca " Ne bucură aceste recompense, dar în acelaşi timp ne obligă, fiind conştienţi că trebuie să ne menţinem la acest nivel sau chiar să-l depăşim". Trebuie sa va depasiti performantele actuale,sa tineti ritmul cu termoficare si otl.Cine nu poate tine ritmul, se relocheaza voluntar...spre est
Postat 14 Decembrie 2018, 15:03 de excalibur
Monopol de Oradea
Normal ca atunci cand ai monopol si mai ai si un gibon in primarie care te lasa sa ridici preturile "pana la cer", esti doar profitabil! Sunt curios in slujba cui este aceasta institutie: in slujba cetateanului sau a profitului? Nu de alta dar in Oradea tot ce atinge primaria e pe profit, cu conditia sa exista un monopol iar client sa fie tot orasul. Mi-e sila de profitabilitatea voastra.
Postat 14 Decembrie 2018, 14:37 de oradeanbihor
@loredana buz
Tu chiar crezi ce scrii? Daca da, eu zic sa mai citesti putina contabilitate si economie. Poate ne lamuresti si pe noi cu cine se "bate" pe piata libera din Oradea ADP-ul... Pai voi faceti preturile cat de mari vreti, nu aveti concurenta, cetateanul e obligat sa apeleze la serviciile voastre si va laudati ca aveti profit?!?!?!? Hai ca am inceput si eu sa folosesc semnele de punctuatie ca si CrisDumi si nu e bine.
Postat 14 Decembrie 2018, 13:58 de Kid
ADP este o societate comercială cu capital integral public local !?!
Inițial a fost serviciu public în cadrul primăriei, apoi direcție, mai apoi desprinsă din sfera jurisdicției directe din motive de neplată a TVA, iar ulterior transformată în societate comercială ca să nu fie luați directorii ei de Curtea de Conturi și DNA, pentru evaziune prin neplata taxei pe valoare adăugată la depășirea plafonului legal !?! Câștigul transformărilor în timp este posibilitatea atragerii directe de finanțări, sub jurisdicția consiliului local ... având patrimoniul doar public al municipiului, fără niciun amestec privat !?! "Invenția" nu aparține nici lui Bolojan și nici lui Andreica ... ci unora care au avut imaginația de a "orienta" niște bani fără control direct din partea municipiului, strict discreționar de la nivelul "instituției primarului" încă din epoca PDL-istă a puterii locale !?! Trebuie să fi tolomac ca să nu faci profit în acest fel, neavând nimic personal la bază, doar mulți bani publici proveniți din întregul patrimoniu al orașului și orădenilor !?! Pentru asemenea "inginerii" a stabilit instanța din București că sunt nelegalități în constituirea unor companii de către Gabriela Firea !?! Trebuie să fi și mai tolomac, ca în loc să taci chitic și să mergi pe burtă, să te apuci să-ți plătești un lic pe podium ca să dai bine fraierilor care te țin cu banii lor de contribuabili !?! Tocmai și-a deschis astfel și Andreica ... calea pentru o mai atentă monitorizare, având în vedere că o companie publică nu este apreciată pentru profit, ci pentru realizarea unor lucrări publice cum ar fi întreținerea și repararea patrimoniului public care se deteriorează permanent.
Postat 14 Decembrie 2018, 11:56 de CrisDumi
dati-le diplome vorba bancului
listafirme.ro iti da diplome pentru cativa euro cu ce loc doresti si in ce categorie vrei tu. se pare ca doar la bani publici mai prind aceste smecherii ieftine. acolo e sete de diplome in continuare.
Postat 14 Decembrie 2018, 11:31 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON