URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2018, 20:00

După actualizarea de către APAREGIO a tarifelor de canal cu rata inflației, prețul rămâne unul dintre cele mai scăzute din țară

În ședința Adunării Generale a Asociaților APAREGIO de marți, 19 iunie, a fost adoptată hotărârea privind majorarea tarifului de canal de la 1,80 lei fără TVA la 1,99 lei fără TVA, ca urmare a creșterii ratei inflației. În baza prevederilor legale, aplicarea noului tarif se va face începând cu 1 iulie 2018.

Noul tarif va fi supus aprobării de către fiecare autoritate a administraţiei publice locale implicată şi va fi aplicat de către Operatorul Regional SC Compania de Apă Oradea SA în localităţile unde aceste servicii sunt efectiv prestate. În municipiul Oradea, tariful a fost aprobat de Consiliul Local în ședința de săptămâna trecută.

Majorarea tarifului a fost avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice, iar fondurile obținute ca urmare a creșterilor de tarif vor fi folosite și pentru continuarea programului de reabilitare a sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate.

„Cu toate că am făcut o ajustare de prețuri, generată de rata de inflație, reușim să menținem la nivelul APAREGIO unul din cele mai mici prețuri din România”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara APAREGIO Oradea.

Conform listei tarifelor practicate de companiile de apă din România, prețul practicat pentru apă și canalizare în Bihor și municipiul Oradea este unul dintre cele mai scăzute, județul nostru aflându-se pe locul 41 (vezi atașament).

Tot în cadrul ședinței de marţi s-a aprobat ca localitățile Aușeu și Tulca să intre în APAREGIO, urmând ca până la finalul anului Compania de Apă Oradea să-și extindă operarea în cele două comune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Bihoreanoradean
Te muti in satul de unde ai venit, că nu te-ai adaptat la oraș. Acolo poți să-ți speli copilul la lighean.
Postat 21 Iunie 2018, 19:47 de Sandu1201
TVA
Tocmai ce s-a votat reducerea TVA pentru servicii de canalizare de la 19% la 9% începând de anul următor. Să înțelegem că, cu toate că prețul ar trebui sa scadă, orădenii primesc doar scumpirile?
Postat 21 Iunie 2018, 16:30 de User anonimizat
CrisDumi
Ți-am explicat și cu biletele OTL că sunt cele mai mici din tara, cand tu ziceai că sunt cele mai scumpe. Sau mărit taxele cu 22 de lei pe an la mașină și datorită PSD sa mărit Roborul și așa la un amic ia sa mărit rata cu 130 ron pe luna . Deci unde-i guvernarea bună a lui PSD-ESCU
Postat 21 Iunie 2018, 13:25 de Sandu1201
Ceare inflatia cu apa care e constanta la consum?
Apa uzata este mai mica decat apa consumata si provine din aceasta din urma, la care se adauga pluviala. Tariful apei de consum a cresut anual, asa incat apa uzata nu reprezinta altceva decat cresterea aiuristica a celei potabile. Probabilca si la Aparegio sunt amatori, pentru ca este artificiala orice crestere q tarifului la apa uzata sau la cea pluviala.
Postat 21 Iunie 2018, 11:48 de CrisDumi
Noroc ca nu e majorare, altfel era mai scump ca la altii
Ajustare la timp facuta, ca apa primim cu taraita, fara presiune. Anul asta propun sa se spele tevile de 7 ori pe saptamana, doar doar iese productia la hectar.
Postat 21 Iunie 2018, 09:52 de OradeanADN
Scripta manent
Un sincer bravos. Chiar ca suntem pe la juma' de pret fata de alti aborigeni.Ospatar, inca un mandat!
Postat 20 Iunie 2018, 23:48 de excalibur
Bihoreanoradean
Vezi să nu-ți speli ODRASLA , la lighean
Postat 20 Iunie 2018, 23:28 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON