URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2018, 10:36

Va părăsi Alexis Sanchez echipa Arsenal în această iarnă?

Va părăsi Alexis Sanchez echipa Arsenal în această iarnă? sursa foto: www.skysports.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Multe transferuri sunt negociate intens in aceasta perioada, unele cu impact imediat, altele cu finalizate mai degraba in vara - toamna. In functie de situatia in clasamente (in campionatul intern si in cupele europene), dar si de situatia financiara, cluburile isi fac planuri pe termen scurt, mediu si lung. Transferurile sunt o metoda de a revitaliza echipa atunci cand este nevoie, de a oferi forta in plus, dar si de... a castiga ceva bani - in cazul transferurilor acceptate catre alte cluburi.

Alexis Sanchez, de la Arsenal catre...

Inca de la inceputul lunii ianuarie, foarte mult s-a discutat despre transferul lui Alexis Sanchez de la Arsenal, catre o alta echipa din Premier League - o rivala, desigur, caci Arsenal este o echipa de top, iar doar o alta echipa puternica si-ar permite sa plateasca pentru transferul unui jucator de asemenea calibru. Mai intai a parut posibil transferul lui Sanchez la Manchester City (echipa care cel mai probabil va castiga campionatul in Premier League in sezonul 2017 - 2018), dar in cele din urma intelegerea s-a negociat in stare avansata cu cealalta echipa mare din Manchester: United. Case de pariuri ca 888, betano casino sau unibet s-au intrecut in a oferi cote legate de posibilul transfer.

Salariu generos, perspective bune, inclusiv in Liga Campionilor

Arsenal este decisa sa renunte la Sanchez pentru a marca totusi o incasare de bani. In caz contrar, chiar in aceasta vara jucatorului ii expira contractul si ar putea pleca fara beneficii pentru gruparea londoneza. Datele cele mai recente indica un transfer al lui Sanchez la Manchester United, asociat unui salariu impresionant: 56 milioane de lire pentru contractul pe 4 ani si jumatate. De ce este jucatorul o miza atat de importanta? Dincolo de talentul sau, nu a fost utilizat de Arsenal in Liga Campionilor, deci poate fi folosit de noua sa echipa inca din acest sezon al competitiei (poate chiar in optimile de finala, unde echipa britanica va juca in sistem tur - retur cu Sevilla).

Se pare ca, prin acest transfer la United, Sanchez si-a indeplinit chiar un vis din copilarie. Acum, va juca pe Old Traddord si chiar va purta tricoul cu numarul 7, destinat unor fotbalisti care au scris istorie - Cantona, Beckham sau Cristiano Ronaldo. Pe social media a aparut deja o fotografie cu Alex Sanchez imbracat cu o jacheta ce include sigla lui Manchester United, dar o fotografie de cand fotbalistul era copil.

Transferul se pare ca este sigur, dar nu oficial

Cele mai noi informatii dau ca sigur transferul lui Alexis Sanchez la Manchester United. Mai mult decat atat, jucatorul a vizitat baza de antrenament a echipei si a fost intampinat chiar de Sir Alex Ferguson. Transferul nu este comunicat in mod oficial doar pentru ca mai trebuie indeplinite niste formalitati birocatice legate de... permisul de munca al jucatorului chilian in Anglia. Se pare ca acesta trebuie sa-si prelungeasca permisul existent din momentul in care a venit la Arsenal, transferat de la Barcelona.  

Arsenal pierde astfel un jucator important, iar Manchester United castiga un nou potential star care sa duca echipa catre performante majore, in toate competitiile in care va activa. United are nevoie de o astfel de intarire, in conditiile in care rivala sa din acelasi oras, Manchester City, a avut un sezon mai bun.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON