URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2018, 08:33

Spitalul Clinic Municipal "Dr.Gavril Curteanu" Oradea angajează director financiar-contabil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerul Spitalului Clinic Municipal "Dr.Gavril Curteanu" Oradea organizează la sediul unităţii – Oradea, str. Corneliu Coposu nr. 12, jud. Bihor - concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de DIRECTOR FINANCIAR-CONTABIL. La concurs  pot participa candidaţi care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii generale şi specifice :

ANUNŢ pentru ocuparea funcţiei de DIRECTOR FINANCIAR-CONTABIL.

              Managerul Spitalului Clinic Municipal "Dr.Gavril Curteanu" Oradea organizează la sediul unităţii – Oradea, str. Corneliu Coposu nr. 12, jud. Bihor -  concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de DIRECTOR FINANCIAR-CONTABIL.

            La concurs pot participa candidaţi care îndeplinesc cumulativ criteriile generale şi specifice.

Criterii generale :

a. au domiciliul stabil în Romania;
b. nu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care i-ar face incompatibili cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
c. au o stare de sănătate corespunzătoare funcţiei pentru care candidează, atestată pe fişa de consultaţii medicale tip A(B)-tip şcoala de şoferi- şi a fişei de aptitudini eliberate de medicul specialist de medicina muncii;
d. nu au vârsta de pensionare, conform prevederilor legale în vigoare.

Criterii specifice:

- sunt absolvenţi de învăţământ universitar de lunga durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă în profil economic;
- au cel puţin 5 ani vechime în specialitatea studiilor.

Dosarul de înscriere la concurs trebuie să conţină următoarele documente:

a. cerere de înscriere;
b. copie de pe actul de identitate;
c. copie de pe diploma de licenţă sau de absolvire, după caz;
d. curriculum vitae;
e. adeverinţa care atestă vechimea în muncă sau în specialitatea studiilor, după caz;
f. cazierul judiciar;
g. declaraţia pe propria răspundere că nu a desfăşurat activităţi de poliţie politică, aşa cum este definită prin lege;
h. fişa de consultaţii medicale tip A(B)-tip şcoala de şoferi- şi fişa de aptitudini eliberată de medicul specialist de medicina muncii care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 30 de zile anterior derulării concursului;
i. proiectul de specialitate;

Copiile de pe actele prevăzute mai sus se prezintă însoţite de documentele originale, care se certifică pentru conformitate cu originalul de către secretarul comisiei de concurs.

Dosarul de înscriere se depune până în data de 12.11.2018, ora 14.00,  la Secretariatul spitalului, str. Corneliu Coposu nr.12.

Concursul  cuprinde următoarele probe de evaluare:

- Test-grilă/lucrare scrisă de verificare a cunoştinţelor din legislaţia specifică funcţiei: 20.11.2018 ora 09.00.

-  Susţinerea proiectului de specialitate: 21.11.2018 ora 09.00.

 -  Interviul de selecţie: 21.11.2018 ora 12.

Bibliografie

TITLUL VII Spitalele din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale.

Legea nr. 82/1991 a contabilităţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ordonanţa Guvernului nr.119/1999 privind controlul intern/managerial şi controlul financiar-preventiv, republicată.

Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

Hotararea de Guvern  Nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

Ordinul nr.1043/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru elaborarea bugetului de venituri şi cheltuieli al spitalului public, cu modificările şi completările ulterioare.

O.M.F. nr.1792/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenţierea şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale.

O.M.F. nr. 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii.

Ordonanţa Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimonial instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Hotărârea Guvernului nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Temele de proiect

1.  MODALITATEA DE CONDUCERE ŞI ORGANIZARE A CONTABILITĂŢII FINANCIARE A SPITALULUI

2.  ANALIZA SITUAŢIEI ECONOMICO-FINANCIARE A SPITALULUI

3.  ATRIBUIREA  CONTRACTELOR DE ACHIZIŢII PUBLICE

4.  GESTIONAREA MIJLOACELOR FINANCIARE, A RESURSELOR MATERIALE ŞI UMANE LA NIVELUL SPITALULUI

          Candidaţii îşi aleg tema pentru proiectul de specialitate din cele stabilite mai sus şi îl depun odată cu înscrierea la concurs. Proiectul de specialitate trebuie să fie realizat individual de către candidat, să rezolve problemele solicitate într-un volum de maximum 8-10 pagini tehnoredactate pe calculator cu fonturi de 14.

Calendarul de desfăşurare a concursului          

Calendar concurs Spitalul Municipal

La susţinerea proiectului de specialitate poate participa mass-media, precum şi orice persoană care şi-a manifestat intenţia de a participa prin transmiterea unui e-mail la adresa spitalcopiioradea@gmail.com, cu precizarea numelui şi prenumelui persoanei interesate, iar intenţia de participare a fost confirmată de preşedintele comisiei de concurs cu cel puţin 24 de ore înainte de data susţinerii proiectului de specialitate.

Termenul-limită până la care pot fi transmise solicitările de participare şi eventuale întrebări: 19.11.2018.

Candidaţii pot solicita informaţiile necesare întocmirii proiectului de specialitate prin adresa înaintată Managerului unităţii.

Candidaţii pot face vizite de informare pe secţiile spitalului şi la nivelul serviciilor medicale şi de suport, după anunţarea prealabilă prin adresa depusă la secretariat.

MANAGER,
Ec. Foncea Gheorghe Dacian
                                                                                                    

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON