URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că încorporarea Sânmartinului trebuia făcută în primul rând organic, natural, urmând ca oficial să aibă loc numai după ce toate condițiile ar fi fost îndeplinite. Bunăoară, acum Bolojan propune un sistem de transport în comun pentru întreaga Zonă Metropolitană. Iată un mod discret și eficient de a îngloba comunele limitrofe în corpul municipiului.
Zic şi eu
Adrian Cris
Anul trecut, tot la jumătatea lunii mai, vă împărtăşeam o "Poveste din Sicilia", cu un tânăr plecat din Găeşti, dar în continuare legat de ţară, inclusiv prin site-urile de ştiri, care zicea că nu s-ar întoarce. "Banii pe care voi îi primiţi acum sunt bani mincinoşi, n-o să vă ţină mult", zicea Ionuţ, mai lucid decât mulţi dintre cei de acasă, care începeau să guste majorările de salarii oferite bugetarilor.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
La o primă analiză, bazată pe obida generală şi frustrările acumulate, motivele de a sta acasă par mai multe. Supărarea pe politicieni nu e o boală românească, funcţionează oriunde în lume. La noi pare mai aprigă din cauză că şi noi suntem mai aprigi la mânie. Pe lângă asta, mai ajută şi randamentul scăzut al clasei politice.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe 26 mai, veţi merge şi veţi vota şi la referendumul convocat de preşedintele României, pe tema interdicţiei graţierii şi amnistierii faptelor de corupţie şi a ordonanţelor de urgenţă pe tema justiţiei?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Iniţiativa de revizuire a Constituţiei în sensul interzicerii ocupării funcţilor publice de către persoane condamnate este constituţională. Recent, a fost publicată pe site-ul Curţii Constituţionale Decizia nr. 222 din 9 aprilie 2019 prin care Curtea Constituţională a stabilit că iniţiativa de revizuire a Constituţiei, iniţiată de un număr foarte mare de cetăţeni, este constituţională şi poate să îşi continue parcursul legislativ.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Deşi numărul cazurilor de cancer al stomacului sunt în continuă scădere, totuşi această boală rămâne încă o problemă, studiile epidemiologice sugerând că riscul de a face boala este mai mare la clasele sociale cu nivel socio-economic scăzut. Consumul îndelungat de alimente cu un conţinut mare de nitriţi (cum sunt cele uscate, sărate şi afumate) poate determina apariţia bolii, alături de acţiunea unor bacterii. 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
26 Aprilie 2019, 11:58

Lansare proiect: Înființare parc recreativ în Săcueni, sat Sânnicolau de Munte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 26.04.2019

Lansare proiect: „ÎNFIINȚARE PARC RECREATIV ÎN SĂCUENI, SAT SÂNNICOLAU DE MUNTE”, cod SMIS 116425.

FERCONST PLUS S.R.L. în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. 3737/06.02.2019 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organismul Intermediar implementează proiectul ÎNFIINȚARE PARC RECREATIV ÎN SĂCUENI, SAT SÂNNICOLAU DE MUNTE”, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea turismului de recreere și divertisment din Regiunea de Nord-Vest, în special din microregiunile Valea Ierului și Valea Barcăului, respectiv zona Săcueni prin atragerea unui număr cât mai mare de turiști autohtoni și străini care să beneficieze de o destinație turistică atractivă, recunoscută pentru ospitalitate, ambientul familial, calitatea și diversitatea serviciilor.

Obiective: Dezvoltarea ofertei turistice din Săcueni prin dezvoltarea »Parcului Recreativ din Săcueni, sat Sânnicolau de Munte«, în vederea creşterii numărului de turişti şi extinderii duratei sejurului prin valorificarea judicioasă a resurselor naturale din zonă, diversificarea serviciilor turistice de recreere și agrement, oferirea de noi servicii de divertisment, recreere, wellness și SPA, concomitent cu asigurarea eficienței economico-financiare a societății, asigurarea egalității de șanse și accesibilității serviciilor oferite.

În urma proiectului va rezulta un parc de recreere care asigură dezvoltarea durabilă a societății, care utilizează energie regenerabilă și este accesibilizată pentru persoane cu dizabilități.

Proiectul va avea un impact direct la nivel local și regional prin crearea a 11 locuri noi de muncă cu caracter permanent și 1 loc de mună cu caracter sezonal, angajarea a cel puțin unei persoane din categorii defavorizate, respectiv diversificarea și creșterea calității serviciilor de recreere și agrement. Proiectul va contribui la creșterea atractivității ținutului Valea Ierului și Valea Barcăului, la creșterea numărului de turişti şi la extinderea duratei sejurului.

Valoarea totală a proiectului este de 4.732.645,35 lei din care finanțarea nerambursabilă este 3.346.463,64  lei, iar contribuția Uniunii Europene (contribuție din FEDR- Fondul European de Dezvoltare Regională) este de 2.844.494,10 lei.

- data începerii proiectului:                            06.02.2019
- data finalizării proiectului:             30.11.2020

Locaţia implementării: Orașul Săcueni, sat. Sânnicolau de Munte , jud. Bihor, nr. cadastral 51.580.

 

 

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2658 RON
  • 1 EUR = 4.7621 RON
  • 1 HUF = 0.0146 RON