URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E foarte traumatizant să ți se dărâme casa, chiar dacă aceasta este amplasată între blocuri, unde vecinii știu exact ce mănânci la cină. Oricât s-ar strădui Primăria să-i despăgubească civilizat pe cei care își vor pierde locuințele, nicio sumă de bani nu va putea acoperi disconfortul unei mutări și neplăcerile schimbării modului de viață.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nefirească, în şarada jucată la ceas de seară de Cuc, Mang şi Rus, e intersectarea dintre propaganda politică şi profitul privat, ambele cam forţate. Ce căuta ministrul acolo unde treaba merge ca unsă, nu pe restul celor 415 kilometri ai autostrăzii începute acum 15 ani? Dar şeful PSD Bihor, despre care nu ţin minte să se fi tras în poză şi pe selenarul drum judeţean DJ191B Popeşti-Suplac? Răspunsul poate ar trebui căutat nu în relaţia de amour-à-trois dezinteresat, ci în preţul piperat pentru cei 5,35 km dintre Borş şi Biharea...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am intrat în magazin uşor ezitant. Era prima dată când trebuia să cumpăr un candelabru şi mă simţeam nesigur. Nu e genul de obiect pe care să îl cumperi prea des. De obicei stau 2 ore să mă hotărăsc asupra unei perechi de pantaloni şi nici atunci nu sunt sigur că am făcut alegerea corectă. În cazul unui candelabru, cu care poţi înfrumuseţa sau distruge o cameră, alegerea părea mult mai dificilă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul de procedură civilă intrat în vigoare la 15 februarie 2013 prevede, pentru prima dată în România, posibilitatea formulării unei contestații în cazul în care se apreciază că procesul se prelungește nejustificat. Conform articolului 522 din Codul de procedură civilă, oricare dintre părţi, precum şi procurorul care participă la judecată, pot face o contestaţie prin care, invocând încălcarea dreptului la soluţionarea procesului într-un termen optim şi previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situaţie să fie înlăturată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
26 Aprilie 2019, 11:58

Lansare proiect: Înființare parc recreativ în Săcueni, sat Sânnicolau de Munte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 26.04.2019

Lansare proiect: „ÎNFIINȚARE PARC RECREATIV ÎN SĂCUENI, SAT SÂNNICOLAU DE MUNTE”, cod SMIS 116425.

FERCONST PLUS S.R.L. în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. 3737/06.02.2019 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organismul Intermediar implementează proiectul ÎNFIINȚARE PARC RECREATIV ÎN SĂCUENI, SAT SÂNNICOLAU DE MUNTE”, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea turismului de recreere și divertisment din Regiunea de Nord-Vest, în special din microregiunile Valea Ierului și Valea Barcăului, respectiv zona Săcueni prin atragerea unui număr cât mai mare de turiști autohtoni și străini care să beneficieze de o destinație turistică atractivă, recunoscută pentru ospitalitate, ambientul familial, calitatea și diversitatea serviciilor.

Obiective: Dezvoltarea ofertei turistice din Săcueni prin dezvoltarea »Parcului Recreativ din Săcueni, sat Sânnicolau de Munte«, în vederea creşterii numărului de turişti şi extinderii duratei sejurului prin valorificarea judicioasă a resurselor naturale din zonă, diversificarea serviciilor turistice de recreere și agrement, oferirea de noi servicii de divertisment, recreere, wellness și SPA, concomitent cu asigurarea eficienței economico-financiare a societății, asigurarea egalității de șanse și accesibilității serviciilor oferite.

În urma proiectului va rezulta un parc de recreere care asigură dezvoltarea durabilă a societății, care utilizează energie regenerabilă și este accesibilizată pentru persoane cu dizabilități.

Proiectul va avea un impact direct la nivel local și regional prin crearea a 11 locuri noi de muncă cu caracter permanent și 1 loc de mună cu caracter sezonal, angajarea a cel puțin unei persoane din categorii defavorizate, respectiv diversificarea și creșterea calității serviciilor de recreere și agrement. Proiectul va contribui la creșterea atractivității ținutului Valea Ierului și Valea Barcăului, la creșterea numărului de turişti şi la extinderea duratei sejurului.

Valoarea totală a proiectului este de 4.732.645,35 lei din care finanțarea nerambursabilă este 3.346.463,64  lei, iar contribuția Uniunii Europene (contribuție din FEDR- Fondul European de Dezvoltare Regională) este de 2.844.494,10 lei.

- data începerii proiectului:                            06.02.2019
- data finalizării proiectului:             30.11.2020

Locaţia implementării: Orașul Săcueni, sat. Sânnicolau de Munte , jud. Bihor, nr. cadastral 51.580.

 

 

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2876 RON
  • 1 EUR = 4.7354 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON