URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 AUGUST 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Problema subvenţiilor trebuie privită însă cu reticenţă, cel puţin din două motive. O dată, pentru că la ce lipsă de forţă de muncă există în Oradea, e imposibil de crezut că oamenii săraci nu-şi pot găsi de lucru. Şi atunci, de fapt pe cine subvenţionăm? Pe oamenii săraci sau pe oamenii fără chef de muncă?
Zic şi eu
Adrian Cris
Noua mineriadă a PSD nu mai lasă cale de întoarcere pentru că, pur şi simplu, pe aşa-zişii social-democraţi nu-i interesează demult ce spune poporul, ci doar ce spun ei poporului. Li se rupe de imagine, de sondaje, de UE şi de orice alt „moft”, pentru că probabil şi-au pregătit inclusiv planul de a fura alegerile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
De 4 ani, Untold înseamnă Cluj-Napoca, înseamnă România. Umblă vorba că se vrea mutarea lui în afara orașului, nu din pricina deranjului din centru, ci pentru că scena principală, stadionul adică, e limitativă cu numărul de persoane din motive de siguranță. Dacă se va transforma din festival urban în festival câmpenesc s-ar putea ca percepția să se schimbe.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam recent, a intrat în vigoare prima dintre cele "trei legi ale justiţiei" mult discutate în ultimul timp în spaţiul public, respectiv Legea nr. 207/2018 pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hematuria reprezintă prezenţa sângelui în urină. Cauzele sunt variate şi se pot grupa în 2 categorii: renale şi extrarenale. Vezi ce boli poate indica!
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
În caz că nu aţi observat, fobiile faţă de anumite vieţuitoare sunt mai des întâlnite decât cele care au ca obiect alte animale. De exemplu, femeile tind să se teamă mai mult de insecte şi păianjeni decât de - să zicem - porumbei. Mult mai mulţi oameni se tem de şerpi decât de pisici. De şobolani decât de mămăruţe. În acest articol vom discuta despre psihologia fricii şi cum teama a jucat un rol adaptativ în dezvoltarea speciei umane.
04 Aprilie 2018, 08:33

Începerea proiectului „Creșterea competitivității companiei PROD COM DORELA prin achiziționarea unui utilaj de foraj”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S.C. PROD COM DORELA S.R.L. cu sediul în Municipiul Oradea, Strada Mangaliei nr. 35, cod poștal 410257, județul Bihor, CUI 66951, J5/539/24.02.1992, implementează proiectul cu titlul: „Creșterea competitivității companiei PROD COM DORELA prin achiziționarea unui utilaj de foraj”, cod SMIS 103271, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 1524/09.03.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru programul operațional Regional 2014-2020 și Agenția de dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 1107733,65 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de  733903,64 lei, din care 623818,09 lei din FEDR și 110085,55 lei din Bugetul Național.

Proiectul se implementează la punctul de lucru al societății în Regiunea Nord-Vest, Municipiul Oradea, Calea Sântandrei, CF 386-Sântandrei, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competititvității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritarea de investiții 2.1. – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea cereării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”

Obiectivul general al proiectului este creșterea productivității societății Prod Com Dorela SRL prin achiziționarea unui utilaj pentru foraj de apă ultimă generație și a unui sistem de panouri fotovoltaice. Obiectivul va fi atins prin achiziționarea efectivă a utilajului și a panorilor fotovoltaice, acestea contribuind atât la eficientizarea, cât și la ecologizarea activității companiei PROD COM DORELA SRL.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

- crearea a 3 locuri de muncă și menținerea celor existente până la sfârșitul perioadei de analiză
- creșterea cifrei de afaceri cu min. 5% până la sfârșitul perioadei de analiză
- creșterea numărului de clienți cu 10% ca urmare a achiziționării unui utilaj pentru realizarea forajelor de apă la adâncime medie și mare atât prin metode hidraulice cât și prin forare uscată cu ciocan de fund, în 3 ani de la finalizarea proiectului de investiții

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt următoarele:

- Achiziționarea unui utilaj de foraj pentru apă care să permită forarea cu metoda hidraulică și prin metoda de forare cu ciocan de fund
- Achiziționarea unui sistem de panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului energetic la punctul de lucru din Calea Sântandrei, locul de garare a utilajelor
Crearea a 3 locuri de muncă și menținerea celor existente în perioada de operare a investitiei

Impactul proiectului la nivel local și regional va consta în promovarea utilajelor de ultimă generație în domeniul forajelor de apă prin achiziționarea unui utilaj de foraj de apă la adâncime medie și mare atât prin metode hidraulice cât și prin forare uscată cu ciocan de fund. De asemenea, proiectul promovează și susține utilzarea energiei din surse regenerabile, prin achizitționarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Nu în ultimul rând, impactul la nivel local se va resimți și prin crearea a 3 noi locuri de muncă.

Data de începere a proiectului: 10.03.2018

Data de finalizare a proiectului: 31.01.2019

Date de contact: pentru detalii suplimentare vă stam la dispoziție la sediul societății sau la tel.0744537901/0755596719, e-mail water_drill@yahoo.com, persoana de contact ing. Roșu Neculai – administrator sau ing Roșu Horia.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Diaspora, Oradea te aşteaptă: 'Stranierii' primiţi la Oradea cu uşile deschise, 'nu cu gaze şi bastoane' (FOTO)
 • Cum va arăta artera Nufărul – Centrul Civic: Linii de tramvai înierbate, străjuite de arbori înalţi, stâlpi de iluminat cu senzori şi camere de supraveghere (FOTO)
 • OTL s-a dotat cu un autobuz decapotabil pentru turişti (FOTO / VIDEO)
 • „Monştri” la Primăria Oradea: Piaţa Unirii a fost invadată (FOTO / VIDEO)
 • Scene dramatice în satul Olosig: Localnicii plâng în hohote văzând cum le sunt omorâte animalele (FOTO/VIDEO)
 • Scandal în satul Olosig: Localnicii, revoltați că autoritățile vor să le omoare toți porcii! (FOTO)
 • Feciorul și tradițiile: De dragul tradiţiilor, un adolescent bihorean a renovat o casă veche de 84 de ani (FOTO)
 • 'Fără implicare nu va fi schimbare': Aproximativ 150 de orădeni au protestat şi duminică seară (FOTO / VIDEO)
 • Hercule e bihorean! Sportivul bihorean Florin Lupaş este considerat cel mai puternic român (FOTO)
 • Festivalul KaravanAct: 'Zarvă' pe picioroange în centrul Oradiei (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON