URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fraţii Micula au câştigat un proces cu Statul Român, în urma căruia acesta era obligat să le plătească despăgubiri de 84,5 milioane euro. Cum nimeni nu s-a sinchisit de această problemă, după calcularea dobânzilor şi penalităţilor suma a ajuns la aproape 400 milioane de euro.
Zic şi eu
Adrian Cris
Într-o societate ipocrită, vestea că aproape jumătate din adolescenţii României sunt analfabeţi funcţional (potrivit celei mai recente testări PISA, a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, 44% nu înţeleg un text, deşi cunosc literele care îi formează cuvintele) a fost întoarsă pe toate feţele câteva zile, după care, ca de obicei, a şi fost uitată pentru a face loc altor uimiri, nou-nouţe.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Un monstru în sine, birocrația creează la rândul ei alți monștri. Birocratul are infinit mai mult respect pentru o hârtie semnată și stampilată decât pentru un om în carne și oase. Din spatele unui birou sau baricadat în spatele unei tejghele cu geam termopan, birocratul se simte o ființă superioară, un supra-om, care va descalifica orice biped lipsit de hârtiile necesare pentru a dovedi ce are de dovedit.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre decizia Primăriei Oradea de a taxa eliberarea pe loc a documentelor la ghişeu şi de a încuraja, inclusiv prin reduceri fiscale, relaţia online între cetăţeni şi administraţie?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie cu privire la termenul în care se pot solicita despăgubiri în cazul provocării unei pagube printr-un act administrativ nelegal. Mai concret, s-a stabilit că termenul de un an pentru solicitarea de despăgubiri în instanță curge de la data la care persoana vătămată a luat cunoștință de paguba efectivă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
SIDA a fost recunoscută pentru prima dată în 1981 în SUA la emigranţii haitieni şi în grupurile de homosexuali din New York, Los Angeles şi San Francisco. Este determinată de virusul imunodeficienţei umane (HIV) şi reprezintă stadiul final al unui şir de boli care apar ca urmare a imunodeficienţei instalate prin infecţia cu acest virus. În majoritatea cazurilor se transmite prin contact sexual (vaginal şi anal), dar şi prin sânge sau produse de sânge infectate şi de la gravida infectată la făt.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
25 Aprilie 2019, 12:35

GAL Valea Velj anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Variantă simplificată

APEL DE SELECȚIE

Asociația Grupul de Acțiune Locală  Valea Velj (GAL Valea Velj ) anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER.

Data lansării apelului: 25 aprilie 2019

Măsura de finanțare deschisă:

MĂSURII M 2 /2A „Sprijin pentru exploatatiile agricole”

Număr de referință a sesiunii cererii de proiecte: M19.2(M2/2A) - 02/19

Tipuri de beneficiari eligibili:

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 2 /2A sunt:

Beneficiari direcți/indirecți (grup țintă)

Fermierii care au drept de proprietate și/sau drept de folosinţă pentru o exploatație agricolă care intră în categoria de fermă mică conform definiției relevante cu excepția persoanelor fizice neautorizate, respectiv:

- persoană fizică înregistrată şi autorizată în conformitate cu prevederile OUG nr. 44/ 2008, privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare:
    - ca persoană fizică autorizată;
    - ca întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale;
    - ca întreprindere familială;

- societate cu răspundere limitată cu asociat unic/ majoritar (majoritate absolute 50%+1) înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 privind societăţile comerciale, republicată,cu modificările şi completările ulterioare, reprezentată prin:
    - asociat unic care are şi calitatea de administrator al societăţii
    - asociat majoritar (majoritate absolută 50%+1) care are și calitatea de administrator al societăţii. În cazul persoanei juridice cu acţionariat multiplu, asociatul majoritar trebuie să exercite controlul efectiv pe întreaga durată de valabilitate a Deciziei de finanțare.

În categoria SRL-uri este inclusă și microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant („societate cu răspundere limitată - debutant” sau „S.R.L. - D.”) în baza prevederilor OUG nr. 6/ 2011 din 2 februarie 2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri , cu modificările și completările ulterioare, cu condiția respectării criteriilor prevăzute de legislația europeană și națională în vigoare pentru schema de minimis, pe durata de valabilitate a Deciziei de finanțare.

Este permisă accesarea submăsurii non-agricole 6.2/ 6.4 în același timp cu măsura 2/2A, dar prin Cereri de finanțare diferite.

Beneficiarii indirecți sunt:

- consumatori din teritoriu și din regiune
- operatorii economici din microregiune

Fond nerambursabil total disponibil/măsura: 75.000,00 EURO

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect:
* Sprijinul public nerambursabil se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani.
* Sprijinul public nerambursabil este de 7.500 euro pentru o exploatație agricolă și se vor finanța într-un procent de 100%.
* Sprijinul pentru dezvoltarea fermelor mici se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel:
* -75% din cuantumul sprijinului la semnarea deciziei de finanţare;
* -25% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, fărăa depăși trei ani de la semnarea deciziei de finanțare.
* În cazul neimplementării corecte a planului de afaceri, sumele plătite, vor fi recuperate proporțional cu obiectivele nerealizate.
* Implementarea planului de afaceri inclusiv ultima plata cat si verificarea finala nu vor depasi 3 ani de la decizia de acordare a sprijinului.
Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de afaceri.

Intensitatea sprijinului: este  100%.
- Alocarea financiară pentru această masură este de 75.000,00 euro, la nivelul teritoriului GAL.

Data limită pentru depunerea proiectelor: 25 iunie 2019

Punctajul minim – 10 puncte

Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele:
Locul depunerii: Sediul GAL Valea Velj – sat Gepiu, Comuna Gepiu, nr. 82, Județul Bihor, de luni până vineri (intervalul orar 800-1600).

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați varianta detaliată a apelului, disponibilă în format electronic și tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației.

Detalii privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului pentru Măsura 2/2A și anexele aferente acestuia, disponibile pe site-ul www.galvaleavelj.ro, secțiunea proiecte.

Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:
Clopot Aura, Manager GAL Valea Velj, tel 0737 654 042
email: gal.valeavelj@yahoo.ro, www.galvaleavelj.ro.

 

ASOCIAȚIA GRUPULUI DE ACȚIUNE LOCALĂ VALEA VELJ (GAL VALEA VELJ)

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2931 RON
  • 1 EUR = 4.7791 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON