URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 26 MAI 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bine i-a făcut Armata lui Bolojan că l-a sabotat cu ocazia dezvelirii statuii Regelui Ferdinand Întregitorul! Pentru că la ora asta Armata nu este a ţării, a poporului, ci a infractorilor care conduc România, a generalilor ceaușiști care furau din rația soldatului și care au dat ordin să se tragă în populație la Revoluție.
Zic şi eu
Adrian Cris
Deja de mult timp Partidul ne toarnă în cap minciuna că toţi politicienii sunt "aceeaşi mizerie", deşi nu toţi fac totul ţăndări ca în ultimii doi ani. Sper, totuşi, să ieşim din capcana asta pe 26 mai, fiindcă totdeauna putem alege din ceea ce avem. La urma urmei, nici în viaţa unui om nu-şi găseşte nimeni jumătatea cea mai inteligentă, sexy, fermecătoare şi harnică, dar de alegere fug doar mizantropii, cei care vor să moară singuri.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă credem că schimbarea va veni odată cu tinerii, poate ar trebui să ne mai gândim. Am cunoscut mulți tineri politicieni, membri prin organizațiile de tineret ale diverselor partide, și am constatat cu amărăciune că nu sunt cu nimic mai deosebiți decât cei mari, la statutul cărora aspiră. Vorbesc la fel, gândesc la fel, unii chiar se îmbracă la fel cu șefii...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine intenţionaţi să votaţi duminică, 26 mai, la alegerile pentru Parlamentul European?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Iniţiativa de revizuire a Constituţiei în sensul interzicerii ocupării funcţilor publice de către persoane condamnate este constituţională. Recent, a fost publicată pe site-ul Curţii Constituţionale Decizia nr. 222 din 9 aprilie 2019 prin care Curtea Constituţională a stabilit că iniţiativa de revizuire a Constituţiei, iniţiată de un număr foarte mare de cetăţeni, este constituţională şi poate să îşi continue parcursul legislativ.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Deşi numărul cazurilor de cancer al stomacului sunt în continuă scădere, totuşi această boală rămâne încă o problemă, studiile epidemiologice sugerând că riscul de a face boala este mai mare la clasele sociale cu nivel socio-economic scăzut. Consumul îndelungat de alimente cu un conţinut mare de nitriţi (cum sunt cele uscate, sărate şi afumate) poate determina apariţia bolii, alături de acţiunea unor bacterii. 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
25 Aprilie 2019, 12:35

GAL Valea Velj anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Variantă simplificată

APEL DE SELECȚIE

Asociația Grupul de Acțiune Locală  Valea Velj (GAL Valea Velj ) anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER.

Data lansării apelului: 25 aprilie 2019

Măsura de finanțare deschisă:

MĂSURII M 2 /2A „Sprijin pentru exploatatiile agricole”

Număr de referință a sesiunii cererii de proiecte: M19.2(M2/2A) - 02/19

Tipuri de beneficiari eligibili:

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 2 /2A sunt:

Beneficiari direcți/indirecți (grup țintă)

Fermierii care au drept de proprietate și/sau drept de folosinţă pentru o exploatație agricolă care intră în categoria de fermă mică conform definiției relevante cu excepția persoanelor fizice neautorizate, respectiv:

- persoană fizică înregistrată şi autorizată în conformitate cu prevederile OUG nr. 44/ 2008, privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare:
    - ca persoană fizică autorizată;
    - ca întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale;
    - ca întreprindere familială;

- societate cu răspundere limitată cu asociat unic/ majoritar (majoritate absolute 50%+1) înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 privind societăţile comerciale, republicată,cu modificările şi completările ulterioare, reprezentată prin:
    - asociat unic care are şi calitatea de administrator al societăţii
    - asociat majoritar (majoritate absolută 50%+1) care are și calitatea de administrator al societăţii. În cazul persoanei juridice cu acţionariat multiplu, asociatul majoritar trebuie să exercite controlul efectiv pe întreaga durată de valabilitate a Deciziei de finanțare.

În categoria SRL-uri este inclusă și microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant („societate cu răspundere limitată - debutant” sau „S.R.L. - D.”) în baza prevederilor OUG nr. 6/ 2011 din 2 februarie 2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri , cu modificările și completările ulterioare, cu condiția respectării criteriilor prevăzute de legislația europeană și națională în vigoare pentru schema de minimis, pe durata de valabilitate a Deciziei de finanțare.

Este permisă accesarea submăsurii non-agricole 6.2/ 6.4 în același timp cu măsura 2/2A, dar prin Cereri de finanțare diferite.

Beneficiarii indirecți sunt:

- consumatori din teritoriu și din regiune
- operatorii economici din microregiune

Fond nerambursabil total disponibil/măsura: 75.000,00 EURO

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect:
* Sprijinul public nerambursabil se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani.
* Sprijinul public nerambursabil este de 7.500 euro pentru o exploatație agricolă și se vor finanța într-un procent de 100%.
* Sprijinul pentru dezvoltarea fermelor mici se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel:
* -75% din cuantumul sprijinului la semnarea deciziei de finanţare;
* -25% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, fărăa depăși trei ani de la semnarea deciziei de finanțare.
* În cazul neimplementării corecte a planului de afaceri, sumele plătite, vor fi recuperate proporțional cu obiectivele nerealizate.
* Implementarea planului de afaceri inclusiv ultima plata cat si verificarea finala nu vor depasi 3 ani de la decizia de acordare a sprijinului.
Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de afaceri.

Intensitatea sprijinului: este  100%.
- Alocarea financiară pentru această masură este de 75.000,00 euro, la nivelul teritoriului GAL.

Data limită pentru depunerea proiectelor: 25 iunie 2019

Punctajul minim – 10 puncte

Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele:
Locul depunerii: Sediul GAL Valea Velj – sat Gepiu, Comuna Gepiu, nr. 82, Județul Bihor, de luni până vineri (intervalul orar 800-1600).

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați varianta detaliată a apelului, disponibilă în format electronic și tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației.

Detalii privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului pentru Măsura 2/2A și anexele aferente acestuia, disponibile pe site-ul www.galvaleavelj.ro, secțiunea proiecte.

Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:
Clopot Aura, Manager GAL Valea Velj, tel 0737 654 042
email: gal.valeavelj@yahoo.ro, www.galvaleavelj.ro.

 

ASOCIAȚIA GRUPULUI DE ACȚIUNE LOCALĂ VALEA VELJ (GAL VALEA VELJ)

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2755 RON
  • 1 EUR = 4.7601 RON
  • 1 HUF = 0.0146 RON