URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
După unii, Primăria n-ar trebui să cheltuiască 120.000 euro pe niște emisiuni care vor fi ascultate, estimativ, de „numai” 14 milioane de oameni. Mai bine ar împărţi banii tuturor locuitorilor. Cu 50 de eurocenți în plus, sărbătorile fiecărui orădean ar căpăta o strălucire aparte.
Zic şi eu
Adrian Cris
Într-o societate ipocrită, vestea că aproape jumătate din adolescenţii României sunt analfabeţi funcţional (potrivit celei mai recente testări PISA, a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, 44% nu înţeleg un text, deşi cunosc literele care îi formează cuvintele) a fost întoarsă pe toate feţele câteva zile, după care, ca de obicei, a şi fost uitată pentru a face loc altor uimiri, nou-nouţe.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Un monstru în sine, birocrația creează la rândul ei alți monștri. Birocratul are infinit mai mult respect pentru o hârtie semnată și stampilată decât pentru un om în carne și oase. Din spatele unui birou sau baricadat în spatele unei tejghele cu geam termopan, birocratul se simte o ființă superioară, un supra-om, care va descalifica orice biped lipsit de hârtiile necesare pentru a dovedi ce are de dovedit.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre decizia Primăriei Oradea de a taxa eliberarea pe loc a documentelor la ghişeu şi de a încuraja, inclusiv prin reduceri fiscale, relaţia online între cetăţeni şi administraţie?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie cu privire la termenul în care se pot solicita despăgubiri în cazul provocării unei pagube printr-un act administrativ nelegal. Mai concret, s-a stabilit că termenul de un an pentru solicitarea de despăgubiri în instanță curge de la data la care persoana vătămată a luat cunoștință de paguba efectivă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Coronarografia reprezintă o metodă de diagnostic invazivă (nu de tratament) ce permite vizualizarea directă a arterelor inimii (coronare) afectate prin infarct. Coronarografia presupune introducerea unui cateter (un tub minuscul) la nivelul arterei inghinale de la rădăcina coapsei şi înaintarea lui, sub control radiologic, până la nivelul arterelor coronare, moment în care se injectează o substanţă de contrast ce permite astfel stabilirea locului stenozat (îngustat) sau obstruat (înfundat) şi a atitudinii terapeutice: tratament medical, angioplastie sau tratament chirurgical.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
21 Noiembrie 2019, 08:45

GAL Muntele Şes prelungeşte apelul de selecţie pentru proiecte LEADER până la 30 ianuarie 2020

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aprobat prin Hotărârea Consiliului Director nr. 922/19.11.2019

 

PRELUNGIRE  APEL DE SELECȚIE

-varianta simplificata-

Grupul de Acțiune Locală Muntele Șes anunță public prelungirea sesiunii de cerere de proiecte LEADER.

 

MĂSURA LANSATĂ PRIN APELUL DE SELECȚIE:

M1/6B -„Dezvoltarea și modernizarea satelor din teritoriul GAL Muntele Șes Județul Bihor”

Număr de referință a sesiunii cererii de proiecte: M19.2(M1/6B) - 02/19 – 31.07.2019

DATA LANSĂRII APELULUI DE SELECȚIE:  31 IULIE 2019

Tipuri de beneficiari eligibili:

- Autorităţi publice locale şi asociaţiile acestora (ADI-uri);

- Asociații și fundații, respectiv ONG-uri din teritoriu.

Fond nerambursabil total disponibil/Măsura M1/6B: 49.949,00 EURO

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect:

- Între 5.000 Euro şi 50.000 Euro/proiect (beneficiar).

Intensitatea sprijinului, din totalul cheltuielilor eligibile:

- 100% pentru investiții negeneratoare de venit;

- 100% pentru investiții generatoare de venit cu utilitate publică;

- 90% pentru investiții generatoare de venit.

Pragul minim admis la finanțare:

Pentru măsura M1/6B pragul minim este de 25 de puncte și reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate intra la finanţare.

DATA LIMITĂ DE DEPUNERE A PROIECTELOR: 30 ianuarie 2020, ora 18.30

La sfârșitul perioadei se va publica pe site-ul www.galmunteleses.ro un anunț privind stadiul de depunere a proiectelor.

Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele:

- Proiectele de depun la sediul GAL Muntele Șes Județul Bihor din sat Spinuș, Comuna Spinuș, nr. 301, Județul Bihor, în zilele de miercuri si joi (intervalul orar 1700-1830), precum și în ultima zi de depunere în acelasi interval orar 1700-1830.

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați varianta detaliată a apelului de selecție, disponibilă în format electronic și tipărit la sediul GAL sau pe site-ul asociației www.galmunteleses.ro.

Detalii privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului pentru Măsura M1/6B și anexele aferente acestuia, disponibile pe site-ul www.galmunteleses.ro.

Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:

GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ MUNTELE ȘES JUDEȚUL BIHOR

Reprezentat prin SILAGHI Gheorghina, Președinte GAL
Sat Spinuș, Comuna Spinuș, nr.301, Județul Bihor
Telefon: 0740.207.498; e-mail: galmunteleses@yahoo.com

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3149 RON
  • 1 EUR = 4.7787 RON
  • 1 HUF = 0.0144 RON