URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 25 AUGUST 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Numai o minune ar face ca aeroportul din Oradea să fie urnit și să poată face o concurență credibilă celui din Debrețin. Dacă ar exista respect pe lumea asta, primarul din Debrețin ar trebui să dea aeroportului din urbea sa numele Kiss-Pásztor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Primarul Oradiei a stârnit noi reacţii vehemente săptămâna trecută, cu propunerea ca municipalitatea să ofere, la preţuri sub cele ale pieţei, 10-12 locuri de casă unor români dornici să se repatrieze. Cei mai vocali au fost, previzibil, orădenii pur-sânge, cei pentru care locul de baştină e argumentul beton şi pedigriul mai valoros decât sinapsele neuronale.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
La Untold trebuie să te obişnuieşti rapid cu marea frustrare că nu poţi fi în toate locurile în acelaşi timp. Dacă ai venit doar pentru anumiţi artişti, e simplu, mergi să-i vezi şi gata. Dacă dimpotrivă, vrei să vezi cât mai multe, ai o mare provocare. Nu numai suprapunerea orelor este o problemă, ci şi timpii de deplasare de la o scenă la alta. Când în festival sunt 90.000 de oameni pe seară, mişcarea e anevoioasă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre necesitatea construirii şi modul în care se va realiza viitorul pasaj subteran Magheru, care va lega pe sub bulevard Aleea Ştrandului de Pacul Traian?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în data de 26 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 152/2019 pentru modificarea Codului rutier. Pe lângă modificările aduse procedurii de suspendare a dreptului de a conduce în cazul săvârşirii unei contravenţii, noua lege aduce şi modificări cu privire la sancţiunile aplicabile în cazul cercetării pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În urma identificării unor cazuri de listerioză în Marea Britanie, este bine de ştiut că această afecţiune infecţioasă rară este transmisă de obicei la oameni prin consumul unor alimente contaminate cu Listeria (lapte insuficient pasteurizat, brânză şi alte produse lactate, carne insuficient preparată termic), sau, mai rar, prin contact direct cu alte persoane sau animale infectate. Listerioza afectează cel mai frecvent nou-născuţii, bătânii, gravidele şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
26 Iunie 2019, 13:28

Finalizarea proiectului „Dezvoltarea companiei S.C. DURFOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 26.06.2019

Finalizarea proiectului „Dezvoltarea companiei S.C. DURFOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului”

S.C. DURFOREST S.R.L. cu sediul în Municipiul Marghita, Strada Arany Janos, nr. 126, cod poștal 415300, județul Bihor, CUI 29578054, J5/65/2012, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea companiei S.C. DURFOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului“, cod SMIS 111834, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 2378/20.06.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru programul operațional Regional 2014-2020 și Agenția de dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 1.243.151,91 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 1.044.665,47 lei, din care 710.372,52 lei din FEDR și 125.359,86 lei din Bugetul Național.

Proiectul s-a implementat la punctul de lucru al societății în Regiunea Nord-Vest, Municipiul Marghita, Str. Arany Janos, nr. 126, Județ Bihor, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1. – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri“.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea productivității și a competitivității societății DURFOREST SRL prin achiziționarea a 5 utilaje de ultimă generație pentru tăierea și rindeluirea lemnului și a unui panou fotovoltaic în vederea alimentării echipamentelor cu energie regenerabilă în vederea reducerii consumului de energie.

- Instalație de debitat cu pânza panglica orizontala;
- Mașina de ascuțit pânza panglica;
- Cazan cu apă caldă în vederea susținerii activității de uscare și tratare a lemnului. Acesta va funcționa utilizând deșeurile din activitatea de producție;
- Cameră uscare lemn – pentru o uscare lentă și progresivă adaptată în mod special lemnului tare și esențelor cu textura clară, cu o eficiență energetică crescută;
- Încărcător frontal pentru transportul materialelor, încărcare descărcare în timpul fluxului tehnologic.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

- Crearea a 5 noi locuri de muncă și menținerea celor existente până la sfârșitul perioadei de analiză.
- Dotarea companiei cu 5 utilaje de ultima generație pentru tăierea și rindeluirea lemnului și a unui panou fotovoltaic în vederea alimentării echipamentelor cu energie regenerabilă în vederea reducerii consumului de energie.
- Creșterea numărului de clienți cu 25 % ca urmare a achiziționării unor echipamente performante în vederea facilitării prelucrării lemnului.

Rezultatele proiectului sunt următoarele:

1. Achiziționarea a 5 echipamente tehnologice pentru activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului:

- Instalație de debitat cu pânză panglică orizontală;
- Mașină de ascuțit pânză panglică;
- Cazan cu apă caldă în vederea susținerii activității de uscare și tratare a lemnului. Acesta va funcționa utilizând deșeurile din activitatea de producție;
- Cameră uscare lemn – pentru o uscare lentă și progresivă adaptată în mod special lemnului tare și esențelor cu textura clară, cu o eficiență energetică crescută;
- Încărcător frontal pentru transportul materialelor, încărcare descărcare în timpul fluxului tehnologic.

2. Achiziționarea unui panou fotovoltaic în vederea alimentării echipamentelor cu energie regenerabilă în vederea reducerii consumului de energie.

3. Crearea a 5 locuri de munca.

Impactul proiectului la nivel local și regional a constat în promovarea utilajelor de ultimă generație în domeniul forestier prin achiziționarea echipamentelor tehnologice necesare pentru activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului. De asemenea, proiectul promovează și susține utilizarea energiei din surse regenerabile, prin achiziționarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Nu în ultimul rând, impactul la nivel local se resimte și prin crearea a 5 noi locuri de muncă.

Data de începere a proiectului: 21.06.2018

Data de finalizare a proiectului: 30.04.2019

Date de contact: pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la sediul societății sau la tel.  0740 134 242, e-mail durneacosmin@yahoo.com , persoana de contact Cosmin – Florin Durnea – administrator.

 

 

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2652 RON
  • 1 EUR = 4.726 RON
  • 1 HUF = 0.0144 RON