URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Ianuarie 2020, 12:08

Deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş: Raport de activitate pe 2019, anul relansării României Normale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Activitatea mea de deputat, vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport și secretar al Grupului de deputați PNL, în cifre:

- 164 de întrebări
- 125 luări de cuvânt
- 90 declarații politice
- 108 propuneri legislative (17 fiind promulgate ca legi)
- 25 de moțiuni

Proiecte legislative inițiate sau susținute de mine în 2019:

- Suplimentarea numărului de consilieri şcolari pentru orientare profesională a elevilor
- Extinderea programului de alimentaţie sănătoasă a elevilor din învăţământul primar şi gimnazial
- Acordarea de tichete educaționale pentru Programul „Școală după școală”
- Instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor, pe 11 martie
- Creșterea bursei pentru învățământul profesional dual de la 200 la 300 de lei lunar
- Eliminarea supra-impozitării contractelor part-time
- Modificarea Legii adopției
- Asigurarea unor condiții mai bune pentru transportul animalelor vii
- Extinderea votului prin corespondenţă
- Facilitarea votului în străinătate prin introducerea votului prelungit, creşterea numărului de secţii de votare în străinătate și creșterea numărului de cabine de vot.

Am adresat membrilor Guvernului întrebări pe teme ca:

- Efectele grave ale lipsei consilierii şcolare
- Măsuri pentru reducerea abandonului şcolar
- Perpetuarea violenței în școli
- Mobilitatea personalului didactic
- Măsuri pentru neutralizarea batalurilor cu reziduuri petroliere de la Derna
- Violenţa domestică
- Numărul de creșe, grădinițe și unități after-school realizate conform Programului de Guvernare al fostului guvern PSD.

Declarațiile politice au abordat diverse teme, dintre care amintesc: criza din sistemul de învățământ, pericolul închiderii Pilonului II de pensii, sistemul bolnav de sănătate, propaganda mincinoasă PSD-istă, forța unității dreptei românești, asumarea guvernării de către PNL.

Ca Președinte al Organizației Femeilor Liberale din România, pe lângă activitatea curentă, am participat ca delegat la alegerile din cadrul Partidului Popular European și am organizat Gala OFL, eveniment în cadrul căruia am acordat Premiul „Victoria normalității” Președintelui Klaus Iohannis.

Am participat la campaniile pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale, fiind activă în Oradea, București, dar și în comunele și orașele din nordul județului Bihor, am oferit audiențe în stradă sau pe ulițe desfundate, întâlnindu-mă cu sute de cetățeni,  pentru a le cunoaște nevoile și a le răspunde la întrebări. În timpul acestor întâlniri, dar și al zecilor de audiențe avute la biroul parlamentar, bihorenii și-au exprimat nemulțumirea față de fosta guvernare, dar și speranța într-un viitor mai bun.       

A fost un an încărcat, dar care, iată, spre final a oferit românilor o nouă șansă, aceea de a avea un Guvern liberal, înțelegând că nu doresc să mai petreacă încă un an cu PSD la guvernare.

Alături de colegii mei, ne-am asumat la finalul acestui an guvernarea țării, un proiect deloc ușor, dar extrem de important. Am inițiat încă din prima zi a guvernării, măsuri menite să debirocratizeze instituțiile publice, să reducă risipa banului public, să reconstruiască, profitând la maximum de fondurile europene pentru a se realiza proiectele de infrastructură atât de necesare.

O măsură la care am ținut personal foarte mult, și m-am bucurat că a fost o prioritate pentru Guvernul PNL, a fost eliminarea OUG 51, astfel încât să se poată deconta naveta elevilor, pentru că asta duce la scăderea abandonului școlar.

 

În anul 2020 mă voi implica în realizarea Ghidului pentru Programul Operațional Capital Uman 2021-2027, capitolul Incluziune socială și reducerea sărăciei, mai precis alocarea de bani pe categorii specifice, pentru a susține dezvoltarea învățământului profesional și tehnic. Este important ca România să absoarbă toți banii de care va dispune pe această axă, pentru că nevoile sunt mari, iar cererea de pe piața muncii îndreptățește dezvoltarea acestui învățământ.

Având în vedere criza demografică fără precedent, o altă prioritate este să mă implic în elaborarea unui Program național de susținere a demografiei.

Ca deputat PNL de Bihor, voi sprijini Guvernul Ludovic Orban şi Programul de guvernare, continuând, ca până acum, să reprezint interesele bihorenilor la București.

La început de an, urarea mea este ca Dumnezeu să le dea tuturor bihorenilor și românilor sănătate și prosperitate, dar și realizări pe măsura efortului depus de fiecare. La mulți ani!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON