URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2019, 08:40

De la alunițe la tumori. Vino să afli mai multe despre melanom, la Clinica Medena!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

- Melanomul este cea mai periculoasă formă de cancer de piele.

- Reprezintă 90% din mortalitatea din cauza cancerului de piele.

- Incidența melanomului este într-o creștere alarmantă, în special în rândul tinerilor sub 40 de ani.

Dacă aceste informații te-au pus deja pe gânduri, este momentul să afli ce trebuie să faci pentru a preveni astfel de situații. În primul rând trebuie să știi că melanomul poate apărea din cauza expunerii neprotejate repetate la soare, a schimbărilor climatice și a obiceiurilor de bronzare artificială.

Primele semne care ar trebui să te îngrijoreze și să te trimită imediat la medic sunt: modificarea unei alunițe deja existente pe piele sau apariția unei noi leziuni pigmentare cu aspect neobișnuit. Deși marea majoritate a melanoamelor se dezvoltă pe aceste alunițe modificate, ele pot să se dezvolte și pe piele "normală".

Vestea bună este că depistat la timp, acest tip de cancer este vindecabil în proporție de 98%. Problema este că în România, mai mult de un sfert dintre pacienți sunt diagnosticați în stadii avansate.

În cadrul examinării medicale de specialitate, un rol important îl are dermatoscopia, o investigație nedureroasă, care durează câteva secunde pentru fiecare aluniță în parte. Dermatoscopul permite mărirea de 20 până la 100 de ori a semnelor examinate, astfel încât, medicul dermatolog observă dacă există modificări îngrijorătoare. Această investigație este un instrument folositor în depistarea precoce a cancerelor de piele, crescând șansa vindecării.

În luna aprilie la Clinica Medena, dermatoscopia este oferită gratuit la fiecare consultație dermatologică de specialitate. Programări la tel. 0259.22.11.22 (de luni până joi între 08.00 – 16.00, vineri între 08 – 14.00). http://clinicamedena.ro/category/noutati/

Vino să afli mai multe despre acest subiect la Conferința ”De la alunițe la tumori”, susținută în data de 18.04.2019, ora 16.00, de dr. dermatolog Anita Cozman. Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate. Rezervă-ți un loc la tel. 0259.22.11.22.

Despre Clinica Medena

Clinica Medena a fost înfințată în 2011 de o echipă de tineri medici specialiști hotărăți să practice medicina într-un mod profesionist, eficient, cu grijă și atenție la la toate detaliile legate de problemele de sănătate ale pacienților. La bunele rezultate, am fost mereu ajutați de aparatura medicală performantă, de profesionalismul și dedicarea întregii echipe medicale, de colaborarea interdisciplinară și a unei bune colaborări medic-pacient.

Clinica Medena îți oferă următoarele servicii medicale:

- cardiologie

- radiologie

- endocrinologie

- dermatologie

- diabetologie

- reumatologie

- senologie/mamografie

- centru de osteoporoză

- laborator de analize.

Adresa: Str. Anton Bacalbașa, nr. 2, Oradea (a patra stradă la dreapta, după Maternitate). Tel. 0259.22.11.22.

www.clinicamedena.ro

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON