URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 09 DECEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
După unii, Primăria n-ar trebui să cheltuiască 120.000 euro pe niște emisiuni care vor fi ascultate, estimativ, de „numai” 14 milioane de oameni. Mai bine ar împărţi banii tuturor locuitorilor. Cu 50 de eurocenți în plus, sărbătorile fiecărui orădean ar căpăta o strălucire aparte.
Zic şi eu
Adrian Cris
Încrederea se câştigă greu şi se pierde repede. Imediat după încheierea alegerilor prezidenţiale, unul dintre liberalii adunaţi s-o savureze la sediul PNL Bihor, Mircea Mălan, părea conştient de povara rezultatului. Nu ştim, de fapt, cu exactitate, câtă încredere i-au acordat românii lui Klaus Iohannis.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Un monstru în sine, birocrația creează la rândul ei alți monștri. Birocratul are infinit mai mult respect pentru o hârtie semnată și stampilată decât pentru un om în carne și oase. Din spatele unui birou sau baricadat în spatele unei tejghele cu geam termopan, birocratul se simte o ființă superioară, un supra-om, care va descalifica orice biped lipsit de hârtiile necesare pentru a dovedi ce are de dovedit.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre decizia Primăriei Oradea de a taxa eliberarea pe loc a documentelor la ghişeu şi de a încuraja, inclusiv prin reduceri fiscale, relaţia online între cetăţeni şi administraţie?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie cu privire la termenul în care se pot solicita despăgubiri în cazul provocării unei pagube printr-un act administrativ nelegal. Mai concret, s-a stabilit că termenul de un an pentru solicitarea de despăgubiri în instanță curge de la data la care persoana vătămată a luat cunoștință de paguba efectivă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Coronarografia reprezintă o metodă de diagnostic invazivă (nu de tratament) ce permite vizualizarea directă a arterelor inimii (coronare) afectate prin infarct. Coronarografia presupune introducerea unui cateter (un tub minuscul) la nivelul arterei inghinale de la rădăcina coapsei şi înaintarea lui, sub control radiologic, până la nivelul arterelor coronare, moment în care se injectează o substanţă de contrast ce permite astfel stabilirea locului stenozat (îngustat) sau obstruat (înfundat) şi a atitudinii terapeutice: tratament medical, angioplastie sau tratament chirurgical.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
13 Noiembrie 2019, 08:45

Anunț finalizare proiect: Înființare atelier reparații auto

Anunt de presă

Municipiul Marghita, Noiembrie 2019

Anunt finalizare proiect: Infiintare atelier reparatii auto

PETINSTAL S.R.L., în calitate de Beneficiar,  anunţă finalizarea proiectului "Infiintare atelier reparatii auto", cod MySMIS 113771, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 2 "Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii", Prioritatea de investiţii: 2.1 "Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri".

Contractul de finanţare nr. 2651/12.07.2018, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul proiectului, dezvoltarea microintreprinderii PETINSTAL SRL prin infiintarea unui service auto din domeniul intretinerii si reparatiei de autovehicule. 

Obiective specifice ale proiectului:

- Infiintarea unei noi unitati de prestari servicii prin construirea unui service auto in domeniul intretinerii si reparatiei de autovehicule astfel:
               - Construirea spatiului de prestare servicii la adresa Municipiul Marghita, str. Calea Republicii, nr. 52, nr. cadastral 103875, judetul Bihor suprafata construita de 182,12 mp mp;
               - Dotarea cu echipamente tehnologice, utilaje specifice activitatii de intretinere si reparatii auto;

- Cresterea numarului mediu de salariati ca urmare a realizarii proiectului cu 5 salariati si mentinerea numarului mediu de salariati actuali din cadrul societatii;

- Respectarea si promovarea principiilor orizontale privind dezvoltare durabila si egalitate de sanse prin:
              - utilizarea surselor regenerabile de energie prin achizitionarea de panouri fotovoltaice pentru alimentare cu energie electrica
               - angajarea de persoane din urmatoarele categorii defavorizate: o persoana cu varsta de peste 50 de ani.

Rezultatele proiectului:

- 1 unitate de prestare a serviciilor de intretinere si reparatii auto in suprafata construita de 182,12 mp si dotarea cu active corporale (15):
              - 11 echipamente tehnologice pentru activitatea de reparatii auto;
              - 3 utilaje tehnologice aferente constructiei
              - 1 sistem panouri fotovoltaice - sistem care utilizeaza surse regenerabile/ alternative de energie pentru eficientizarea activitatilor - sistem de producere energie electrica;

- Locuri noi de munca create in numar de 5 din care 1 pentru persoane din categorii defavorizate: are varsta de peste 50 de ani.

Valoarea totală a proiectului este de 1.159.318,53 lei, valoarea finantarii nerambursabile este de 779.607,00 lei din care valoarea contribuţiei din FEDR este de 662.665,95 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national – 116.941,05 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 43 de luni, respectiv intre data 01.11.2016 si data 31.05.2020.

Impactul investiţiei la nivelul localităţii / regiunii:

- Infiintare unitate de prestare a serviciilor de intretinere si reparatii auto in suprafata construita de 182,12 mp si dotarea cu active corporale (15):
               - 11 echipamente tehnologice pentru activitatea de reparatii auto;
               - 3 utilaje tehnologice aferente constructiei
               - 1 sistem panouri fotovoltaice - sistem care utilizeaza surse regenerabile/ alternative de energie pentru eficientizarea activitatilor - sistem de producere energie electrica;

- Crearea de noi locuri de munca in numar de 5 din care 1 persoana din categorii defavorizate: care are varsta de peste 50 de ani.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: PETRU DUCA, Administrator, Telefon/Fax/E-mail: 0728881382 / 0359448197 / petinstal@yahoo.com

 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3069 RON
  • 1 EUR = 4.7785 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON