URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2016, 15:28

Te aştept în Aquapark!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă, 10 septembrie, la ora 10, se deschide Nymphaea Aquapark Oradea, cel mai modern complex de acest fel din Vestul României, situat pe Aleea Ştrandului nr. 13 B. Cum noi, orădenii, nu am avut parte de aşa ceva, nerăbdarea de a vedea, de a pipăi şi cuprinde îţi dă ghes să intri peste tot.

Imediat ce ajungi, privirea îţi este atrasă de designul deosebit al complexului. În interior ai la dispoziţie zona SPA cu baia romană, saună finlandeză, cu infraroşu, cu aromoterapie, şi cea rusească, cu salină şi cameră cu gheaţă. La baia turcească, sub cupola în stil oriental, te aşteaptă bazine cu apă termală, o cabină cu aburi şi o cameră de masaj. Ansamblul de tobogane Anaconda, Tornada, Vipera şi irezistibilul tobogan „Ceapă” sunt şi ele pregătite.

Deosebit de atractivă este zona bazinului pentru căţărători şi a bazinului Corabia Piraţilor, pe care cu siguranţă copiii o vor lua cu asalt. Apoi ai bazinul pentru adulţi şi cel care face trecerea din interior spre exterior, precum şi două bazine-jacuzzi. La etaj - încă o zonă de relaxare, cu mese de biliard, minifotbal şi un spaţiu de joacă.

Zona Wellness se prezintă cu un salon de înfrumuseţare, un cabinet de tratamente naturiste, cabine pentru masaj, precum şi patru încăperi pentru tratament acvatic şi două camere jacuzzi-VIP.

Sectorul exterior se întinde pe 62.427 mp şi poate primi 1.400 de persoane. Atracţiile principale sunt toboganele Fulger, Avalanşă, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic, toate promiţând weekend-uri de vis. Dacă te vei sătura de atâta adrenalină, bazinul pentru adulţi, cel pentru copii şi cel cu valuri îţi vor tăia calea şi te vor îmbia să le explorezi.

Dacă eşti iubitor de sport, ai la dispoziţie un bazin de înot, 4 terenuri de tenis cu piciorul, un teren multifuncţional şi 2 terenuri de volei. De asemenea, cele 3 spaţii pentru alimentaţie publică, unul în interior şi două afară, îţi stau la dispoziţie cu bogate sortimente de mâncare şi băuturi. Aşa că nu mai sta pe gânduri, ia-ţi familia şi vino sâmbătă, de la ora 10. Te aştept în Aquapark!

Florin Alexandru
Purtător de cuvânt Administraţia Domeniului Public

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
pentru traian
Prostovane, inca nu e deschis, de unde stii cum va fi administrat ? Fa-ti tu un strand si invata-i cum se administreaza. Dar pana atunci.......taci.
Postat 08 Septembrie 2016, 10:00 de elev
sa o vedem si pe asta...
acuma sa vezi model de proasta administrare cand se baga adminsitratia publica in afaceri care ar trebui sa fie private, s-ar putea edita un manual cu "asa nu" si ar putea deveni foarte repede un best seller...
Postat 07 Septembrie 2016, 16:20 de Traian
Felicitari..
Uite ca se deschide..Si noi care asteptam Craciunele!Poate tine si vremea cu ADP-ul...poate!!!!!
Postat 07 Septembrie 2016, 16:01 de grigore
Zeci de milioane de euro căzute pe tobogane, direct pe pavajul din Oradea
“Felul nostru, al românilor, de a investi bani pe care îi deținem la nivel ipotetic, de prin fonduri europene sau proiecte transfrontaliere, pare să aibă mai mereu același tipar. În prima fază se face un proiect de o utilitate îndoielnică. Un parc, o fântână, un centru de informare turistică, un centru de informare turistică cu centru de informare turistică la mansardă, două parcuri… înțelegeți ideea. Apoi se cer banii. De la UE, de cele mai multe ori. UE, amnezică și ocupată cu altele cum o știm, se uită spre noi, dă din mână a lehamite și de sub mânecă ne zboară-ntre ochi vreun milion-două de euro. Facem proiectul, îl recepționăm, tăiem panglica, ne lăudăm cu el în campanie, că acum chiar sunt destule, și apoi vine ultima fază. Cea mai importantă. Îl refacem. Partea asta a devenit atât de obișnuită la orice proiect încât acum am ajuns să o vedem ca și cum ar fi vorba de încuierea ușii la ieșirea din casă. Astăzi, Oradea. De Oradea rar auzi să o fi dat în bară cu proiecte și cu bani publici. Acolo părea un colț de țară încă neatins chiar atât de rău de setea de bani primiți cadou de la UE. Și, când colo, ce să vezi? Un parc de pe un deal al Oradei s-a întâmplat. S-a întâmplat să existe și să fie reparat. S-a întâmplat acolo și niște pavaj pus aiurea oricum, dar pus aiurea și în pantă. Lucrarea a costat 1,7 milioane de euro, dintre care 700.000 au venit din bugetul local. Acum, nu e bine. Totul se reface, pentru că pavelele aveau alte planuri și și-au luat lumea în cap. La vale. Or fi trăgând spre Aquapark, un alt proiect din Oradea cu mult potențial. Și unde potențial e, niște fonduri irosite sigur au fost. Nu în totalitate, dar așa, cât să nu se strice faima, în condițiile în care proiectul de 22 de milioane de euro stă acum singurel, fără să poată fi folosit. De ce? Complexul întins pe șapte hectare nu îndeplinește multe condiții de siguranță, iar multe dintre cele 12 tobogane trebuie înlocuite cu altele corespunzătoare. Păi, dacă trebuie pavate cu dale, știm noi pe cineva.” (Radu Hângănuț)
Postat 07 Septembrie 2016, 15:59 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON