URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2013, 17:22

Ţara lui Dorel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alesul român se metamorfozează uimitor când ajunge pe funcţie. Cere votul invocând grija şi respectul pentru alegători, apoi realizează că el e genial, iar restul, cu puţine excepţii, sunt nişte proşti care nu merită băgaţi în seamă. Îndepărtarea politicianului de populaţie e încurajată şi de atitudinea de ghiocei a colaboratorilor, care, chiar dacă nu agreează un proiect, nu îi spun niciodată în faţă că poate o altă variantă ar fi mai bună.

Din păcate, aceste metehne sunt prezente şi în Oradea. Administraţia le ştie pe toate, locuitorii nu ştiu nimic. Lor trebuie să li se facă bine cu forţa, fără a fi întrebaţi. Zilele trecute, primarul Oradiei, un om ale cărui calităţi le cunosc şi recunosc, a luat-o halucinant pe arătură ironizând câteva sute de iubitori de animale participanţi la un miting. Politicianul a invocat voturile primite, ca şi cum ele ar fi o garanţie că orice decizie a sa e perfectă.

Orice om poate greşi, chiar şi votat în unanimitate, iar a-i considera duşmani pe cei ce vor dialog şi transparenţă în decizii e o atitudine nu doar imorală, ci şi păguboasă. Din păcate, pagubele le plăteşte alegătorul, nu alesul. Pe lângă lucruri bune (grija pentru aspectul civilizat, curăţenia mai bună, diverse proiecte de infrastructură), în Oradea s-au făcut în ultimii ani şi o grămadă de prostii costisitoare. Sume imense investite în proiecte făcute la repezeală: turbogiraţia pe încercate, giraţii amenajate şi apoi desfiinţate, giraţii între blocuri etc. Sunt greşeli cauzate de modul de lucru heirupist, fără studii şi proiecte temeinice. Idei "geniale", susurate de prieteni ai constructorilor sau de proiectanţi interesaţi. Iar la orizont se mai profilează un supertunel în Centrul Civic, care pare bătut în cuie, deşi ridică multe semne de întrebare.

Normal ar fi ca în orice chestiune de interes public să fie consultaţi specialişti, iar proiectele să se realizeze în baza unor concursuri naţionale şi internaţionale. Normal şi de bun-simţ ar fi ca înainte de toate în astfel de chestiuni să fie consultaţi în mod serios cetăţenii, măcar pentru faptul că aleşii sunt meşteri mari nu pe banii lor, ci pe banii alegătorilor.

Orlando Balaş
profesor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
Absolut de acord
Da, Orlando, asa este. Pt mine cea mai buna dovada a fost ce s-a intamplat cu amenajarea malurilor Crisului Repede: cand era candidat pentru postul de primar, dl. Bolojan a sustinut campania de oprire a distrugerii malurilor, iar dupa ce a fost instalat ca primar si cu ajutorul voturilor ecologistilor oradeni (sa recunoastem), si-a permis sa ne calce pe toti in picioare si sa distruga exact ceea ce inainte aparase. Cat de oportunist poate fi un astfel de om, va las pe voi sa trageti concluzia... De fapt, dupa mine concluzia generala (care nu i se aplica numai lui, ci poate 99% din alesii nostri) este ca atunci cand ajunge pe post, "omul" isi pierde omenia si calitatea umana. Ce sa mai vorbim atunci de a-i consulta pe cetateni si atele asemenea? Astea sint vise frumoase... sau povesti cu care sa ne adormim copiii, in speranta ca poate ei vor invata de mici cum sa fie ALTFEL cand o sa creasca mari...
Postat 06 Aprilie 2013, 23:15 de Ioana
comentariu
Ai spus un mare adevăr:"În orice chestiune de interes public să fie consultaţi specialiştii, iar proiectele să se realizeze pe baza unor concursuri naţionale şi internaţionale". E nevoie de mai multă transparenţă. Nu chemi oamenii la Primărie într-o anumită problemă (ca ex. câinii comunitari) după ce tu ai facut deja un Regulament (nu se ştie cine au fost cei care l-au alcătuit şi dacă au făcut Regulamentul cu suflet sau la comandă) şi spiritele erau deja încinse. Îi chemi înainte, expui problema, prezinţi problemele pe care le implică, ceri propuneri, soluţii, apoi specialiştii (aici medici veterinari) să hotărască cea mai bună cale astfel încât toate părţile să fie mulţumite, că doar lucrăm pentru oameni. Sunt foarte mulţi oameni care, dacă ar fi transparenţă, s-ar implica în multe probleme. Altfel, foarte mulţi oameni, care s-au ataşat de un câine nevinovat, suferă şi trăiecs adevărate coşmaruri. La suferinţa acestor oameni nu se gândeşte nimeni? Se ia în considerare doar nişte telefoane ale unor oameni care doresc confortul, dar nu platesc nimic.
Postat 05 Martie 2013, 09:06 de doina magheru
cozi de topor
cum se numesc aia care musca mina care i a hranit? Oameni care se trag inapoi? Ce incredere poti sa ai intr un pupincurist ca si el? Pai nenea asta, Orlando il pupa si n popou pe marele ctitor de poduri SuperBolo, asta cind nu l lingea tot acolo, mai ieri alaltaieri, iar acum face pe desteptul...
Postat 04 Martie 2013, 21:58 de @Adrian Burca
dezamagire
La mine Bolojan şi-a păpat respectul, la felul în care discută cu iubitorii de animale. Nu a fost votat de 100% din cetăţenii oraşului, nu a fost votat pentru toate ideile lui. A fost considerat cea mai suportabilă variantă. Asta nu înseamnă să piardă contactul cu cetăţenii şi să lase să se întîmple (sau să gestioneze) masacrarea atîtor animale... Mare dezamăgire...
Postat 04 Martie 2013, 21:03 de Ramona Balutescu
Despre opinaci 2
2. Orlando Balas a gresit atunci cand a acceptat un post public - nu pentru ca, in sine, aderarea unui intelectual la o pozitie publica ar fi ceva negativ, ci pentru ca a facut-o in numele unei naivitati care i-a fost imediat reprosata: a fost numit IDEALIST, adica ceva rau, obscur, opus progresului, bunastarii si placerilor zilei.3. Ei bine, tocmai luciditatea de care, pana la urma, a dat dovada, renuntand la (si nu luandu-i-se)postul caldut al administratiei care, probabil, l-ar fi trimis acum in parlament (da, cu minuscule), tocmai acesta luciditate ii este acum reprosata. Scriu aceste randuri pentru ca sunt alaturi de acest gen de reactie sociala, de protestul adecvat societatii civile. Mi se va reprosa ca ea nu exista. DA, nu exista, atat timp cat ramanem ascunsi in confortul mediocru al tacerii, vorbind in soapta la o cafea sau in pauza de masa despre ce "mai fac astia". "Astia" se hranesc cu tacerea noastra, cu frica noastra, dispretul lor fiind direct proportional cu lipsa noastra de reactie. Oare chiar suntem un popor care trebuie guvernat si nu reprezentat? Am ajuns sa ne fie frica sa spunem ca nu suntem de acord cu Puterea (oricare ar fie ea), ca vrem siguranta vietii, aer curat, paduri si dreptul la propria persoana? De teama cui? A pierderii unei sinecuri, a unui confort degradant la nivel spiritual? Atunci cand vom accepta sa pierdem ca indivizi vom castiga ca natie; da, atunci vom sta drepti, in picioare, in fata Istoriei. Altcumva, in subteranul fiintei noastre, lipsa vocii (amputarea cea mai urata a unei personalitati, atunci cand are ca si cauza TEAMA) ne va transforma in semi-fiinte, in masa cu destinatie fixa: ingineria sociala. Impotriva puterii in exces a majoritatii, a vulgului fara masura al comunicarii in spatiul public, in spiritul Facebook, ii dai astazi lui Orlando Balas un LIKE. Vocile publice trebuie sustinute!
Postat 04 Martie 2013, 21:01 de Adrian Burca
Despre opiniaci
Sanatatea spirituala a unei societati tine de igiena dialogului; atunci cand argumentum ad hominem devine regula dupa care doua opinii se intalnesc, dialogul dispare, locul sau fiind luat de agresivitate. Asta observ, in ultimul timp. E, poate, unul din mecanismele mai putin reusite ale democratiei - lipsa reglajului fin dintre minoritate si majoritate. Exemplul elocvent, mediatizat zilele acestea, il are ca purtator de expresie pe d-l Ponta - regretul, vizibil, de a nu putea \"baga pumnul in gura\" celor care pun intrebari incomode (care nu contin raspunsul in insasi constructia intrebarii) despre Schengen, Oltchim, Arpechim, autostrazi, etc. Ei bine, acest obicei, al pumnului in gura, nu tine, am inceput sa cred, numai de instinctuala pofta de putere afisata a puterii ci si de proasta intelegere, rautate si, de ce nu, PROSTIE. Spun acestea, urmarind comentariile la articolul d-lui Orlando, despre care imi voi permite sa spun cateva cuvinte, tocmai pentru ca il cunosc personal. 1. Daca oamenii isi schimba parerile, pozitiile, partis pris-urile, e pentru ca, asemeni vorbei de duh a enciclopedistilor, oamenii se trag si inapoi, spre deosebire de ceasornice.
Postat 04 Martie 2013, 17:27 de Adrian Burca
Blocati in comunism
Citind comentariile de la articol îți dai seama că România e o țară unde lucrurile nu sînt încă așezate în logica democrației. Pentru simpla exprimare a unei opinii, unii îl înjură pe autor, alții îl laudă pentru curaj. De ce e oare cineva ticălos sau curajos pentru că exprimă o părere în România democratică și europeană a anului 2013?
Postat 04 Martie 2013, 15:52 de Viorel
Dom' profesor, mare atentie....
... ca prostia se ia ! Termenii folositi de d-voastra, citez : ,,turbogiratie....giratie" consider ca sunt folositi ca o bataie de joc la adresa (in)culturii unui alt profesor, nea ilie de la primarie ! Daca nu-i asa, e grav, inseamna ca v-ati virusat ! Uitati ce inteles are cuvantul ,,giratie" : GIRÁȚIE, girații, s. f. (Tehn.) Mișcare circulară, de rotație. – Din fr. giration.Sursa: DEX '98 (1998). Vi se pare ca e sinonim cu ,,sens giratoriu" ?!
Postat 04 Martie 2013, 15:00 de pinonel
Felicitari
Felicitari d-nului Orlando pentru curajul de care a dat dovada cu acest articol! E singurul care a reusit, intr-un mod "usor diplomat" sa etaleze unele lipsuri ale managementului orasului. Si da, a fost unul dintre oamenii care i-au fost alaturi primarului in campania electorala. De ce a fost marginalizat sau de ce s-a retras ? Un raspuns il puteti deduce din acest articol. Daca cativa dintre cei cu "carnet de partid" si unii din echipa edilului ar avea curajul sa-si exprime opiniile in fata "sefului" si mult mai important daca AR FI ASCULTATI si LUATI IN SEAMA lucrurile ar sta mult mai bine in oras!
Postat 04 Martie 2013, 13:56 de lila
Tinutul lui Pacala din Tara lui Dorel
In Tara lui Dorel locuiesc si rudele sale, iar aceste rude (au uneori conditia de minoritari ca Pistike), constituie \"baza\" pe care se sprijina intregul sistem! Numai cu o majoritate imbecila (frumos denumita \"Dorel\" sau \"Verii lui Dorel\") se poate bate pasul pe loc, se poate taia craca de sub picioare se poate asigura \"majoritatea in democratie\". Traim intr-o Tara a lui Dorel deoarece majoritatea e alcatuita din Dorel! Cu alte cuvinte si majoritatea celor care citesc articolul de mai sus si mai ales comenteaza aici sut \"Dorel\"! Cand o sa se schimbe ceva? Atunci cand Dorel va recunoaste ca e Dorel sau cand parlamentarii vor accepta ca trebuie sa aiba drepturi egale cu alegatorii si ca nu se pot ascunde de Justitie in Parlament pentru faptele lor de drept comun! Asta inseamna ca Niciodata! Traiasca Tara lui Dorel, Crin, Viorel, Felix, Titus si ceilalti Gogomani ca si ei.
Postat 04 Martie 2013, 11:24 de Tandala
Specific...
...cateilor nea Orlando era in campanie cu Bolojan,mintea cu el,promitea,se agita..mai pupincuristule chiar nu ai bun simt????????Tu vorbeai mai mult ca el mincinos cu tupeu,acum nu-ti convine?Ti-a taiat banii Bolojanul?Cine se aseamana se aduna..tine minte Orlando mincinos cu tupeu....!
Postat 04 Martie 2013, 10:31 de bula
@ Pistike
Buna dimineata, domnu functionar! Ai venit la serviciu si bagi comentarii ca sa vada sefu ca esti util? Te simti atins? Tu in ce esti specialist? Cum zici ca te cheama? A, tu esti doar un ghiocel anonim care aprobi orice prostie a sefilor ca sa iei salariu, premii si stimulente?!
Postat 04 Martie 2013, 09:59 de Gyuri
spectatori
Neaoşul Orlando, e din aceiaşi categorie cu un alt scuipător [( punct bun Magic, (adică good point)] de pe margine, lectorul filozof Mihai Macs, care şi el se pomenea filozofînd săptămânile trecute despre tâmpenia copiilor pe care îi educă, inclusiv el. Nici Orly şi nici Macs, nu refuză însă să ridice salariile plătite din taxele şi impozitele oamenilor. Profesoraşul cu privire de câine bătut din poza de mai sus e însă un pic mai multilateral dezvoltat decît M. Macs. Ne-a dezvăluit cum e cu administraţia, cu infrastructura, cu proiectarea, etc. Le ştie cam pe toate, e un spirit atoateştiutor. Decît să vă făliţi prin presă, mai bine mai citiţi odată fişa postului pe care îl ocupaţi şi rezumaţi-vă cu stricteţe, la ceea ce scrie acolo. Măcar obligaţiile alea dacă le-aţi face ca lumea....
Postat 04 Martie 2013, 09:51 de Pistike
Orlando Magic
Sa vedem: domnul profesor a fost "tiitoare" pe langa domnul primar, acuma dace pe desteptul. Cand a fost credibil? Cand a fost "***", sau acum "scuipator"?
Postat 04 Martie 2013, 08:53 de Orlando Magic
Pt. dom. primar
Domnule primar, o vorba romanesca spune ca daca trei iti spun ca esti beat du-te la culcare.
Postat 04 Martie 2013, 07:19 de Contribuabil
prostia la putere...
bine spus nea orlando.. eu as mai adauga...daca imi dai voie...: asta se intimpla cind la putere ajung oameni mici, oameni neinsemnati.... (si doar astia au ajuns la putere in romania in ultimii 70 de ani sau more..) egoul lui nu poa sa accepte ca el nu e einstein din oradea, ca el nu le stie pe toate, ca el greseste...(chiar daca a fo ales) ca un om sa accepte asa ceva...ar trebui sa fie un om mare...ceea ce bolo nu e..la fel cu 99% dintre noi nu sintem....sa fie un om care sa stie de inde a pornit..care sa stie cine este...si sa isi stie limitele si sa vrea binele celorlalti....si ar asculta si parerile celorlalti.... asta ar insemna totodata si respect pt ceilalti oameni.. dar la ce sa ne asteptam??? m'ati ales....fac ce vre muschiu meu...... iar fraierii de noi...tacem si acceptam..... iar prin tacerea noastra si aceasta acceptare (care are multe explicatii cusute cu ata alba....ca nu am timp, ca nu e pr mea, ca nu ma intere, ca nu am ce sa fac, ca trebe sa imi duc copilu la gradi, ca trebe sa ma duc pe centura) ne'o meritam cu virf si indesat.... ca sa nu mai plictisesc lumea: un om de nimic....conduce un oras de fraieri....( din care 99% ar face si ei exact la fel).
Postat 03 Martie 2013, 23:57 de florinel
Oras de studiu
Vom face Strazi suspendate, vom face tuneluri, vom baga metrou in Oradica, vom face un cet care va functiona pe promisiuni, vom face parcuri industriale 1,2,3,4,5,6,7,,, vom intuba Crisul Repede si pe deadupra lui vom face un aeroport international? Ori vor trece trenuri cu viteza de 350 km la ora,, si in cele din urma vor veni Japonezii sa se documenteze de tehnica de dexvoltare,, un oras prosper cu o populatie in credtere de la 210,000, locuitori la anemica cifra de 170,000,,, in schimb datoriile au crescut de la 2,3, mil euro la zeci de mil euro,, ce este f bine? Ca populatia care le va plati este in continua crestere, deci scade pe cap de Oradean.
Postat 03 Martie 2013, 23:24 de Unu
dictatorul corect
tot in tara lui dorel se intampla si numirile in functiile publice ale oamenilor apropiati primarului. cum sa pui o persoana care acum 2 ani era secretara director la o institutie subordonata primariei? pot oamenii aia sa-i acorde vreun credit? si parca vad ca se si comporta ca si cum i s-ar cuveni postul ala, ca doar l-a castigat prin concurs!! bine ca si-a facut bolojan campanie pe ideea de onestitate, regula si "curatenie in primarie". si cu toate astea face cineva ceva? nu, ca doar suntem popor moale.
Postat 03 Martie 2013, 22:27 de oradeanul
@scortusul
Ce-ai scris acolo a fost doar din "putul" nu si al gandirii si al tau nu al lor.
Postat 03 Martie 2013, 22:02 de Catavencu
Din putul gandirii lor !!!
Tat rromanul cand ajunge sef se crede un fel de Napoleon si se vede si vedeta la Capatos !!!Tati conducatorii alesi de rromani au sfarsit prin grandomanie, lipsa de bun simt, realism, discernamant, modestie, ...... Se cred cu tatii mult mai destepti de cat sunt in realiate si se pricep ca tati rromanii impartiali de la constructii la agricultura, de la sanatate la piscilutura, de la religie la fotbal, de la........ dar la ce nu se pricep? Chestia este ca se \"pricep\" pe sanatatea si truda noasta caci in privat pana la a fi \"alesii\" au fost paduchiosi falimentari , abia cand devin coordonatori de bugete se trezesc investitori , visatori, vizionari ...... si se trezesc milionari asa din putul gandirii lor bugetare!!!! De , din banul altuia se \"pricep\" a face nimic! Si pentru nimic de ce sa se consulte cu specialistii???? Doar sunt plini de diplome si doctorate COPY-PASTE asa caaaa........
Postat 03 Martie 2013, 21:37 de scortosul
Oradea lui Dorel
De ce trăim în țara lui Dorel? De ce există și un Dorel de Oradea? Primul aspect pe care l-aș menționa este onestiatea relațiilor dintre cei aleși și masa de oameni. Există un joc în care ne complacem: știm că cei pe care îi votăm nu vor împlini așteptările noastre, dar anumite motivații ne determină să punem...ștampila. Ne place să ne mintă, dar să ne mintă frumos! Un alt aspect ține de o rămășiță a comunismului românesc: cultul personalității. Primarii, prefecții, președinții nu greșesc. Cel puțin așa vor să pară în ochii maselor. Ei știu ce este bine, nu au nevoie de sfaturile votanților. Și cu asta ajungem la aspectul cel mai dureros: iluzia democrației noastre. Dacă vrea cineva să știe ce înseamnă democrație, să studieze definiția de dicționar a cuvântului și apoi să vadă cum se aplică ea în Elveția. Abia atunci vom înțelege că opinia fiecărui cetățean trebuie respectată, nicidecum ironizată; că, dacă ai ajuns într-o poziție prin vot, trebuie să rămâi umil.
Postat 03 Martie 2013, 21:22 de DanielT
bani aruncati in vant
Pe protv, saptamana trecuta era blamata o constructie de milioane de dolari a tov. Ceausescu , la Oradea din pacate se construiesc multe lucruri la fel de inutile , la scara mai mica dar cu costuri mult mai mari pentru bietii oradeni si pentru urmasii lor avand in vedere datoriile in care ne baga acest primar din dorinta de a umple buzunarele clientelei politice si a alesdenilor. Apropos oradenilor : in primarie si in unitatile subordonate, daca nu esti din Alesd n-ai nici o sansa, poti sa fii destept, sa ai experienta, ca degeaba. Daca in copilarie nu te-ai jucat cu p..,a in nisipul de pe Cris prin Alesd, esti paria.
Postat 03 Martie 2013, 20:55 de Nelutu
@bacos floare
Sigur ca si cladirile de pe Corso trebuie reparate, dar pe banii celor care locuiesc in ele (care nu pot locui decat pe Corso) si nu pe banii nostrii a celor care traim in alta parte a orasului fara probleme si ne reparam locintele pe banii nostrii.
Postat 03 Martie 2013, 20:10 de Dan
@Molnar
Corectie la corectie, sa nu confundam marfa cu ambalajul.
Postat 03 Martie 2013, 20:03 de Oradean
Țara lui Dorel
Bine spus ,totul la obiect, o sinteză rece ,echilibrată,chiar delicată...Tunelul va costa imens, va bloca orașul o perioadă mare de timp, de ce nu s-au gândit inainte de proiect, finanțare,executare a girației ? Acum după ce ne-am obișnuit se șterge cu buretele ca o postare greșită cu creta pe tablă de școlari ?Așa fără să fie tras cineva de urechi ?Cât a costat girația, modificarea girației ?Se putea renova o clădire să nu ne apuce plânsul când trecem pe Corso?
Postat 03 Martie 2013, 20:03 de bacos floare
Oradean fericit
Bolojan o ia pe urmele lui Ceausescu. Ne beleste cu impozitesi imprumuturi pt. a construi (cheltui aiurea) mai mult decat suporta oradenii. Sa nu uite ca pe nea nicu l-a luat dracu in ziua de Craciun. Slugile lui confunda Primaria si orasul cu mosiile lor. Cei din Primarie care au alte pareri tac ca niste lasi ce sunt de dragul scaunului.
Postat 03 Martie 2013, 19:59 de Radu
profesor
Sunt de acord intrutotul cu tonul si tematica articolului, dar as face o mica "corectie": cateodata am impresia ca traim in tara nimanui, nici macar al sarmanului Dorel!
Postat 03 Martie 2013, 19:55 de Molnár Judit
În sfîrşit vedem un "anunţ publicitar" elocvent şi serios
Scurt şi la obiect, Orlando Balaş a punctat în parte câteva "realizări" ale administraţiei Bolojan, din cele pe care Bihoreanul le-a ridicat deseori la rang de "monumente". Asta arată că publicaţia a aflat că unele lucruri, pe care unii dintre noi le-am relevat pe forum, sunt reale, iar primarul este cu adevărat un "idiot" şi un "bou", nu pentru că o spunem câţiva de atâta timp, ci penttru că devine un diagnostic oficializat. Oradea este condusă de un amator paranoic care ar face mai mult bine dacă ar demisiona. Dar cei ca el sau ca Băsescu privesc la pensionare ca la ceva ce ar fi peste secole.
Postat 03 Martie 2013, 19:36 de Carp III
.
Cele scrise in articol sunt adevarate dar e doar praful de pe toba, cele mai multe se scriu in comentariile oradenilor. Domnule Bolojan vrem transparenta in cheltuirea banilor incasati de la noi oradenii.
Postat 03 Martie 2013, 19:31 de .
Primarul
Se pot scrie multe"facaturi", dar oricate veti scrie, si articole si comentarii ca primarul nu va asculta de nimeni, va face doar ce el vrea.
Postat 03 Martie 2013, 19:21 de Oradea
Specialistii USL
Atata timp cat din populatia Romaniei, 90 % sunt lingai,iar in cazul de fata,angajatii primariei sunt 100 % lingaii lui Bolojan, nu va asteptati la lucruri facute cu cap. Bolojan nu cobstruieste giratii pe banii lui tat-su, deci pot fi apoi oricand desfiintate ! Bolojan personal uraste cainii, deci pot fi omorati ! Bolojan a fost ales primar, deci face doar ce ii convine lui ! El are nevoie de oradeni numai si numai pentru impozite!!!!! Banii conteaza si altceva nimic. Toata lumea vede in ce hal arata centrul municipiului in comparatie cu ...de exemplu,masinile super lux ale conducerii primariei si ale conducerii regiilor subordonate.Se construieste pentru ca Selina sa prospere...... reparatiile nu aduc beneficii! Balustrada de pe malul Crisului,in centru, e rupta de ani de zile ! Dar primaria ,,lucreaza,, : construieste giratii si apoi le desfiinteaza......
Postat 03 Martie 2013, 19:18 de Un locuitor
Revolutia presei?!
Felicitari jurnalistilor pt. faptul ca ati admis si publicarea si in varianta scrisa a unor opinii contrare liniei conducatoare a orasului. Dar chiar daca l-ati premiat pe edilul Ilie Bolojan, fiind ..."considerat cel mai slab primar al Oradiei, dat fiind că acum şase luni avea 103 kilograme, iar acum are 78.' chiar in suplimentul verde l-ati publicat mai intai? ...supliment finantat de Primarie, via RER! Mai slab primarul dar ... "Memorabil tratamentul aplicat de Lăpușneanu boierilor, la revenirea pe tron. I-a invitat la masă, asigurându-i de iertare. Dar, în timpul petrecerii, mercenarii străini i-au măcelărit. Nici pe pragul morții nu s-a lăsat mai prejos. Mai mult mort decât viu este călugărit. Își revine pentru scurtă vreme, amenințând: „Că de mă voiu scula, pre mulți am să popesc și eu!” Daca va taie de la RER si Foaia Verde? ... Nu-i bai ca va apucati de articole curate si dezvaluiti toate facutele ce n-ar trebui facute... Sper ca rudele dvs. din primarie sunt in sindicat ca sa rezistati loviturilor cu"pietre". Atunci o sa va citim (si in scris) mai cu drag... P.S. Un articol curat despre metodele si cura D-lui PRIM EXECUTIV? Vedeti ca are VOINTA!! Speram ca nu doar REA...
Postat 03 Martie 2013, 18:57 de Adi Oradeanul
SANTEM FURATI SI MINTITI
Din pacate in posturi cheie sant numiti oameni care sant paraleli cu postul respectiv.Specialistii in anumite domenii nu sant consultati tocmai pt. a se fura banii nostri, ai contribuabililor! Caci stiti cu totii: santem furati si mintiti!
Postat 03 Martie 2013, 18:53 de ina
Practic si NORMAL
Un articol oglinda al vietii oradene! Si totusi sau promovat oameni (consilieri, sefuleti si sefi) care pot spune ca au ajuns in pozitii si "pe culmi nebanuite"... aceasta fiind poate marea realizare a vietii lor.... Acestia vor executa intocmai si la timp ordinele, dorintele doar a unul, doi oameni ajunsi in conducere. Din pacate in loc sa se foloseasca de experienta, calificarile persoanelor din apropiere, pentru a putea lua deciziile cele mai bune si a nu mai gresi in anumite proiecte, se promoveaza astfel de oameni de paie. Iar daca s-ar tine seama de parerile unor persoane avizate ar fi mai bine pt. toti ...si conducatori si oradeni!
Postat 03 Martie 2013, 18:37 de Adi Oradeanul
Putintica rabdare!
Tocmai incep sa apara primele efecte ale asazisei revolutii IT si in judet/oras.Si ,pe fondul efectelor valului de criza,oamenii incep sa capete curaj .De unde barosanii din administratie trebuie s-o lase mai moale cu pretentiile (ab ovo) la respect si sa se (mai) dezvete de manipularile de/prin presa si,implicit,la tentativele de intimidare-prin diverse metode- a cetatenilor...De ceva vreme-ncoace inclusiv Justitia locala e nitel "scuturata",ceea ce ar trebui sa insemne cel putin atentionare-daca nu chiar avertisment-pentru unii alesi cu merite inchipuite.
Postat 03 Martie 2013, 18:30 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON