URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 August 2018, 15:52

Premii pentru gospodari: Primăria caută cele mai îngrijite şi curate curţi de blocuri din Oradea

Premii pentru gospodari: Primăria caută cele mai îngrijite şi curate curţi de blocuri din Oradea GRĂDINI ÎN CULOARE. Cele mai mari şanse de câştig le au proprietarii din blocurile ale căror curţi au flori cât mai colorate şi mai bine îngrijite
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a lansat un concurs pentru toţi locuitorii oraşului care stau la blocuri. Gândită ca o formă de recompensă pentru cei mai gospodari cetăţeni, competiţia este menită să identifice cele mai frumoase şi curate grădini ale asociaţiilor de proprietari.

Înscrierile la concurs se fac până pe 1 octombrie, aşa că orădenii mai au timp să se pună pe muncă!

Liber la înscrieri

Întrecerea a fost anunţată de municipalitate săptămâna trecută. „Având în vedere faptul că în municipiul Oradea o mare parte a asociaţiilor de proprietari întreţin şi amenajează spaţiile verzi aferente blocurilor din cvartalele de locuit, contribuind prin aceste acţiuni la înfrumuseţarea municipiului, Primăria Oradea lansează concursul «Cea mai frumoasă şi curată asociaţie de proprietari din municipiul Oradea»”, a transmis instituţia, printr-un comunicat de presă.

Orădenii pot face propuneri până pe 1 octombrie, trimiţând la adresa de e-mail mircea.stejeran@oradea.ro cel mult zece fotografii cu spaţiile verzi pe care le întreţin. În mesaj trebuie să fie precizate şi următoarele informaţii: numele asociaţiei de proprietari, adresa spaţiului întreţinut, precum şi numele şi numărul de telefon al preşedintelui asociaţiei sau al administratorului.

Pe verificate

Criteriile de departajare vor fi exclusiv estetice. Mai precis, va conta felul în care arată spaţiile verzi, dacă sunt curate şi amenajate cu gust, dar şi cum arată trotuarele şi parcările interioare ale blocurilor din respectiva asociaţie şi din punctele de colectare a deşeurilor. Aşadar, vor primi puncte doar cei care, pe lângă spaţiile verzi cochete, au ţarcurile cu containerele de deşeuri închise şi, fireşte, în jurul acestora nu sunt gunoaie.

Între 1 şi 5 octombrie, membrii juriului se vor plimba prin oraş, verificând toate asociaţiile înscrise în competiţie. Din această comisie vor face parte viceprimarul Florin Birta, directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, şeful Serviciului Tehnic, Mircea Stejeran, consilierii Direcţiei Tehnice Loreta Mălăin, Ramona Bakk şi Lucian Fărăgău, respectiv purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.

În final, vor fi desemnate 10 asociaţii câştigătoare, care vor fi premiate cu unelte gospodăreşti. Premiul potrivit pentru oameni gospodari...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON