URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2011, 13:58

Oradea, un oraş mai curat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curăţenia este un subiect care ne interesează pe toţi. Ne mândrim că suntem orădeni şi ne dorim ca oraşul să arate cât mai frumos, să fie cât mai curat, fiindcă este locul în care trăim şi cel în care vor trăi copiii noştri. În fond, e cartea noastră de vizită.

Nu putem fi spectatori la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Dacă, de exemplu, mergem pe stradă şi vedem că cineva aruncă mizerie pe jos, trebuie să avem curajul să-i atragem atenţia. Numai o atitudine activă ne va aduce roadele pe care ni le dorim, şi anume să avem un oraş de care să fim mândri. Nu e un şablon, ci o realitate dovedită: ne costă mult mai puţin să menţinem curăţenia decât să o facem, deci trebuie să ne implicăm toţi în păstrarea ei, zi de zi.

În această idee, a asigurării unui mediu curat şi sănătos, Primăria Oradea, împreună cu regiile din subordinea Consiliului Local şi cu operatorul de salubrizare licenţiat RER Ecologic Service, propun în perioada 1-31 martie realizarea unui program de curăţenie generală în oraş.

El va cuprinde salubrizarea străzilor, a spaţiilor verzi şi a locurilor publice, colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate în halda de deşeuri Eco Bihor, precum şi prestaţii de întreţinere şi amenajare zone verzi, amplasarea de incinte pentru containerele de reziduuri în cvartalele de blocuri.

Felul în care arată oraşul ne priveşte pe toţi, de aceea e nevoie de măsuri cu caracter permanent, care să aibă efect imediat, dar şi pe termen lung, şi care să implice atât instituţiile, cât şi cetăţenii. Curăţenia este o prioritate pentru municipalitate, dar este oare pentru toţi cetăţenii?

Trebuie să funcţioneze colaborarea dintre Primărie, firma de salubritate şi, nu în ultimul rând, cetăţean. Căci, fără implicarea orădenilor, obiectivul de a trăi într-un oraş mai curat nu e realizabil.

Anca Sas, purtător de cuvânt Primăria Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
greatza
Daca pana acum la Bihoreanul erau o certitudine doar spaga, linsul in toate partile bucale, caciuleala, tzeapa, aroganta de prosti si alte "calitati", ei uite ceva ce n-as fi crezut in viata mea ca o sa vad in fituica asta imunda: pe Anca Sas scriind "articole" !!! Cu cat v-a platit ma "protectorul" (ca sa fim delicati :D) fetei ?
Postat 07 Martie 2011, 00:51 de Gigi de la scularie
Pentru ha ha ha
Tu ce zici, e mai rau sa fii blonda decat ****? E mai de impact sa-ti placa baietii decat fetele, nu-i asa mai domnule?!
Postat 06 Martie 2011, 20:27 de DJ Bo...bo
Oradea tot mai curata si mai frumoasa!!!
Oradea este tot mai curata si va fi si mai curata prin implicarea fiecaruia din noi! FELICITRI pentru articol. Se vede ca frumusetea merge bine cu profesionalismul,domnisoara Anca Sas!
Postat 06 Martie 2011, 19:08 de Impartialul
FELICITARI !
Patru prietene tinere si frumoase si-au petrecut concediul impreuna la mare, fara barbatii lor. La intoarcere, pe satena au apucat-o remuscarile: - Fetelor, am sa-i povestesc barbatului meu de cate ori l-am inselat in concediu. Bruneta: - Ce idioata! Roscata: - Ce curajoasa! Blonda: - Ce memorie!
Postat 06 Martie 2011, 19:05 de ha, ha, ha
FELICITARI !
-o blonda merge la un magzin de electrocasnice,se uita prin magazin si la un moment intreaba pe vanzator; B:Cat costa televizorul asta? V:nu vindem produse blondelor? A doua zi vine blonda vopsita bruneta intreaba pe vanzator; B:Cat costa televizorul asta? V:nu vindem produse blondelor? B:De unde ti-ai dat seama ca sunt blonda? V:Asta e cuptor cu microunde!
Postat 06 Martie 2011, 19:03 de ha, ha, ha
FELICITARI !
Oradea, un oraş mai curat si are ca PROTAGONISTA in curatenie pe ANCA SAS , FELICITARI au gasit PRIMARIA ORADEA -mascota BLONDA sau molipsit de la Elena UDREA :))o femeie mult indragita si un model de viata se pare :)) care pune mana pe matura si faras , la curatenie! ce izz de Bucuresti vine :))
Postat 06 Martie 2011, 18:58 de saracuta
Esenta
1. Oradea e murdara si e datoria fiecaruia sa facem ceva in privinta asta. 2. Anca e realmente stralucitoare 3. La Multi Ani ei ! :)
Postat 06 Martie 2011, 14:15 de Opinatorul
@ANCA sas
are dreptate Oradea va trebui intretinuta ca curatenie in ce priveste aerul pe care il respiram, recomand pe acesat cale ca femeile si "femeile" sa renunte la fumat, la multa toaletizarea CHIMICA si in primul rand la alcool datorita faptului ca au activitate predominata in oras si emana o cantitate de gaze mult mai ridicata decat cantitatea normala pe care ar trebui sa o emita in aer. pe urma ne gandim la ambalaje la praful pe care il aspiram si depozitam in haine .
Postat 06 Martie 2011, 14:10 de interesant
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON