URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2017, 10:19

Oradea la barieră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă ar fi să ne luăm după istoricul ultimilor ani, 2017 ar trebui să fie un an mai bun, întrucât în ultimii doi-trei ani am avut constant o creştere a încasărilor şi veniturilor Primăriei. Dar prefer să fiu un optimist rezervat decât un entuziast. Un optimist rezervat şi harnic. Iar în Primărie se munceşte, din simplul motiv că nu putem să ne oprim, nu putem să ne culcăm pe lauri.

Paşii înainte pe care i-am făcut în ultimii ani ne-au adus mai clar în atenţia ţării, regiunii şi chiar a lumii, rezultatele ne bucură, dar nu avem voie să staţionăm. Nu stau nici alţii pe loc şi noi trebuie să continuăm a surprinde plăcut. Asta înseamnă să încheiem proiectele în curs, să începem altele noi, să schimbăm faţa oraşului, să îmbunătăţim calitatea vieţii cetăţenilor şi să oferim argumente şi răspunsuri cu folos pentru semeni la întrebarea: de ce să mă duc în Oradea? Ceea ce înseamnă că va trebui să folosim deştept resursele proprii şi resursele pe care le putem avea la dispoziţie în traseul nostru european.

Oradea va fi în 2017 cu bagajele la barieră, bariera reprezentând deschiderea procedurilor de acces la fondurile europene de către autorităţile de management naţionale şi regionale. Ca şi cum am avea primul număr de ordine, vrem să fim cu proiectul scris la uşa instituţiei. Dormim noaptea acolo şi aşteptăm dimineaţa, ca să intrăm primii.

Prin aceste proiecte, cât şi prin atitudinea fiecăruia dintre noi, trebuie să devenim un oraş şi mai atractiv, un oraş în care se doreşte a trăi. Numărul de zile pe care un vizitator îl petrece în Oradea trebuie să crească, iar omul care vine aici trebuie să se bucure de un tratament şi de o paletă de activităţi care să-i trezească interesul.Şi atunci toţi orădenii vor avea de câştigat.

Şi când mă gândesc la ce îmi doresc pentru Oradea în 2017, încerc să fiu cu capul pe umeri. Sigur că nicio comunitate nu este perfectă, dar eu sper ca în anul următor spiritul comunitar să se întărească, să înţelegem toţi că reuşita unuia este, de fapt, a tuturor. Orădenii să se bucure de succesele administraţiei publice locale, administraţia să susţină reuşitele individuale. Pentru că Oradea suntem toţi!

Dacian Palladi
Administratorul public al Oradiei

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
City Manager.....mda
Cred ca in calitatea dvs de City Manager,este de competenta dvs d-le Palladi,sa va dati silinta de a raspunde la e-mailurile care va sunt adresate! Asta,macar asa din bun simt si respect pentru cei care v-au dat votul de incredere! Dar de ce ati fi dvs altfel,decat toti ceilalti implicati in politica? Astept cu nerabdare urmatoarele alegeri! Mult succes....
Postat 19 Ianuarie 2017, 14:33 de RGC
...2017 mai bun????
...de cat sa luat apa calda in 2016, la bloc am schimbat masina de spalat cu bule, care lua apa calda si rece, cu una care incalzeste apa, dupa aia in iarna miam luat un instant ca de, trebuie sa faci dus si daca nu ai apa calda de la retea. De ajun mi-am cumparat si radiator ca din investitiile facute de primarie, numai caldura nu se poate numi ce avem in apartament, când avem. Si ne aburesti cu bariera????. Ma opresc aici si, numai pentru ca vreau, deocamdata.
Postat 09 Ianuarie 2017, 00:16 de FLORIN64
@TDS
Mortii cu mortii ! Un pios omagiu dragii mele bunicute !
Postat 04 Ianuarie 2017, 15:40 de Iness
HOW TO LIE !
@Iness: Intr-un alt comentariu ai scris : mie mi-a murit bunica pe 1 ianuarie 2013x! Zic : ha, gura bate...ce are de batut! Zbang in arhiva unui cotidian local rubrica " decese" !! Dau lovitura...Pai nici o bunicuta demna de luat in seama...sau nici un nepotel ( nepotica ) interesanta ! Ai mintit ?
Postat 03 Ianuarie 2017, 23:01 de TDS
Help me ! Ajutati-ma (rom)
Domnule Dacian, nu pot decat sa va invidiez ... Dvs sunteti mantuit iar eu de ex , nici pe departe. Pe mine doar mantuirea ma intereseaza,in rest totu-i cvax. Ce ma sfatuiti sa fac de urgenta ?!
Postat 03 Ianuarie 2017, 12:54 de Iness
.
respect pentru acest om!
Postat 03 Ianuarie 2017, 12:02 de David
A SCRIE A ACCESA A IMPLEMENTA
La prima privire m-am gândit: Dacian Salvator Palladi o fi autorul textului ? Răspunsul este DA. Lui Dacian Salvator Palladi îi place „ a scrie „ folosind excesiv și neinspirat infinitivul ! Acest text este scurt. Pe cale de consecință avem doar două infinitive. Mă rog, asta despre stil, stil pe care eu unul nu îl înțeleg ! Acum nu știu la cine s-a referit când a spus că trebuie să fim primii la ușa instituției. Cine scrie proiectele ? Domnia sa ? Mă îndoiesc ! Oricum sper ca viitoarele proiecte să fie chiar necesare pentru că dacă iar se vor risipi bani pe proiecte aiuristice degeaba îi vom lua !
Postat 03 Ianuarie 2017, 10:38 de TDS
pe bune ?
tocmai tu ne dai sfaturi de-astea ? ma asteptam la altceva, dar ma rog, rasplata politica marsava te-a afectat si pe tine :)uite, inainte sa ma bucur de reusitele administratiei eu ma intristez de nereusitele lor ! pentru ca sunt mult mai multe si mai grave !
Postat 03 Ianuarie 2017, 10:37 de AgentulTermic
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON