URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2013, 08:25

Modificarea regulamentului de parcări, în dezbatere

Până la sfârşitul lunii ianuarie, orădenii pot să-şi exprime opinia faţă de modificările Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice, ridicării şi blocării autovehiculelor în Oradea.

Schimbările vor fi în dezbatere publică până pe 27 ianuarie chiar dacă sunt de mai mică amploare, definind mai concret sancţiunile pe care le pot primi şoferii care parchează neregulamentar.

Până acum, blocarea roţilor, ridicarea maşinilor şi amendarea şoferilor erau tratate în regulament laolaltă, iar noul act le va separa, precizând în cazul fiecărei proceduri paşii exacţi de urmat.

De asemenea, regulamentul va descrie amănunţit modul de valorificare a maşinilor abandonate pe domeniul public ori a celor fără stăpân.

Orădenii pot consulta propunerile de modificări pe site-ul municipalităţii, www.oradea.ro şi îşi pot exprima opiniile pe e-mail, la aio@oradea.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
adio revolutie
La 23 ani de experimente Baietii si-au facut avint si au ajuns pe spinarile noastre.Desigur ,pentru binele poporului,au creat institutii de opresiune,sa ne poarte de la una la alta,sa ne manince banii,timpul,vlaga si unde sa-si poata Ei planta acolitii politici si neamurile.Una dintre ele este si \"serviciul parcari\",ce inspirata denumire ,\"serviciu\".Pentru noi,pentru natiune.Cu doua macarale si citiva ratati cu aparat foto,plus alte citeva ratacite la ghiseu s-a pus bazele unui business cum n-a mai vazut Oradea.Clienti non stop,intra unul dupa altul sa lase tainul de 40 lei,iar cei mai norocosi 350(pardon 400).Totul pentru bunastarea comunitatii.In plus ,100 lei/loc parcare domiciliu.Per total ,se laudau acu vreo doi ani cu incasari de citeva milioane de euro,dar asta nu i-a impiedicat sa indexeze amenzile(35 la 40,350 la 400 parca).Desigur ,pentru binele natiunii,precum si indexarea impozitelor pe proprietate cu 10%. Niste fanarioti, cu deosebirea ca Fanarul s-a mutat la Bruxelles...greva fiscala e o solutie depasita,trebuie aplicata metoda 1907(speram cu alt final)
Postat 16 Ianuarie 2013, 21:51 de alien
dezbatere publica
Nu inteleg de ce nu se organizeaza o dezbatere publica pe aceasta problematica,la care sa fie invitati sa participe seful politiei rutiere a mun.,seful politiei locale si SIMON de la parcari,ocazie cu care sa se comunice clar,dupa lege, care este institutia abilitata sa dispuna ridicarea de pe drumurile publice a autoturismelor,in ce conditii si care sunt structurile parazite,platite tot de catre contribuabil,dar fara atributii in domeniu.Cu acel prilej, ar intelege probabil si Simon ca ar trebui sa se apuce de piscicultura sau de tinerea evidentelor cutiilor cu pantofi la Soli,iar Beltechi ca este ocupantul vremelnic si degeaba al functiei de director aio .O invitatie speciala la dezbatere ptr.VUSCAN,
Postat 16 Ianuarie 2013, 20:04 de aio oradea
Bihoreilor, va dau un subiect de un real interes
Ia spuneti-va si daca nu stiti, documentati-va, despre ce e vorba concret in randurile de mai jos : ,,Având în vedere Sentinţa civilă prin care Tribunalul Bihor a hotârât anularea art.150, 151, 153, 156, 157, 158, 159 şi 160 din HCL nr.640/2006 modificat prin HCL nr.124/2009 şi HCL nr.517/2009 şi Curtea de Apel a respins ca nefondate recursurile În temeiul H.G.nr.147/1992 privind blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea autovehiculelor sau remorcilor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice, În conformitate cu O.U.G.nr.195/2002 actualizată privind circulaţia pe drumurile publice, Conform Legii nr.155/2010 a poliţiei locale, In conformitate cu prevederile art.20 alin.1 lit.b din Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale In baza prevederilor art.36 alin.(1), alin.(2) lit.a), lit.c), lit.d), alin.(3) lit.b), alin.(4) lit.c), alin.(6) lit.a şi art.45 alin.(2) lit.c) din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala,republicata...\" Sa inteleg ca nea ilie parcagiul a pierdut in instanta si a dat in continuare amenzi ?! Sa inteleg ca magarii aia de consilieri au dat hotarari peste hotarari ca sa ne poata fura cu ,,parcarea/ridicarea/imobilizarea” autoturismelor ,desi instanta le desfiinta pe banda ? Vad ca v-ati apucat sa modificati codul rutier, OG 2/2001, sa interpretati legile…. uite unde erau zagrenii, experti in constitutionalitate….
Postat 16 Ianuarie 2013, 18:08 de .
Parcari
Parcarile de domiciliu trebuiesc marcate cu nr. de masina si bloc si apartament altfel nu ai de unde sa stii care e ocupat si care nu, mergi in vizita la cineva si vezi doar o pancarda pusa la 20-30 de locuri, iar daca parchezi te trezesti dupa o ora cu masina ridicata sau blocata, nu e corect! Idem cu locurile de handicapat, mai nou au pus doar pancarde, fara a marca corespunzator aceste locuri, asta pe langa faptul ca o parcare de pt persoanele cu handicap are alte dimensiuni precum si un marcaj special.
Postat 16 Ianuarie 2013, 10:13 de Sf Petru
nea ilie, ia sapte piei dupa prostii care te-au votat !
Ii sugerez lui nea ilie ca in statiile de tramvai/autobuz calatorii care stationeaza sa fie obligati sa plateasca o taxa de 1 leu, sau mai mult.... pai ce, stau pe pamantul lor ?! Eu platesc impozit pt. autoturism si daca-l las si 10 minute pe domeniul public musai sa platesc ! Pietonii nu platesc impozit pe persoana, asa ca 1 leu nu-i mult. Lasand gluma la o parte, cea mai mare porcarie/escrocherie/hotie s-a facut cu ,,parcarile" de la blocuri. A venit selina, mazgalit cu niste mastic bituminos, a tras cateva linii, a fost platita la final DIN BANII NOSTRi si apoi a venit (n-ar mai fi venit !) nea ilie si ne-a pus sa platim pt. ceva ce NOI am plati sa se faca ! E bine, nea ilie ?! Da' daca te-am pune noi sa platesti plimbatul cu masina primariei la si de la serviciu, asa, pt. ultimii cinci ani si cu penalitati de 2% pe luna, cum ar fi, fir-ai tu al dreqului cu neamul tau cu tot !
Postat 16 Ianuarie 2013, 10:06 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON