URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2018, 15:46

Ilie Bolojan a demisionat din funcţia de prim vicepreşedinte PNL!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Informaţia a fost făcută publică, marţi, de site-ul stiripesurse.ro şi confirmată pentru BIHOREANUL de edil.

Potrivit stiripesurse.ro, edilul recurge la acest gest pe fondul unor divergenţe cu liderul partidului, Ludovic Orban. El ar fi vrut de mai multă vreme să demisioneze, însă a aşteptat ultimul Consiliu Naţional, în baza unei înţelegeri cu Orban.

Informaţii despre o intenţie a lui Bolojan de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL au mai apărut în presă şi în luna iunie, însă primarul Oradiei a negat că ar intenţiona să facă un asemenea gest.

"La începutul săptămânii trecute mi-am depus demisia la sediul PNL. Este în vigoare de la data respectivă", a declarat Bolojan, marţi, pentru BIHOREANUL.

Întrebat care este motivul pentru care demisionează, liberalul a spus că vrea să se concentreze pe proiectele europene ale municipiului Oradea. 

"Numărul de proiecte europene pe care Primăria Oradea le gestionează e destul de mare, timpul necesar pentru derularea lor e destul de mare şi el. E destul de greu să faci faţă mai multor responsabilităţi în acelaşi timp", a mai spus Bolojan.

Întrebat dacă şi-a dat demisia din cauza unor neînţelegeri cu Ludovic Orban, Ilie Bolojan a spus că nu comentează.

Ilie Bolojan este şi preşedintele PNL Bihor şi a fost ales la Congresul extraordinar al partidului care a avut loc pe 19 iunie 2017 în funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice al partidului.

UPDATE:

Într-o declaraţie pentru Digi24, senatorul PNL Alina Gorghiu, fost copreşedinte al PNL, a declarat că nu se aştepta la această decizie.

"Dacă ştiu un lucru despre Ilie Bolojan este faptul că atunci când are ceva de spus sau vrea să comunice ceva public o face. Astăzi, pe mine m-a luat prin surprindere această demisie. Auzisem despre ea de ceva vreme. Ilie Bolojan a fost secretar general şi mie şi lui Vasile Blaga, într-o perioadă destul de grea, în care se făcea fuziunea celor două partide şi vă mărturisesc că s-a onorat de funcţia de secretar general chiar dacă era în paralel primar al Oradiei. Nu aș vrea să mă pun în locul dlui Bolojan, să imaginez eu motive. Îmi pare rău că a luat această decizie, pentru că prezența sa era una întotdeauna cu opinii cu greutate exprimate în Biroul executiv al PNL. Și îi urez succes în cariera administrativă, dacă asta își dorește”, a spus Gorghiu.

Întrebată ce va urma în PNL și ce efect va produce demisia lui Bolojan din conducerea partidului, Gorghiu a răspuns: „Strategia partidului o face președintele împreună cu formula aleasă în congres. Cred, însă, că Ilie Bolojan era un om de mare greutate în această structură. Știți cum este, fiecare membru al PNL poate să își spună punctul de vedere, indiferent că e la București sau la Oradea. Dar l-aș fi preferat la București, chiar dacă am mai avut și noi divergențele noastre, inerente unei vieți politice comune”, a încheiat fosta șefă a PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Felicitări
Felicitări și in același timp mulțumiri domnului primar. Avem toate motivele sa-i fim recunoscători d-lui Bolojan, pentru tot ce a făcut pentru Oradea de când e primar. Ma gândesc cât de bine ar fi fost, ca filip sa fi făcut doar 5% in fiecare an, din cât face Bolojan. ....@iahim: o fi el liberal, dar PNL nu mai are nicio legătura cu liberalismul. Încă o data: felicitări și mulțumiri domnule primar!
Postat 27 Septembrie 2018, 12:04 de User anonimizat
Voi stiti cine e CrisDumi?
Liderul liberalilor de la noi are un mic grup care masoara in online nivelul de apreciere. Nu sunt mai multi de 5 sau 6 din judet si un manager de la storia.ro. Astia arunca cu laturi in sef si lauda pe altii ca sa vada cum reactioneaza fiecare. La partid deja se stie. CrisDumi e de la Bucuresti si le face strategia. Daca nu credeti urmariti stiripesurse.ro si facebookul unde o sa gasiti tot felul de comentarii despre alti lideri din alte parti. Si nu e barbat. E femeie si face parte din echipa de campanie a lui Blaga.
Postat 27 Septembrie 2018, 10:26 de WinDoss
Voi stiti cine e CrisDumi?
Va faceti cruce daca auziti.
Postat 27 Septembrie 2018, 10:19 de WinDoss
Respect!
Nu pot decat sa_ l felicit! Acuma ar trebui sa urmeze demisia din Pnl. Dar fiind liberal din convingere, cred ca mai amana.
Postat 26 Septembrie 2018, 15:52 de iahim
nu stiu
Nu stiu daca a facut bine, macar cu el acolo, mai aveam o speranta pt PNL. Dar ma bucur pt noi ca a revenit cu norma intreaga, poate se pune cu mai mare severitate pe cei care intarzie gramezile de lucrari incepute. La urmatoarele alegeri parlamentare, ma gandesc cu groaza ca nu avem ce vota. PSD si tot ce e in jur, exclus, PNL din ce in ce mai jos, USR nici sa nu aud, sa vedem pe cei ai lui Ciolos. @CrisDumi, penibil, esti mult mai nociv decat TSD, macar de ala radeam, dar comentariile tale lingusitoare pt PSD nici nu le pot citi, cred ca nici Mang nu da atatea limbi PSD-ului si lui Dragnea cate poti da tu. Nu as crede sa mearga Bolojan in ALDE, ar cadea mult in ochii majoritatii.
Postat 26 Septembrie 2018, 15:14 de moise
Foarte Bine !
Felicitari pentru alegerea facuta !!!
Postat 26 Septembrie 2018, 12:53 de shareware
renumirea lui Eduard Florea ca City Manager
Primul pas va renumirea lui Eduard Florea ca City Manager in locul lui Palladi. La 100 proiecte finalizate de Florea in 4 ani, Palladi a reusit fabulosul record de a finaliza ZERO proiecte de cand e city manager. Doar Domnul vorbeste in interviuri. E clar ca functia, dosarele la DNA si la sesizarile la ANI l-au depasit pe om si a luat-o pe ulei. Sper sa nu ii dea primarul ceva arme pe mana ca la cat de bolnav e ma astept sa traga in populatie. Si stiti foarte bine ca nu glumesc deloc, e foarte adevarat ca omul a luat-o pe uleu rau si trebuie schimbat in cel mai scurt timp!
Postat 26 Septembrie 2018, 08:02 de RootOfEvil
PNL - în cădere liberă
E clar că PNL nu mai reprezintă mare lucru pentru Bolojan, ca de altfel pentru orice român chibzuit. Problema e că alternative nu prea exista (exclus din start PSD și alde). Mai e o licărire de speranță in organizație lui Cioloș..
Postat 25 Septembrie 2018, 22:40 de User anonimizat
zvon
Io am auzit ca bolo a demisionat ca vrea sa treaca la psd. hihihihahaha!
Postat 25 Septembrie 2018, 21:57 de Kid
Neutryno
Mare dreptate ai
Postat 25 Septembrie 2018, 21:45 de Sandu1206
Hai, marrrș ... caricatură cu mâna-ntinsă, Neutryno !?!
Habar n-ai de politică ... așa că, ia un Braveco dacă ești bulversat !?!
Postat 25 Septembrie 2018, 20:53 de CrisDumi
Dumm--i ataca si musca tot...la fiecare articol
De fapt mai baiete tu-i faci un mare serviciu lui Ilie Bolojan pentru ca te comporti aici ca un caine turbat; astfel ne arati ce am primi daca am testa vreodata alternativa venirii stapanilor tai la carma orasului. Ei incapabili si alergand doar dupa furaciuni, iar voi nehaliti si salbaticiti complet, cu ochii injectati. Doamne fereste!
Postat 25 Septembrie 2018, 20:36 de Neutryno
da
Cred că având colegi de partid pe DANCĂ, PRIŞCĂ,CÂŢU TURCANU etc l-a cuprins jena şi pe el, problema că a aşteptat cam mult în aceată mocirlă Nu mai vorbeesc de şeful cel mare.
Postat 25 Septembrie 2018, 20:32 de Iancu_Remus
De ce tot merge
Corecție
Postat 25 Septembrie 2018, 19:24 de Sandu1206
Soricel
Parca comentai că de tot merge la București, acu te bucuri. O sa facă treabă și mai buna acuma
Postat 25 Septembrie 2018, 19:19 de Sandu1206
Șobolanii încep să părăsească corabia care se scufundă !?!
Ăsta de Bihor, care n-a ținut de peste un deceniu o audiență pentru ordeni, de ocupat ce a fost cu strategia politică falimentară a PNL și cu purtatul la găleată a apei calde ... deschide lista !?! Când a văzut că lista pentru europarlamentare se face la Cotroceni și el e pe loc neeligibil ... să crape fierea-n el, nu altceva, că nu mai are unde să se ascundă-n imunitate, având în vedere că că e "penal" cu multe dosare ce urmează să intre pe rol !?! Așa că, umblă acum cu șoalda pe la fostul șef, liderul ALDE ... că are neapărată nevoie de acoperire politică, căci de acolo pare să "emane" viitorul președinte al țării, acceptat în parte și de "Statul Paralel" !?! Așa că ... "traseism" scrie pe fruntea lui Ilie "Nero" Gavril Bolojan !?!
Postat 25 Septembrie 2018, 18:09 de CrisDumi
pacat
Mare pacat. Era bine acolo unde era. Inca chiar mai trebuia sa iasa si mai tare in fata. Macar acum va avea timp mai mult de Oradea si de Bihor. Fie primit!
Postat 25 Septembrie 2018, 17:25 de Smiley
a se continua
Demisia, demisia/ Cu ea să nu te pui/ Că fratilor demisia e dată dr...lui! Ca si Adam săracul/ Când Eva l-a înselat/Nu a plecat din rai....A DEMISIONAT!
Postat 25 Septembrie 2018, 17:08 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON