URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Februarie 2016, 14:02

Curăţenie la puterea a doua: RER Ecologic Service şi Primăria Oradea dau startul curăţeniei de primăvară, campanie derulată, pentru prima oară, în două etape

Curăţenie la puterea a doua: RER Ecologic Service şi Primăria Oradea dau startul curăţeniei de primăvară, campanie derulată, pentru prima oară, în două etape PE LOCURI, FIŢI GATA... Prima etapă a campaniei de curăţenie generală din această primăvară începe luni, 29 februarie, în jumătatea de oraş de pe malul stâng al Crişului Repede
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru ca oraşul să fie curat înaintea sărbătorilor de Paşti, Primăria Oradea şi RER Ecologic Service dau startul curăţeniei generale de primăvară.

Noutatea ediţiei din acest an este că se va derula în două etape: una din 29 februarie până pe 18 martie, iar cealaltă din 4 aprilie până pe 22 aprilie. Scopul? O mai mare minuţiozitate în derularea campaniei şi rezultate mai bune la finalul ei...

În pregătirea Paştilor

E lucru ştiut: înainte de Paşti, fiecare român vrea să aibă casa curată. Cum anul acesta Paştile catolice se vor sărbători pe 27 martie, iar cele ortodoxe pe 1 mai, Primăria Oradea şi RER Ecologic Service au adaptat în mod corespunzător programul curăţeniei generale de primăvară.

"Am împărţit campania de curăţenie în două etape: una care se va derula din 29 februarie până la Floriile catolice (n.r. - 18 martie), iar cea de-a doua va începe în 4 aprilie şi se va finaliza înainte de sărbătoarea Floriilor la ortodocşi, înainte de 22 aprilie", a explicat Mircea Stejeran (foto), şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei.

În aceste perioade, operatorul licenţiat de salubritate va amplasa containere metalice în care orădenii vor putea depune, gratuit, deşeurile voluminoase şi obiectele de uz casnic şi gospodăresc de care vor să scape, de la piese de mobilier, mochete şi materiale textile până la uşi, geamuri etc. De asemenea, orădenii vor putea arunca şi deşeurile vegetale rezultate în urma lucrărilor de întreţinere şi igienizare a spaţiilor verzi.

Etapa "sudului"

La fel ca în campaniile precedente, oraşul va fi împărţit în două zone, delimitate de Crişul Repede. Astfel, în zona de sud a Oradiei, adică în jumătatea aflată pe malul stâng al Crişului, programul de curăţenie se derulează între 29 februarie şi 9 martie, iar apoi în cealaltă jumătate.

În sectorul sudic, RER Ecologic Service va amplasa 30 de containere, în următoarele locuri: străzile Tudor Vladimirescu (parcare SC Victor SRL), Ronald Reagan, Feldioarei, Piaţa Devei, Piaţa Episcop Valeriu Traian Frenţiu, Europa, Aleea Călinului, Piaţa Ţăranilor, Grădinarilor, Piaţa Tineretului şi intersecţiile Principatelor Unite cu Podul Informatica, Mihail Kogălniceanu cu Mihai Viteazul, Nicolae Olahus cu Horea, Decebal-Tuberozelor, Octavian Goga-Traian Blajovici, Padişului-Fagurelui, Splaiul Crişanei-Oneştilor, Xenopol-Ştefan Octavian Iosif, H. Coandă-Richard Wagner, Nicolae Bolcaş-Aurel Vlaicu, Barcăului-Greierului, Taberi Geza-Arţarilor, Meşteşugarilor-Haţegului, Erkel Ferenc-Theodor Aman, Sextil Puşcariu-Beiuşului, Johannes Gutenberg-Măcieşului, Ciheiului-Liszt Ferenc, Navigatorilor-Fântânilor şi Nojoridului-Apateului.

Şi la "Nord"

În jumătatea de nord a oraşului, aflată pe jumătatea de pe malul drept al Crişului, se va face curăţenie generală între 10-18 martie, respectiv între 14-22 aprilie.

Cele 30 de containere vor fi amplasate în următoarele puncte: Piaţa Creangă-Nicolae Jiga, Libertăţii-Iosif Vulcan, Piaţa Bucureşti, Izvorului-Pod Theodor Neş, Louis Pasteur-Colinelor, Gheorghe Doja-Bărăganului, Adevărului-Arinului, Aleea Ştrandului-Schiff Erno, Podgoria (Biserică), Ady Endre (Clubul Constructorul), Berzei (platou magazinul chinezesc), Bihorului-Ion Bogdan, Pascal-Bârsei (platou betonat), Transilvaniei-Traian Lalescu, Bihorului-Strugurilor, Ion Bogdan-Johann Strauss, Mehedinţi (lână Casa Minunată), Şelimbărului (Spital Pelican), Vămii (Gara CFR), Cornului-Crivăţului, Iza (în spatele spitalului Pelican), Aluminei (lângă Pompieri şi în spate la zig-zag), Costache Negruzzi (în faţa bisericii), Tuşnadului-Aluminei, Borşului-Uzinelor, Sovata (în spatele magazinului Profi), Iza (lângă punctul termic) şi Carpaţi-Aluminei.

Cine nu respectă plăteşte!

Sub nicio formă, orădenii nu trebuie să arunce în aceste containere moloz sau alte deşeuri din construcţie. De asemenea, cetăţenii trebuie să respecte programul de curăţenie şi să arunce deşeurile voluminoase numai în containere, nu pe lângă ele ori la colţ de stradă. Totodată, după ce campania se va încheia, asociaţiile de proprietari vor plăti cuantumul serviciului prestat pentru încărcarea, transportul şi depozitarea deşeurilor.

Municipalitatea aminteşte asociaţiilor de proprietari că trebuie să asigure curăţenia în spaţiile verzi pe care le-au preluat, în parcările pe care le deţin, în jurul incintelor metalice şi a platformelor pentru deşeuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
cei din Nufarul ce fac?
Sau numai cei din cartierele selecte arunca deseuri?Ce rusine!
Postat 04 Martie 2016, 14:16 de User anonimizat
Curatenie pe sarite
Nu am vazut de multi ani, lucratori ai RER care sa mature strazile in panta, cum ar fi cele care se leaga si coboara spre Eroul Necunoscut, Louis Pasteur, Gh. Doja, Adevarului, etc ... si ce usor ar fi, ca matura ar avea o singura directie de efort, de sus in jos !!!
Postat 29 Februarie 2016, 15:03 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON