URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2011, 12:44

Atenţie la ziua colectării selective!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operatorul licenţiat de salubritate a constatat că, la mai bine de două luni de la implementarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor la case, mulţi orădeni nu ştiu încă în ce zi anume ar trebui să-şi lase în stradă sacii galbeni cu deşeuri reciclabile. O mare parte dintre localnici scot sacii pe străzi în zilele în care nu sunt programaţi.

Tocmai de aceea, RER Ecologic Service va trimite din nou tuturor orădenilor fluturaşi cu datele la care maşina de ridicare a fracţiei uscate intră pe strada lor. La fiecare casă din Oradea, colectarea se face o dată la două săptămâni. În zilele de luni se strâng reciclabilele de pe malul drept, iar în zilele de vineri de pe malul stâng.

"Îndemnăm orădenii să ne anunţe, pe adresa de e-mail office@reroradea.ro, dacă frecvenţa de colectare e bună sau dacă nu cumva au nevoie mai des de ridicarea reciclabilelor", spune directorul tehnic al RER, Ionel Ban. Astfel, fie că sacii vi se umplu într-o săptămână, fie că se umplu în două, operatorul licenţiat de salubritate aşteaptă opiniile clienţilor.

De asemenea, orădenii trebuie să ştie că o colectare selectivă corectă presupune strivirea PET-urilor înainte de a fi puse în saci, pentru a nu ocupa spaţiu inutil.


VOCEA STRĂZII 

Cum vi se pare că funcţionează colectarea selectivă a deşeurilor la case?

02-Naghi-Ibolya.jpgNe-au împărţit sacii galbeni cam în urmă cu o lună şi de atunci au venit o singură dată să ridice reciclabilele. Unii au şi folosit sacii în alte scopuri, în loc să adune material plastic.
Naghi Ibolya, 68 ani, pensionară

Nu am văzut prea multă mişcare pe stradă. Nici nu ştiu dacă noi am primit saci din aceia galbeni, soţia se ocupă de lucrurile acestea. Noi scoatem gunoaiele în pubelele din curte.
Viorel Geri, 38 ani, maistru

02-Koteles-Elena.jpgAm primit sac galben, dar nu îl scot în faţa casei deoarece nu l-am umplut încă. Nu am văzut nici muncitori care să vină să ridice de la alţi vecini, pentru că lucrez până târziu.
Koteles Elena, 42 ani, muncitoare

Eu nici nu am primit astfel de saci de reciclare pe strada Micu Klein. Am mai văzut prin zonă câţiva scoşi afară, dar am crezut că vecinii au făcut rost de ei din alte părţi.
Iosif Petruşca, 39 ani, îngrijitor

02-Balogh-Zsuzsanna.jpgMi se pare că merge prost din moment ce eu, pe strada Cuza Vodă, nici nu am primit sac galben. Chiar m-ar ajuta să primesc, pentru că oricum eu strâng flacoanele separat.
Balogh Zsuzsanna, 40 ani, muncitoare

Noi am primit un sac pentru reciclabile de la vecini, pentru că le-au fost lăsate lor mai multe. Am început să strâng deşeurile separat, dar nu l-am scos încă să fie ridicat.
Mariana Ciuta, 48 ani, asistent personal

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
sacii galbeni
eu cetateanul am sesizat prin mai multe fotografii cum (nu)se colecteaza gunoiul reciclabil dar fara ecou .,as propune ca sa se de-a tomberoane cu inscriptie gunoi reciclabil in locul sacilor care se rup f.usor ,sint rascolite de cainii vagabonzi si este inestetic
Postat 24 Martie 2011, 15:47 de karton
colectare selektiva
Am primit sacul galbena am si pus flacoanele si hirtiile in sac dar nu am stiut cand se aduna a-sa cand mi so unplut sacul ampus afasra pe lingi container.Asa muncitori de la rer i-so golit containerul si so ridicat si sacul cu flacoane de autnci eu tre sa cumpar sac pentru flacoane pe care muncitori de la rer nu se goleac ci se ia sacul cu flacoanele impreuna.asa pentru fiecare dati tre buie sa cumpar un nou sac. Asta nu ie corect, muncitori trbuia sa stie daca nu ie ziade adunarea sacilor si nu trebuia sas ieie sacul cu flacoane,mai ales saculpe care noi am primit pentru flacoane.Ar trebuia sis inparte reru inloc de saci containere iera mai bine.
Postat 24 Martie 2011, 09:56 de Gorbe
AU REZOLVAT-O !
AU REZOLVAT-OOOOOOOOOOOOOO !!!!! SAC ! NU VA MAI DAU SACI . MISTO !!DA PROGRAMU MERGE INAINTE SPRE NOI CULMI DE PROGRES SI CIVILIZATIE !! RAPORTEAZA VOIOS REALIZAREA PLANULUI IN 4 ANI JUMATE !!! SA TRAITI !!!
Postat 23 Martie 2011, 15:31 de SCORTOSUL
care colectare selectiva?!
Locuiesc in Episcopia. Ni s/a dat un sac prin decembrie , cand am inteles ca programul era in testare. Dupa ce l/am umplut, prin ianuarie, a venit ceva masina pentru gunoi menajer, nu cea de la reciclare, a aruncat sacul in bena si asta a fost tot. Nu am mai primit niciun sac de atunci. Vecinei mele i s-a golit sacul respectiv de mai multe ori, dar nu a fost si inlocuit desi arata cam deplorabil. Aceasta le/a cerut celor de pe masina sa ii dea alt sac, dar respectivii i-au spus sa se duca la sediu sa ceara saci personal, deoarece lor nu li se mai dau deoarece au fost acuzati de sefi ca au vandut sacii sau i/au dat numai la cunoscuti. In cazul asta dracu se duce sa milogeasca saci. Asa ca, din partea mea, adio colectare selectiva. Arunc totul la gramada. Ar trebui sa puneti la punct programul asta inainte de a declara ca este un succes. Oricum, vad ca numai plangeri sunt la dresa voastra.
Postat 23 Martie 2011, 13:55 de cititor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON