URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2018, 15:02

Noutăţi importante pentru pacienţii cu limfom: o nouă platformă online, cu informaţii şi sfaturi utile şi verificate medical!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noutăţi importante pentru pacienţii cu limfom. Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame a anunţat lansarea unei noi platforme online, asociatialimfom.ro, cu informaţii utile pentru pacienţii bolnavi de această formă de cancer.

Site-ul asociatialimfom.ro şi aplicaţia pentru telefoane mobile INFO Limfom (valabilă atât pe sisteme de operare Android cât şi pe iOS), au fost lansate pe 13 septembrie la Bucureşti, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limfomului.

"Principalele scopuri ale platformei online şi ale aplicaţiei sunt accesul rapid la informaţii structurate şi verificate din punct vedere medical şi crearea celei mai mari comunităţi de pacienţi cu limfom din România. Platforma online a Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame are drept obiectiv accesul pacienţilor la informaţii credibile şi bine structurate, fiind lansată în contextul actual al internetului ce conţine informaţii nestructurate, neverificate medical şi provenite din surse care nu sunt de încredere întotdeauna", arată un comunicat transmis BIHOREANULUI de către membrii Asociaţiei.

Limfomul este un tip de cancer al sistemului limfatic cu o incidenţă în continuă creştere, astfel că informaţiile corecte sunt foarte importante.

Cei care vor intra pe site-ul asociatialimfom.ro vor avea mai multe secţiuni menite să îi ajute să treacă mai uşor peste cancerul limfatic sau leucemie.

Pe site, utilizatorii au la dispoziţie un forum, unde pacienţii îşi pot povesti experienţele, şi inclusiv o secţiune de tip "Întreabă medicul", unde internauţii au acces la informaţii medicale şi sfaturi de la specialişti.

Potrivit comunicatului, site-ul conţine şi o bază de date cu medici şi spitale de hematologie din ţară, pentru ca pacienţii să găsească rapid cel mai apropiat loc în care pot merge la consult. Mai mult, a fost conceput şi un glosar de termeni ca cei diagnosticaţi să poată înţelege orice cuvânt necunoscut lor.  

"Unul dintre cele mai importante avantaje ale aplicaţiei este acela de a primi notificări despre informaţiile noi, despre activitatea din Forum sau despre răspunsurile medicilor în cadrul secţiunii ,,Întreabă medicul". Totul se află acum la un click distanţă!", au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.

Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2008 cu sprijinul Societăţii Române de Hematologie şi al unor pacienţi care au suferit de limfom. La lansare au participat atât pacienţi, cât şi medici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON