URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 17 IUNIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a lucrat la brandul pentru Oradea, s-au făcut niște studii care să afle de la cetățeni percepția despre instituţiile orașului, despre modul de trai etc. Punctajul pe fiecare domeniu a fost de la 1 la 5, aceasta fiind nota maximă. Deși eșantionul era alcătuit din toate mediile, inclusiv din cel universitar, singurul punct în care Oradea a stat catastrofal, adică de nota 1, a fost Universitatea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Veste bună: Pásztor Sándor, Mang Ioan şi Traian Bodea, triada care conduce Consiliul Judeţean fără să se ţină de puţinele promisiuni făcute în 2016 şi fără să lase nimic în urma ei, cu excepţia căpuşării instituţiilor din subordine cu clientelă pe cât de incompetentă pe tot atât de lacomă, vor deveni din vara anului viitor o amintire urâtă.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Cu mai puține spectacole decât în anii trecuți, mă așteptam să văd mai mulți spectatori la FITO 2019. Dar, la unele, mai ales la cele înscrise în concurs, au fost multe locuri libere în sală. Am bifat 5 zile din cele 8 ale festivalului și voi face o scurtă trecere în revistă a ceea ce am văzut.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre condamnarea la închisoare a preşedintelui PSD, LIviu Dragnea?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul de procedură civilă prevede reguli cu privire la persoana care suportă cheltuielile ocazionate de derularea unui proces, stabilind ca regulă de principiu că acestea vor fi suportate de către partea care pierde procesul. În ce condiţii, însă?
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
23 Septembrie 2015, 08:11

DGASPC implementează un proiect european privind incluziunea activă pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în Oameni!
Axa prioritară nr. 6 "Promovarea incluziunii sociale"
Domeniul major de intervenţie 6.2 "Îmbunătăţireaaccesuluişiparticipăriigrupurilorvulnerabilepepiaţamuncii"
Titlul proiectului: "Incluziunea activă pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Bihor"
Numărulde identificare al contractului: POSDRU/120/6.2/G/124422
Operator de date cucaracterpersonal nr. 4268/2006

                                                    COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul grant "Incluziunea activă pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Bihor" câştigat prin competiţie naţională în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, se implementează în perioada 01.07.2013 – 24.09.2015, partenerii instituţionali în cadrul acestuia fiind Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (în calitate de lider de proiect), A.J.O.F.M. Bihor (în calitate de Parteneri 1), Asociaţia Filantropia Oradea (în calitate de partener 2, începând cu 24.06.2015) şi S.C. AMS HumanResources SRL (în calitate de partener 3).

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru persoanele cu dizabilităţi din judeţ, în scopul evitării excluziunii lor sociale, a marginalizării şi discriminării. 

Grupul ţintă din cadrul proiectului este format din 250 de persoane cu dizabilităţi din judeţul Bihor. Proiectul se află în ultimul trimestru al perioadei de implementare, perioadă în cadrul căreia grupul ţintă a fost selectat în proporţie de 100% din numărul propus, iar un număr de 8 persoane cu dizabilităţi au fost angajate pe piaţa muncii. S-a finalizat activitatea de informare, consiliere privind drepturile şi obligaţiile persoanelor cu dizabilităţi, activitatea de informare şi consiliere privind importanţa unui loc de muncă, mediere în vederea accesării unui loc de muncă, furnizarea serviciilor de asistenţă, de informare, evaluare, consiliere şi orientare profesională şi asistenţă la locul de muncă pentru beneficiarii din grupul ţintă angajaţi pe piaţa muncii. De asemenea, am oferit programe inovative, complexe şi flexibile de formare profesională (calificare nivel 1 şi 2).

Până în prezent au absolvit un număr de 175 persoane, după cum urmează: curs de lucrător în comerţ, curs lucrător hotelier, curs de agent de curăţenie, clădiri şi mijloace de transport, curs operator introducere, validaresi prelucrare date şi curs de lucrător în cultura plantelor.

Absolvenţii de curs au primit o masă servită zilnic şi o subvenţie în cuantum de 1350 lei/cursant.

                  Director general,                            Manager proiect,
                  jr. PUIA LUCIAN – CĂLIN               TAMAŞ ADINA – NICOLETA

Beneficiar:
D.G.A.S.P.C. Bihor
Parteneri:
A.J.O.F.M. BIHOR
ASOCIAŢIA FILANTROPIA ORADEA
S.C. AMS Human Resources S.R.L.

Date de contact:
CONSILIUL JUDEŢEAN BIHOR

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI
ROMÂNIA, BIHOR, ORADEA, Str. Feldioarei, nr. 13
Tel/fax 0259.436037; Tel. 0359.409285,409286, 0259.476371, 476372,
fax 0259.447435, 0259.434337
e_mail: proiectincluziune124422@gmail.com; web: www.dgaspcbihor.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1899 RON
  • 1 EUR = 4.7228 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON