URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2017, 09:44

Care e treaba cu copiii crescuţi de cupluri homosexuale?

Care e treaba cu copiii crescuţi de cupluri homosexuale? foto: ziare.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dincolo de legitimizarea parteneriatelor între persoane de acelaşi sex, următoarea problemă stringentă a societăţii româneşti este creşterea copiilor de către cupluri de acelaşi sex. Iar dacă feţele bisericeşti şi promotorii familiei tradiţionale aduc argumente de ordin biblic în defavoarea acestui concept, ştiinţa în schimb afirmă cu totul altceva.

De la începutul anilor '80 şi până în prezent s-au publicat peste 80 de studii în psihologie care tratează exact această temă a copiilor crescuţi de cupluri homosexuale, studii care analizează dacă există sau nu un impact negativ asupra acestor copii.

Există cel puţin 78 de studii ştiinţifice care au abordat acest subiect şi care afirmă că un copil crescut de persoane de acelaşi sex nu întâmpină dificultăţi de ordin emoţional şi - mai mult - identitatea sexuală a acestuia nu este afectată în niciun fel. De partea cealaltă a baricadei stau doar 4 studii care afirmă contrariul, iar din aceste patru studii unul a fost deja respins de comunitatea ştiinţifică, iar un altul poate fi considerat ca fiind compromis deoarece a fost realizat sub egida Universităţii Catolice din SUA.

Un copil crescut de un cuplu de lesbiene sau unul de homosexuali se va dezvolta normal, exact cum se va dezvolta un copil crescut de mamă şi mătuşă ori tată şi unchi. Una dintre temerile promotorilor familiei tradiţionale este că preferinţele sexuale ale copilului ar putea fi influenţate de parteneriatul părinţilor de acelaşi sex.

Deşi este adevărat că în unele privinţe copiii îşi imită părinţii, în cazul conceptelor şi ideilor de bază care alcătuiesc personalitatea treburile stau altfel. Identităţile politice, religioase sau sexuale se lasă influenţate mult mai greu.

Ar fi dificil pentru un cuplu, fie el heterosexual, fie homosexual, să-i impună copilului o anumită identitate sexuală. Contrar credinţei populare, preferinţa sexuală pentru persoane de acelaşi sex nu are un singur catalizator. Aceasta poate avea un imbold de ordin genetic, social, se poate iniţia prin învăţare sau imitare, poate fi de lungă durată sau sporadic, avea la bază bravură adolescentină ori curiozitate.

Există o sumedenie de factori care pot împinge un om spre homosexualitate şi de cele mai multe ori răspunsul nu e în alb şi negru ci mai degrabă în tente de gri, iar asta deoarece genetica, societatea, reacţiile chimice din corp, hormonii ori exemplul altora se îmbină într-un tot din care rezultă preferinţa pentru persoane de acelaşi sex. Prin urmare, simpla prezenţă a părinţilor homosexuali nu e îndestulătoare pentru a împinge un copil spre aceleaşi preferinţe sexuale. Aşa cum un copil crescut de o mamă singură nu va alege probabil celibatul până la sfârşitul vieţii, la fel un copil crescut de două lesbiene nu va alege neapărat să urmeze exemplul părinţilor.

Un alt argument în favoarea dezvoltării normale a copiilor din familii homosexuale stă în faptul că există mult mai mulţi copii crescuţi de părinţi heterosexuali care mai târziu în viaţă dezvoltă preferinţe pentru persoane de acelaşi sex decât copii crescuţi de părinţi homosexuali care să facă acelaşi lucru. Măsura în care preferinţa sexuală a copilului se manifestă în concordanţă cu sexul părinţilor este neglijabilă, şi 97,3% dintre studiile în psihologie sunt în acord cu această idee.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
cenzurat pt adevar
BIHOREANUL=CENZURA NOULUI SISTEM=DEZINFORMARE=PROMOVAREA NELEGIUIRILOR=PROMOVAREA DEZMATULUI=SAPATORI LA TEMELIA NEAMULUI SA VA FIE RUSINE!!!
Postat 09 Mai 2017, 23:47 de detectiv
cenzurat pentru mizerii
Calmează-te. Scrie decent, fără jigniri şi vulgarităţi, şi nu vei fi cenzurat.
Postat 09 Mai 2017, 23:52 de Moderator
@oarecine
... vezi, eu n-am treaba cu tine. ca mie imi plac femeile nu inseamna ca nu pot accepta ca tie iti plac barbatii. nu-mi place, dar accept. poate ar fi cazul sa te accepti si tu. sa accepti ce orientare sexuala ai in realitate. homofob=homosexual latent. tolerant=heterosexual adevarat.
Postat 09 Mai 2017, 12:53 de sasi
Altfel...
Căutați termenii "fag facts". Primul rezultat afișat, de la asecular.
Postat 09 Mai 2017, 12:31 de Oarecine
Nu s-a afișat adresa, mai încerc odată
Chiar merită aflat:
Postat 09 Mai 2017, 12:30 de Oarecine
@ sasi 08:28
"homofobii sunt homsexuali latenti si de fapt urasc in homosexuali propria lor orientare sexuala." Poate tu. Vorbește în propriul nume, tolerantule. Și apropos, homofobia înseamnă frică față de perverșii sexuali. Ori omului normal, nu-i poate fi frică de niște troglodiți, dar se opune lor datorită dezgustului resimțit față de practicile acestora. Să aflăm câte ceva despre acestea:
Postat 09 Mai 2017, 12:28 de Oarecine
mari si tari in anonimat...
Mari si tari in anonimat... abia nimeni nu comenteaza pe facebook unde in genere apari cu numele propriu :) ...si da, biologia conteaza si evolutia biologica - si explica tot. Apoi sa nu uitam ca tot studii stiintifice au dovedit (ceva ce se stia oricum), ca toti homofobii sunt homsexuali latenti si de fapt urasc in homosexuali propria lor orientare sexuala.
Postat 09 Mai 2017, 08:28 de sasi
Hai sa fim toleranti, si fata de studiile stiintifice?
Toleranta este o ingaduinta a unei abateri de la un standard. Intotdeauna abaterile apar datorita unei cauze sau ca urmare a unei vinovatii. Cu cat esti mai vinovat de producerea abaterii cu atat vei fi mai repede interesat sa accepti toleranta. Dupa teoriile biologiei standardul in speta umana este cuplajul dintre un El si o Ea. In conditiile unui echilibru fizic, pshihic, sau de alta natura, nu exista abateri. Deci, nu apare nevoia de toleranta. Conform ultimului recensamant,in Romania  structura populatiei pe s*xe este intr-un usor dezechilibru: 51,4 % femei vs. 48,6% barbati. Adica, o abatere de 2,8% de la standard. E lesne de inteles de ce noi, barbatii romani, putem tolera doar aceasta abatere feminina de la standard. Si asta nu din vina noastra ci din cauza dezechilibrului. Fizic. Daca apare dezechilibrul pshihic nu mai conteaza nici o teorie. Nici macar cea biologica.
Postat 08 Mai 2017, 21:12 de User anonimizat
cata imbecilitate...
CENZURAT
Postat 08 Mai 2017, 21:09 de detectiv
milenii
Azi, atat stim noi cei care respira...De unde sa stim noi ce a fost, sau ce urmeaza si de altfel de ce sa ne preocupe trecutul ori viitorul. Unii zic sa nu repetam greselile trecutului, sa ne comportam civilizat, etc etc. In tot acest rastimp ''deontologii'' sunt doar heterosexuali? Ma intreb si va intreb daca oamenii fac oameni cum se face ca au rezultat ''anomalii'' ? Nu cumva familia traditionala a facut acei copii, care au ajuns homosexuali sau lesbiene sau cine mai stie ce fel? Daca copilul meu ar spune ca are o alta orientare sexuala, desi imi doresc sa fie heterosexual, ce voi putea sa fac? Sa-l reneg sau sa-l accept? Clar ca ne vom sustine punctele de vedere si ne vom pune oarecum de acord. Fata de copilul meu, timpul meu e mai scurt, si o sa fac in asa fel incat sa traim armonios si sa-l las sa traiasca viata lui si nu a mea. Fiecare sa-si vada de ale lui! Dar jocul politicienilor si al marilor hoti cum le catalogati, ca cele ale heterosexualilor, sau nu conteaza nici macar...genul?! (intrebare retorica :) )
Postat 08 Mai 2017, 17:02 de Maricel
Psihologia salveaza copilaria
Ca citim noi p-acilea in timpul liber toate studiile lor nu-i o mare problema , ca nu suntem de meserie, da' va dati seama ca_ cu astea le spala creierul si psihologilor in devenire, aia trebe sa-si ia examenele cumva, se dezaxeaza naibii pina la absolvire dupa care practica psihodiagnosticul (exista asa ceva ?!), psihoconsilierea,psihoterapia si in final psihopupu pe tata lumea din jur si n-ai cum sa-i contrazici ca ei sunt specialistii cu acte in regula ;noi, profanii, ciocu mic ca de obicei. Totusi, n-am inteles daca a existat sau nu macar un copil din cei studiati de la inceputul anilor 8o si pina in prezent care sa dezvolte simptome de homofobie si daca da, ce masuri s-au luat ptr. tratarea lor.
Postat 08 Mai 2017, 16:54 de SM
homosexualitatea si normalitatea
Bai da ce la fix a iesit numarul de studii si ce bine reusiti sa o dati in sus si in jos cu biserica.. adica toata lumea iubeste homosexualii, mai putin biserica... Cine e pe invers la voi in redactie, de acceptati mizeriile astea? Care dintre voi(care sunteti parinti) sunteti dispusi sa le explicati copiilor vostrii ca homosexualitatea e ceva normal si ca daca un nene cu mustata e imbracat in rochita nu e o problema.. Maine poimaine o sa le facem pe plac si dezaxatilor si perversilor, poate o sa-i iertam si pe violatori, apoi pe criminali, ca doar au problema medicala care trebuie acceptata.. Daca asta e punctul vostru de vedere, ati pierdut un cititor.
Postat 08 Mai 2017, 14:11 de User anonimizat
Rușinos articol
..mă întreb cu cât a fost remunerat autorul? Nici un om normal nu poate accepta propaganda homo deghizată ca "studii". Firește că bieții copii crescuți de cuplurile perverse au modele total greșite asupra vieții de familie și e practic garantat că o vor lua și ei pe această cale, chiar dacă să zicem că trec testele școlare cu bine. Perverșii nu procreează, deci trebuie să recruteze. Ce metodă mai bună pentru așa ceva, decât adopția de copiii? Aceasta ar trebui interzisă perverșilor sexuali. http://stiripentruviata.ro/cresterea-copiilor-cupluri-homosexuale-un-factor-de-risc-serios-pentru-sanatatea-si-bunastarea-lor/
Postat 08 Mai 2017, 13:34 de Oarecine
eh, stiinta e pentru "manipulati"
Foarte frumos si corect sustinut articolul, dar d-le Coloja "Ce treaba are Asociatia Familiei Traditionale cu stiinta?". :)
Postat 08 Mai 2017, 11:32 de mitru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON