URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2013, 10:35

Admitere 2013: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca - 144 ani de istorie şi excelenţă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dragi liceeni, viitori studenţi,

Sunt prof.dr.univ. Doru Pamfil şi în calitate de Rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj- Napoca (USAMV Cluj-Napoca), doresc să vă prezint, cu mândrie, această prestigioasă instituţie de învăţământ superior, clasată de Ministerul Educaţiei, în 2011, între primele 5 universităţi din ţară.

Dacă aveaţi nevoie de încă o garanţie că USAMV Cluj Napoca este alegerea ideală pentru a vă continua studiile, acum, prin această scrisoare, aveţi confirmarea din partea Rectorului universităţii. Tot ceea ce doriţi să aflaţi despre admiterea din 2013 - perioadă de înscriere, facultăţi, specializări, locuri, taxe - găsiţi la adresa www.usamvcluj.ro. Vă rog accesaţi cu încredere portalul nostru.

USAMV Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată acum 144 de ani, în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. În anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultură Cluj.

Învăţământul superior agricol clujean este astăzi unul dintre cele mai performante din Europa, atât în domeniul educaţiei cât şi al cercetării ştiinţifice. În întreaga sa existenţă de peste 140 ani, Agronomia clujeană a beneficiat de aportul unor personalităţi de primă mărime ale învăţământului şi ştiinţei din România.

După anul 2000, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca s-a dezvoltat într-un ritm impresionant. Absolvenţii celor 5 facultăţi ale universităţii, Facultatea de Agricultură (cu specializările: Agricultură - română şi franceză; Montanologie; Ingineria şi protecţia mediului în agricultură; Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industrie alimentară; Biologie), Facultatea de Horticultură (cu specializările: Horticultură, Peisagistică, Silvicultură, Inginerie economică în agricultură, Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism; Inginerie şi management în industria turismului; Măsurători terestre şi cadastru), Facultatea de Zootehnie (cu specializările: Zootehnie; Biotehnologii agricole; Biotehnologii pentru industria alimentară; Biotehnologii medical veterinare; Piscicultură şi acvacultură), Facultatea de Medicină Veterinară (cu specializările Medicină Veterinară, Medicină Veterinară (limba engleză); Medicină Veterinară (limba franceză), Facultatea de Ţtiinţa şi Tehnologia Alimentelor (Tehnologia prelucrării produselor agricole; Controlul şi expertiza produselor alimentare; Ingineria produselor alimentare), s-au afirmat constant prin rezultate remarcabile, în producţie şi în cercetare, în ţară şi peste hotare.

În prezent, cadrele didactice şi cei 7000 de studenţi ai universităţii beneficiază de condiţii excepţionale pentru pregătirea teoretică şi practică: săli de curs, câmpuri experimentale şi ferme didactice (la Jucu şi Cojocna, care asigură condiţii optime de practică de specialitate), o grădină botanică, sere cu flori şi sere cu legume, clinici veterinare, o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare.

Campusul universităţii, situat într-un impresionant parc, este cel mai frumos campus universitar din centrul universitar Cluj. USAMV Cluj Napoca oferă studenţilor săi şi alte facilităţi, precum cămine modernizate şi noi, un restaurant, un pub, o cafeterie, terenuri de sport, o sală de sport dotată cu aparate pentru aerobic, un parc de agrement în Cartierul Zorilor.

Multe dintre cadrele didactice, îndeosebi cele tinere, şi mulţi dintre doctoranzii universităţii, beneficiază de specializări şi studii în universităţi de profil din ţările cu agricultură avansată. În cadrul unor colaborări cu structurile universitare şi de producţie agricolă din ţări ale Uniunii Europene, USAMV organizează anual practica de specialitate pentru o mare parte din studenţii celor cinci facultăţi.

Universitatea noastră a stabilit relaţii de colaborare cu universităţi şi institute de cercetare din peste 50 de ţări din Europa, Africa, Asia, America de Nord şi de Sud.

Avem convingerea că, în anii care vin, USAMV Cluj-Napoca va continua să se afirme, contribuind, printr-o instruire de înalt nivel, la dezvoltarea şi modernizarea agriculturii româneşti.

Vă aşteptăm, deci, cu drag la USAMV Cluj-Napoca! Alegeţi pentru viitor!

Rector,
Prof. univ. dr. Doru Pamfil

(ADVERTORIAL)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON