URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2019, 20:08

Ziua mitingurilor: PSD l-a atacat pe Iohannis de la Galaţi, PNL-iştii l-au dus pe şeful statului la Iaşi

Ziua mitingurilor: PSD l-a atacat pe Iohannis de la Galaţi, PNL-iştii l-au dus pe şeful statului la Iaşi sursa foto: hotnews.ro
Ziua mitingurilor: PSD l-a atacat pe Iohannis de la Galaţi, PNL-iştii l-au dus pe şeful statului la Iaşi sursa foto: www.adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plină campanie electorală lipsită de dezbateri publice serioase, sâmbătă, PSD şi PNL au organizat mitinguri pentru mobilizarea electoratului. Social-democraţii s-au reunit la Galaţi, în timp ce liberalii au mers la Iaşi, unde li s-a alăturat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Miting cu incidente

După ce, zilele trecute, a fost huiduit la Iaşi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a adunat susţinătorii la Galaţi, sperând că va stârni emulaţie. Presa din Bucureşti scrie, însă, că şi acest miting a fost un eşec. Potrivit hotnews.ro, în loc de 30.000 de simpatizanţi, cum a sperat PSD să adune, abia dacă s-au strâns vreo 12.000, cu tot cu cei veniţi din alte judeţe. Printre cei prezenţi s-au numărat premierul Viorica Dăncilă, dar şi candidatele Rovana Plumb şi Carmen Avram.

Liviu Dragnea la Galati

În cadrul evenimentului pe care l-a numit "Summitul PSD la Galaţi", Dragnea a avut un discurs dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, despre care a spus că este o slugă a liderilor veniţi la summitul de la Sibiu.

"Suntem europeni acasă la noi, nu numai în toate cele şase case furate de Iohannis la Sibiu. Iohannis a folosit acest summit, făcut cu bani mulţi, pentru campania lui electorală, pentru interesele lui politice, şi-a chemat stăpânii. Se plimba singur şi nu îl băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor. Sunt sigur că Iohannis a mai cerşit încă o sancţiune pentru România", a spus Dragnea, de pe scenă.

"Aşa cum a furat casele, a furat şi Ziua Europei. (...) Am văzut cu toţii la televizor cum se plimba singur şi nu îl băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor, sunt folosite, dar nu sunt băgate în seamă. Sunt sigur că a mai cerut acolo o sancţiune pentru România. Nu l-am auzit bătându-se pentru România, pentru interesele noastre. A profitat de faptul că a fost singur şi a atacat România, Guvernul, democraţia, justiţia, tot ceea ce e mai bun în această ţară", a declarat Dragnea.

Mitingul nu a fost lipsit de incidente. Pe lângă că, simultan cu "summitul PSD" a avut loc şi o contramanifestaţie. Potrivit Digi24, participanţii la acest protest, în jur de 1.000, au blocat principalul bulevard din oraş, au încercat de mai multe ori să rupă cordonul de jandarmi şi au încercat să oprească plecarea autocarelor cu susţinători ai social-democraţilor, aşezându-se pe jos, pe şosea. Apoi, manifestanţii au strigat "hoţii", au aruncat cu diverse obiecte, au bătut cu pumnii, astfel că vehiculele au fost nevoite să dea înapoi.

Iohannis: "Nasol!"

Preşedintele Klaus Iohannis i-a dat replica lui Dragnea tot sâmbătă, în cadrul Forumului Educaţiei, un eveniment care a avut loc la Iaşi. "Aud, aşa, că PSD-istii vorbesc prostii despre summit. Nici nu-i de mirare. Nu înţeleg nimic şi nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate. Actuala guvernare are alte priorităţi decât românii", a afirmat  Klaus Iohannis.

"Apropo de interese...Dau eu drumul unui post de ştiri şi aflu acolo că un infractor-şef sau şeful infractorilor, nu ştiu cum e mai bună combinaţia, zice aşa: că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol! Hai să vedem un pic cum este cu interesele astea (…) Acestea – educaţia, autostrăzile, spitalele – nu sunt interesele PSD, dar sunt interesele românilor, interesele mele. Cred că formularea corectă ar fi fost: Iohannis reprezintă interese străine PSD, dar reprezintă interesele românilor", a mai spus şeful statului.

Ulterior, Iohannis a participat la mitingul pe care PNL l-a organizat la Iaşi şi la care au fost prezenţi liderii partidului şi candidaţii la alegerile parlamentare, inclusiv Rareş Bogdan. Hotnews.ro scrie că nici liberalii n-au reuşit să mobilizeze prea mulţi susţinători, în Piaţa Unirii din Iaşi fiind prezenţi circa 7.000 de oameni.În discursul din faţa ieşenilor, preşedintele României a cerut ca oamenii să voteze la referendumul care va avea loc simultan cu alegerile europarlamentare.

"Avem unii infractori care s-au cocoţat în vârful statului. Aşa nu se poate. Ne dorim lucruri simple. Îmi doresc o justiţie dreaptă, o justiţie independentă, asta vrem, nimic complicat. Doar că ei nu doresc acest lucru, sunt puţin condamnaţi penal, alţii au procurorii pe urmele lor si ce s-au gandit - să ne cocoţăm în fruntea statului şi să îndoim legile. E trist, dar adevărat. (…) Nu putem să folosim aceleaşi metode, fiindcă noi nu suntem hoţi. Ce e de făcut? E simplu! Trebuie să mergeţi la vot!", a spus Iohannis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON