URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2018, 18:20

Victorie a Poliţiei Române! Dosar penal pentru șoferul care şi-a pus pe maşină un număr anti-PSD

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șoferul devenit celebru în România pentru că are o mașină cu numărul ”M...PSD” se va alege cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism ale cărui plăcuțe nu sunt valabile pe teritoriul țării noastre, scrie Ziarul de Craiova, citat de Hotnews.ro.

Autoritățile suedeze au confirmat, printr-o adresă oficială, că adevăratele numere ale mașinii sunt RSD059, singurele care sunt acceptate pe drumurile altor țări, iar cele alese de șoferul român pot fi utilizate doar în Suedia.

Răzvan, bucureșteanul care conduce autoturismul Audi anti-PSD a fost vineri seara în Craiova. Acesta și-a achitat taxa de parcare pe un loc în fața primăriei și a așteptat ca trecătorii să își facă poze cu mașina sa. Polițiștii craioveni l-au oprit însă în trafic înainte sa părăsească orașul, l-au legitimat, și acum fac demersuri pentru întocmirea dosarului penal.

”Se prevede că numere de înmatriculare mai sus menționate sunt valabile doar pe teritoriul național al acestui stat și nu sunt valabile pe teritoriul altor țări. Totodată, în aplicația EUCARIS numărul de înmatriculare permanent al autoturismului de mai sus este RSD059”, au transmis oficialii MAI către toate inspectoratele de poliție județene, Brigada Autostrăzi și Direcția Generală de Poliție a municipiului București.

Şoferul care se afla la volanul mașinii, venit în ţară de câteva săptămâni, a fost oprit de aproape fiecare echipaj al poliției cu care s-a întâlnit, fără însă ca oamenii legii să îi poată reproşa vreo ilegalitate.

Mașina este înregistrată în Suedia, o țară care le permite proprietarilor să își personalizeze plăcuțele de înmatriculare. Potrivit legislației suedeze, plăcuța de înmatriculare poate conține orice text sau număr, în limita a șapte caractere, cu condiția să nu mai existe o combinație similară în uz. Personalizarea plăcuței de înmatriculare costă 640 de euro.

UPDATE: Proprietarul a fost lăsat în pace!

Potrivit ziarului Adevărul, informaţia potrivit căreia proprietarul autoturismului Audi cu număr anti-PSD ar putea fi subiectul unui dosar penal deschis de poliţiştii din Craiova a fost infirmată de către oficialii instituţiei. 

Actele şoferului cu pricina au fost într-adevăr verificate de poliţişti craioveni, scrie ziarul. Conform mai multor surse judiciare, poliţiştii craioveni au verificat inclusiv în baza de date a autorităţilor suedeze dacă autoturismul are înregistrat numărul de înmatriculare respectiv. Imediat după ce au primit confirmarea, şoferul a fost lăsat să plece fără să se ia vreo măsură împotriva sa.

"Proprietarul maşinii la care faceţi referire nu a fost nici amendat şi nici s-a întocmit pe numele său un dosar de urmărire penală", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
............
„Lăsați prostia din ochii celor din fotografie, [e vorba de cei trei de la conferinta de presa] urmăriți-le ticăloșia: - I-au săltat plăcuțele de înmmatriculare pe baza unui articol abrogat. Dacă nu știau, sunt proști. Dacă știau, sunt ticăloși. - Întrebați la conferința de presă despre articolul abrogat, s-au făcut că nu înțeleg întrebarea. Ulterior, unul dintre ei a declarat că „ancheta va stabili cum stau lucrurile”. - Nu i-au permis să-și monteze pe mașină plăcuțele cu numere standard, pe care le avea în portbagaj. - I-au săltat și permisul de conducere, ca și cum plăcuțele de înmatriculare chiar ar fi fost ilegale, deși ancheta încă nu a stabilit asta, iar articolul modificat arată exact contrariul, că plăcuțele erau de fapt legale. - Ancheta asta durează cine știe cât, iar omul trebuie să se întoarcă în Suedia, la muncă, pe 11 august. Slabe șanse să se termine dosarul până atunci, va trebui să plece cu trenul sau cu avionul. - În Suedia, omul lucrează ca șofer. Deci l-au lăsat deliberat fără pâine pe o perioadă nedeterminată. Și asta pentru ce?” Liviu Avram, ziarist
Postat 31 Iulie 2018, 05:32 de ili3
FaBULA
De asta ne merge nouă bine. Asta înseamnă justiție slabă.
Postat 31 Iulie 2018, 00:29 de Sandu1206
Mirarea noastra proverbiala
O explicație a reprezentanților poliției pentru întârzierea punerii în aplicare a legii a fost, cică, situația inedită. Nu s-a mai auzit de așa ceva. Să nu te cuprindă mirarea? Când stai să te gândești, la fel s-o fi întâmplat și în justiție. Toate cazurile de corupție au fost inedite. Si s-au tot mirat până s-au prins că infracțiunile sunt totuși prevazute și sancționate de lege. Degeaba, prea târziu, faptele s-au prescris!
Postat 30 Iulie 2018, 22:31 de FaBULA
Soricel
Nu-i bai că își face altele MUI3 PSD
Postat 30 Iulie 2018, 22:17 de Sandu1206
Recapitulăm, să înțeleagă și cine nu vrea și cine nu poate
Ești la tine acasă. Stabilești împreună cu toți membrii familiei că nimeni, absolut nimeni, nu are voie să intre încălțat pe covorul din sufragerie. La un moment dat te pomenești cu copilul unui vecin ca intră în casă, și nu numai ca nu respectă regula stabilită dar te și sfidează. Vrea să umble prin toată casa, nu doar încălțat ci și cu cizmele pline de noroi. Tu om cu toate țiglele pe casă ce faci atunci? Te pui să corespondezi cu vecinul să afli dacă odrasla face lucrul acesta cu acordul lui, timp în care copilul ți se urcă încălțat și pe fotolii? Ori îl iei frumos de mână, și cu voia ori fără voia lui îl scoți pe ușă afară? Timpul de reacție ne spune cât de mult ne putem baza pe cei care fac regulile că le și pasa sa fie respectate. Când o să le convină vor întârzia și mai mult în respectarea lor. Din păcate, țapii ispășitori vor fi instituțiile în ansamblu și nu oamenii de acolo înregimentați politic.
Postat 30 Iulie 2018, 22:04 de FaBULA
Normalitate
Nu e normal ca Politia Romana sa fie bratul lung al oricarui partid, Psd ori Pnl! Ajungem la un stat politienesc? Ajunge cu abuzurile! Placutele sunt o forma de protest! Ar trebui sa le dea de gandit Psdistilor ca ceva nu merge. Nu poti accepta libertatea de exprimare? Asta inseamna democratia! In America daca imi fac un tricou pe care scriu Trump is an idiot nu ma opreste politia! Asta-i diferenta! Sa terminam odata cu slugarnicia si linguselile ca-s gretoase!
Postat 30 Iulie 2018, 21:29 de cetateanbihorean
the winner takes it all...
Waterloo...la la la...Waterloo...Suedia ciumă roșie i-a retras numărul! La ea acasă, nu la noi! Dar cine stie ce înțelegeri secrete a făcut Guvernul! Cu " Președintele " Suediei ?
Postat 30 Iulie 2018, 21:13 de soricel
@Cetățene
Poliția, de frontieră ori rutieră, trebuia să cunoască legea și trebuia din prima zi să o aplice. Faptul că i-au trebuit atâtea zile trezește suspiciuni. Pun pariu că până la urmă îl vor găsi și pe acarul Păun.
Postat 30 Iulie 2018, 19:54 de FaBULA
Fabula
Vorbesti in necunostinta de cauza, ca sa nu spun altceva! Da de cand Politia Romana a devenit organul de cercetare si penalizare Al PSD-ului? Platita din banii nostri? Daca ti se pare normal, ai face bine sa treci pe la un doctor
Postat 30 Iulie 2018, 19:20 de cetateanbihorean
Erata: ?
De când ne face Suedia legea la noi acasă ?
Postat 30 Iulie 2018, 18:42 de FaBULA
Moș Teacă și epizootia
După spusele milițienilor, la conferința de presă, pe teritoriul României nu poți să circuli cu un autovehicul cu plăcuța de înmatriculare care să conțină numai litere. Cum epoleții mamii ei de Poliție Română să verifici, auzi, să verifici dacă Suedia i-a oferit celui cu pricina drept de circulație cu numere preferențiale și pe teritoriul României ?! De când ne face Suedia legea la noi acasă. Cică au comunicat prin Interpol , și le-au luat peste 10 zile să le confirme suedezii. Intre noi fie vorba, cred ca mai mult s-a comunicat la Interlop. Oricum, ne-am dat cu cascheta in baltă și am ajuns iar de râsul Europei . Atitudinea ăstora ai noștri nu numai că infirmă existența vreunui stat paralel ci confirma că și ăla singur e al nimănui.
Postat 30 Iulie 2018, 18:39 de FaBULA
Asta e politia romana! Orice alta activitate in afara de manuirea pulanului ii creaza probleme!
Răsturnare de situație în cazul mașinii ”M..E PSD”: ONU a modificat acum doi ani Convenția ONU invocată de Poliția Rutieră și acum permite numere de înmatriculare formate doar din litere Anchete • 30 Iulie 2018 • Alexandru Mihăescu Poliția rutieră din București a invocat luni, în sprijinul deciziei de a-l sancționa pe șoferul mașinii cu numărul M..E PSD, o Convenție ONU din 1968 care stipula la momentul ratificării de către România (1980) că numerele de înmatriculare trebuie să aibă în componență neapărat și cifre. Polițiștii reclamau că utilizarea numărului folosit de mașina înmatriculată în Suedia ar încălca această convenție, dat fiind că e format doar din litere. Numai că această convenție a fost modificată în 2016, iar modificarea permite ca numerele de înmatriculare să poată fi formate doar din litere. Ce spune Poliția rutieră în comunicatul de luni (Sursa): ”Totodată, art. 36, alin. (3) cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenţia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că „numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere (…)” context în care se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism şi astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează și în bazele de date”. Și comisarul de poliție rutieră Andrei Lința a reluat luni într-o conferință de presă acest argument. Întrebat direct despre modificarea Convenției, Lința a evitat un răspuns, dând senzația că nu cunoaște subiectul. Cum a fost modificată Convenția de la Viena: În 2014, Guvernul Belgiei a cerut amendarea Convenției, astfel încât numerele de înmatriculare să poată fi formate din cifre, litere, cifre și litere. Practic, Belgia a vrut să adauge și posibilitatea ca numerele de înmatriculare să poată fi formate exclusiv din litere, ceea ce până la acel moment era interzis. Vezi amendamentul la pagina 10 din acest document În aprilie 2016, secretariatul general al ONU emite o notificare în care arată că amendamentul depus de Belgia va intra în vigoare în 19 septembrie 2016, dat fiind că nu au existat respingeri în perioada de 12 luni în care acestea puteau fi depuse. Vezi aici notificarea. În acest moment, forma Convenției de la Viena care apare pe site-ul ONU cuprinde amendamentul acceptat în 2016. Cu alte cuvinte, legislația ONU la care Poliția rutieră se raporta a devenit caducă. Singurul semn de întrebare este dacă modificarea Convenției mai trebuia transpusă printr-o lege internă de ratificare. Potrivit unor juriști consultați de G4Media.ro, nu mai era nevoie de ratificarea modificării, mai ales că România a fost reprezentată la ședința în care s-a operat modificarea la Convenție. De regulă, orice modificare la o convenție devine opozabilă statelor membre și automat li se aplică, au declarat alți juriști pentru G4Media.ro. Până la ora publicării acestui articol, purtătorul de cuvânt al brigăzii de poliție rutieră nu a răspuns la apelurile G4Media.ro pentru a comenta pe acest subiect.
Postat 30 Iulie 2018, 17:45 de pinonel
ha, ha, ha!
Poliția avertizează: La Audi cu remorcă, numărul corect e MUIEPSD-ALDE! În anumite județe, se mai poate circula și cu numărul MUIEPSD-UDMR, dar numai dacă remorca are cal cu călăreț. Sursa: revista KAMIKAZE
Postat 30 Iulie 2018, 14:18 de pinonel
victorie pe naiba!
Mai sunt vreo opt autovehicule (numarul creste incontinuu!) pe soselele patriei! Astept sa vad cine va tine c*ru la bataie cand agentii vor fi tarati prin instante si pe la parchete! Atat timp cat Ambasada Suediei a comunuicat ca acel numar este perfect valabil in spatiul UE, politistii care au scos castanele din foc s-au ars! Vreau sa-l vad pe dl Goarna, mare jurist, cum isi apara ,,baietii"! Deja s-au oferit cativa avocati cunoscuti sa-l reprezinte pro bono pe ,,suedez". P.S. Ati aflat ca handralaii aia care l-au schingiuit pe Madalin Bot sunt buni de plata?! E drept, sentinta e data in prima instanta.
Postat 30 Iulie 2018, 14:15 de pinonel
Poporul nemernic
Partidul este în tot şi în toate, la noi! Restul sunt ,,discuţii discutate". Toţi şefii sunt puşi politic.
Postat 30 Iulie 2018, 13:04 de User anonimizat
Daddy cool Dragnea
Pe de altă parte, Ambasada Suediei a transmis că numărul este perfect legal și are drept de circulație în toate țările din Uniunea Europeană.
Postat 30 Iulie 2018, 12:34 de Sandu1206
Fake news+plăcuțe bilingve
Se pare că mașina neagră cu nr. de înmatriculare "ORALIS SZEX RMDSZ" (..uie psd unguresc), a fost văzută la Tușnad, urmată îndeaproape de o dubă FAN CURIER. Adică, "oriunde cu plăcere", chiar în locul ăla care zice că e mai dinainte ca Mongolea. Norocu a fost că nu a văzut o popa Tokoeș cu autocratul ăla mic și putinist, vă dați seama că făceau un scandal de se cutremurau m.ții Urali. Cu bine...
Postat 30 Iulie 2018, 07:41 de Vlaicu
Hopa...a lovit frica
Au dat inapoi. Totusi daca Suedia le recunoaste trebuia sa se fi gândit si ei inainte. La fel o sa iasa si cu ala cu campul. Adica se incearca limitarea liberatii de exprimare? Sau au cautat si eu cuvantul ala din 4 care incepe cu "mui" si se termina cu "e" in DEX? Dosar penal, ma si gandeam acuma oare ce au ratat ratatii si cand or sa revină asupra deciziei? Adica pe masina mea scriu ce vreau, chiar si ca Vasilica e proasta, ca nu are ce sa imi faca. Ori PSD poti sa zici ca inseamna altceva, ce, or sa te contrazica militienii sau vidatele? Cred ca se temeau ca ala fiind stabilit acolo le va deschide procesul in Suedia si statul a mai pierdut ceva bani din cauza fratilor mi(serupe)cula, tot prin Suedia pe atunci. Vorba aia...roata se invarte si daca o fi patrata.
Postat 30 Iulie 2018, 06:25 de poiu
curiozitate
Oare ce fel de femei agata ala prin baruri? Doar era vedeta.
Postat 29 Iulie 2018, 23:06 de testtest
600 euro
Daca a dat omul 640 € pentru placutele buclucase garantat isi mai permite atita pentru amenda statului roman,ca doar nu l-or baga la puscarie in locul lui dracnea.Suntem nerabdatori sa se instaureze statul paralel, marca psd.
Postat 29 Iulie 2018, 20:53 de excalibur
CE chestie
Așteptăm ceva și pt cei care au scris in câmp
Postat 29 Iulie 2018, 20:05 de Sandu1206
grr
si acum cineva va fi f f f f rau......nu va primi cu suspendare. Pt ca trebuie dat exemplu. Cei din S cred ca s-au tavalit de ras. A fost ceva de genu' "tanti mama lu' Nelutzu ......asta ne injura, de ce il lasatzi?".
Postat 29 Iulie 2018, 18:48 de Christa
!!!
Vai...."ciuma rosie"...ce rea e!
Postat 29 Iulie 2018, 18:36 de soricel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON