URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2017, 15:55

Varujan Vosganian: "Fiecare ou mâncat de la găina din curte văduveşte bugetul de 50 de bani!"

Varujan Vosganian: 'Fiecare ou mâncat de la găina din curte văduveşte bugetul de 50 de bani!' foto pamflet, Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Varujan Vosganian, deputat ALDE şi fost parlamentar PNL, a reuşit să îşi ridice în cap internauţii după ce a declarat că înclinaţia românilor spre autoconsum "ne costă în fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei". "Fiecare ou mâncat de la găina din curte văduveşte bugetul de 50 de bani!", a afirmat el.

Declaraţiile au fost făcute pe Facebook.

"Punguta cu doi bani... Fiecare ou mancat de la gaina din curte 'vaduveste' bugetul de cincizeci de bani ! :-) Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu (pentru ouale ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai putin). Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie.  Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, din prestatiile angrosistului si din serviciile supermarketurilor reintra in circuit si genereaza iarasi impozite si taxe. In schimb, oul din cotet, in drumul sau spre tigaie, nu produce niciun ban. La fel in ce priveste rosiile din brazdele de acasa, magiunul din prunii din gradina, sapunul din grasimile adunate peste an, pulovarele tricotate din lana oilor de la stana etc. etc. Toate acestea, cotetele, brazdele, gradinile, stanele si atelierele din fundul curtii produc produs intern brut, dar nu produc si impozite. Productia din gospodariile populatiei ajunge la peste 20% din PIB, fara sa produca niciun leu impozit la stat. Doar ceva neglijabil, prin pietele taranesti. Locuitorii din Danemarca, Franta si din alte tari care ajung la venituri bugetare in jur de 45% din PIB nu au gaini in curte si nici nu amesteca in ceaun rosiile pentru bulion ori prunele pentru magiun. Faptul ca avem o atat de puternica inclinatie spre autoconsum, si nu doar in ce priveste alimentele, ne costa in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei", arată deputatul, citat de Hotnews.ro.

Declaraţiile au stârnit comentariile utilizatorilor reţelei de socializare, care l-au criticat şi ironizat pe deputat pentru declaraţiile făcute. Ca reacţie, parlamentarul ALDE a trebuit să revină cu o nouă postare, în care a încercat să explice că doar "ridicam o problemă reală a economiei româneşti".

 "Am dat exemplul ouălor nu ca să impozitez coteţele (eu, cât am fost ministru, am redus impozite, nu am crescut sau nu am inventat niciodată un impozit sau o taxă) ci ca să fiu mai bine înţeles. Cred, însă, că am fost prea... abstract. Reacţiile pe care le-am primit arată că şi la nivelul mentalităţilor mai avem mult autoconsum :)", a scris el.

Cu toate acestea, nu a putut să oprească glumele pe seama lui şi a fost ţinta ironiilor pe reţele de socializare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
cine i-au ales?!
intreaba-l pe tds. el se lauda ca a votat cu alde dar tine si la doctrina pesdista. cei 5% care au votat alde sa faca o comisie de numarat ouale. repede ca se face paguba la buget iar apoi nema salarii la bugetari, nema pensii, nema ajutoare sociale.
Postat 09 Octombrie 2017, 09:27 de User anonimizat
Mentalitate de comunist căcăcios
Ce rușine pentru cei care l-au ales!
Postat 07 Octombrie 2017, 14:05 de Oarecine
armean la radio erevan
Fiecare "politician" de categoria acestui "roman patriot" vaduveste Bugetul de cate doi bani. Aparent neinsemnat, dar fiind atat de numerosi, suma la care se ajunge depaseste Bugetul in sine. De aceea suntem ultima gaina a Europei, pentru ca acceptam acesti Claponi politici la guvern, in parlament si in toate formele de reprezentare publica. Hai sa-i punem unde le este locul: la rotisor!
Postat 07 Octombrie 2017, 09:35 de decalog
...mda
...reteta tiganului pentru salata de boeuf:..se fura doua oua....la astea unde se plateste impozitul. D-le Varuj...poate vorbesti cu nenea NASTASE sa-ti dea ouale la masurat, ca sa ai gura formata. Asta pentru ca va cunoasteti si macar te antrenezi cu ceva cunoscut. Mama dumitale stie ce debitezi
Postat 07 Octombrie 2017, 04:22 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON