URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2017, 20:01

Validat de comisii: Fostul premier Sorin Grindeanu va fi şef al ANCOM

Validat de comisii: Fostul premier Sorin Grindeanu va fi şef al ANCOM foto: antena3.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, Comisia economică a Senatului şi Comisia pentru tehnologia informaţiei a Camerei Deputaţilor au avizat, marţi, favorabil candidatura lui Sorin Grindeanu pentru postul de preşedinte al ANCOM, cu 15 voturi pentru şi şapte împotrivă, urmând ca plenul reunit să se pronunţe asupra numirii sale.

"Acelaşi Sorin"

"Să ştiţi că statutul meu în acest moment este apolitic. Nu sunt membru de partid, aşa că îndeplinesc unul dintre criterii. Ştiţi foarte bine de ce, fiind exclus în urmă cu vreo patru luni (...) Cred că toată ţara ştie acest lucru", a declarat Sorin Grindeanu la audierea sa de către Comisia economică a Senatului şi Comisia pentru tehnologia informaţiei a Camerei Deputaţilor.

El a caracterizat relaţia sa cu Mihai Tudose şi cu Liviu Dragnea, în prezent, ca "foarte bună", şi a precizat că prima discuţie pe tema şefiei ANCOM a avut-o cu Liviu Dragnea.

"Am avut dialoguri şi cu dl. Liviu Dragnea în această perioadă - şi e primul cu care am discutat legat de ANCOM, dar am avut dialoguri şi cu primul ministru, Mihai Tudose. Dacă voi primi votul în Parlament, sigur că voi avea o colaborare instituţională", a precizat fostul premier.

Întrebat care este "adevăratul" Sorin Grindeanu, cel din luna iunie, când l-a atacat pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sau cel din prezent, el a răspuns: "Acelaşi Sorin".

Totodată, întrebat ce le transmite timişorenilor din PSD şi dacă le-a înşelat aşteptările acceptând această nominalizare, după ce aceştia au protestat faţă de decizia de schimbare a sa din funcţia de prim-ministru, Grindeanu a spus că dacă va fi ales de Parlament, are "o datorie" faţă de colegii de partid care l-au susţinut.

De partea "forţelor obscure"

De precizat că, la începutul şedinţei, senatorul PNL Daniel Zamfir a cerut comisiilor reunite să respingă propunerea încă dinaintea audierii lui Grindeanu. "Când aţi fost demis din functia de prim-ministru la iniţiativa PSD s-a spus atunci că sunteţi manevrat de nişte forţe obscure. De asemenea, dumneavoastră aţi spus despre preşedintele partidului că joacă tenis cu sistemul, că a pupat ghipsul sistemului şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere, în această situaţie cred că nu puteţi ocupa această funcţie, indiferent că aţi avut dumneavoastră dreptate sau preşedintele partidului. Funcţia de preşedinte ANCOM este o funcţie extrem de importantă, ori dacă dvs. sunteţi manevrat de forţe obscure, este o situaţie extrem de gravă", a declarat Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat.

În altă ordine de idei, în cadrul audierilor, Grindeanu a mai afirmat că Adrian Diţă, care a demisionat din funcţia de preşedinte al ANCOM, "a ales decizia corectă, aceea de a demisiona, neexistând o procedură legală pentru a fi demis". "Una din cauzele pentru care a răvăşit această instituţie a fost îndepărtarea a peste 30 de specialişti", a comentat. fostul premier.

După ce Grindeanu a fost propus pentru şefia ANCOM, fostul premier Victor Ponta, cel care i-a fost alături lui Grindeanu în vară, spune că PSD se pune "într-o situaţie de un ridicol absolut", iar "Caragiale este depăşit de Liviu Dragnea", prin propunerea ca fostul premier Sorin Grindeanu, pe care l-a înlăturat acum câteva luni, să conducă ANCOM. Ponta a spus că el abia aşteaptă să îl voteze pe Grindeanu la şefia ANCOM, susţinând că fostul premier este potrivit pentru această funcţie.

De precizat că, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax, fostul premier Sorin Grindeanu a fost întrebat, pe 7 iulie, ce crede că i-a lipsit ca să rezinte în funcţia de prim-ministru, el răspunzând: "Pe scurt, pupincurismul!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON