URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 August 2019, 23:45

Val de apeluri false fără precedent la 112. Poliţia Română lansează un apel disperat pentru încetarea farselor

Val de apeluri false fără precedent la 112. Poliţia Română lansează un apel disperat pentru încetarea farselor sursa foto: www.digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serviciul de urgenţe 112 se confruntă cu un val de apeluri false fără precedent. Poliţia Română a făcut, duminică, un apel public pentru încetarea farselor făcute la 112.

"Dacă sunteţi copii, nu vă jucaţi cu 112! Poate alţi copii, în acelaşi timp, au nevoie urgentă ca cineva să ajungă la ei! Dacă sunteţi părinţi, învăţaţi-i pe cei mici la ce se foloseşte 112! Şi nu în ultimul rând, pentru noi, adulţii, 112 nu este un număr pentru alibiuri! Să nu uităm că sutele de poliţişti angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină la urgenţe reale. Fac un apel de urgenţă pentru numărul de urgenţă 112: să nu punem în pericol viaţa şi sănătatea semenilor. Este posibil ca noi înşine să avem nevoie de ajutor", a declarat  Adina Maftei, comunicatorul Poliţiei Române.

Potrivit Digi24, cele mai multe apeluri false anunţă răpiri sau sechestrări, iar ultimul caz a fost chiar în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Sibiu, unde o femeie şi-a anunţat rudele ca a fost răpită şi sechestrată împreună cu fiica ei minoră. Zeci de poliţişti au început căutarile după un apel la 112, dar au constatat că nici mama, nici adolescenta nu erau în pericol. Numai că femeia plecase cu portofelul bărbatului ei şi s-a temut să îi spună, folosindu-și „sechestrarea” drept alibi. Peste 30 de poliţişti din cele două judeţe au căutat-o pe femeie, care a fost găsită în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, împreună cu fiica ei minoră, în locuinţa unui bărbat din Ucea de Jos, judeţul Braşov.

Oamenii legii au stabilit că femeia şi fiica ei nu au fost victimele vreunei infracţiuni. Acum, ea s-a ales cu dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, sute de poliţişti şi jandarmi au căutat, în București, nu mai puţin de 6 ore o tânără care ceruse ajutor sub pretextul că a fost sechestrată.

Poliţiştii spun că alarmele false au început după operaţiunea de salvare ratată a adolescentei din Caracal, Alexandra Măceşanu, care a sunat la 112 să ceară ajutor pentru că a fost răpită şi sechestrată. Oamenii legii au ajuns după 18 ore în casa de unde telefonase adolescenta şi au găsit doar rămăşiţe umane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Alarm
De ce e suparate organele statului ca apelul e fals? Ar trebui sa se bucure ca nu s-a intimplat o nenorocire reala si sa trateze cazul ca un exercitiu de alarmare,in care isi testeaza tehnicile de localizare,timpii de interventie.Doar asa,pentru ca se disturba organul de la cafea si facebook sa faca "apeluri disperate"?
Postat 26 August 2019, 12:15 de excalibur
pedeapsa cu inchisoare pt abuz la 112
la noi ca la nimeni. trebuie introdusa pedeapsa cu închisoarea pentru cei care abuzeaza de serviciul 112 fara a fi in periculos sau fara a sesiza o problema urgenta. fara o pedeapsa mai aspra, situatia nu va fi potolita.
Postat 26 August 2019, 12:02 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON