URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2019, 18:25

USR și PLUS candidează împreună la europarlamentare. Dacian Cioloș, cap de listă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

USR și nou formatul PLUS au decis să candideze împreună la alegerile europarlamentare din 2019, iar lista va fi deschisă de fostul premier Dacian Cioloș, această mișcare fiind propusă chiar de liderii USR.  

"În variantele pe care le avem, Dacian Cioloş deschide lista, e primul la PLUS, deschide şi la cea comună", a declarat Dan Barna, liderul USR, potrivit digi24.ro.

"A fost solicitarea USR, sunt dispus să ies, nu ţin cu orice preţ, dar a fost solicitarea USR", a spus, la rândul său, liderul PLUS, fostul premier Dacian Cioloş.

Potrivit aceleiași surse, însă, nu toți membrii USR ar fi încântați de această decizie.

Până acum, pe listele pentru europarlamentare ale celor două partide mai apar Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pâslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR).

Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare, mai notează digi24.ro. Negocierile ar putea viza și o colaborare între cele două formațiuni pentru alegerile prezidențiale. Pentru Cotroceni, tot Dacian Cioloş este favoritul noii alianţe.

"Orice e posibil, sunt subiecte pe care nu am discutat. Da, ideea e să propunem mai mult de o alianţă electorală", a spus Dacian Cioloş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
..........
Vin penalii cu lista cu al lui cacarau in frunte si rup gura targului!Şedinţă tensionată la PNL. Un fost ministru, Gigel Ştirbu, i-a cerut secretarului general, Robert Sighiartău, stoparea atacurilor la adresa lui Ponta!!! Multi penali regreta usl-ul, asa ca a vota pnl-ul e totuna cu a vota psd-ul, ca maine ii vezi cum se (re)infratesc. Concluzia: singura alternativa reala, credibila anti-psd e USR-Plus!
Postat 04 Februarie 2019, 14:59 de pinonel
.....
...alta nulitate de politician....
Postat 03 Februarie 2019, 21:12 de ironi-k
Cod rosu
"Hai toti pe site la bihoreanul. Bagati comentarii la deriva, improscati cu noroi, injurati, jigniti si bagati fake news de partid din plin. Am vb cu dnul mang, a zis ca baga si el daca isi amintește parola de la cont." Seamana cu ce se distribuie pe whatsapp in gurpurile de actiuni locale si regionale de partid. Pacat ca is asa prosti si habar nu au pe cine au in liste. Sau ca grupurile si conversatiile de grup nu sunt criptate.
Postat 03 Februarie 2019, 18:27 de poiu
Toarasu Dracian......mai Juliene
partiduletu asta neomarxist a lu talica e Plusoros, PluSri romanesc sau PluSri frantuzesc ?sau cite nitel din feiecare cum sade bine unui multiculturalist ca talica ?
Postat 03 Februarie 2019, 13:35 de DIAVOLESCU
@oradeanbihor
Mare adevar ai spus. Orice partid, orice alianta ar fi binevenita daca nu ar fi facuta din nulitati. Din pacate doar javrele si nulitatile mai intra in politica, in mocirla asta ordinara care a ajuns politica in intreaga UE nu intra decat cei care nu au nimic de pierdut si se complac in mizerie. Si PSD-ul tot atat valoareaza 0 dar macar nu provoaca circ toata ziua sunt votati pentru ca lumea e satula de circ. Guvenul zero a lui Ciolos ce a facut intr-un an de zile, Basescu se a facut in zece ani, au facut autostrazi, au facut spitale? PNT-CD au facut praf in 4 ani tot ce nu mai ramasese distrus si furat de incompetenta FSN-ului. Degeaba sunteti partizanii lui unul si lui altul, toti sunt zero si toti cand ajung la putere va rad in nas. PS draga Caragiale, vad ca te preocupa chilotii lui unul si lui altul de pe aici, imi pare rau sa iti spun dar sunt "straight", cred insa ca si tu iti vei gasi intr-o zi un barbat cu care sa te satisfaca si fii fericit toata viata.
Postat 03 Februarie 2019, 11:49 de User anonimizat
Corect
Aceasta alianta e binevenita atata timp cat nu e facuta cu nulitatile din psd si pnl (plus satelitii lor)
Postat 03 Februarie 2019, 01:16 de oradeanbihor
EmilianR
Primii securiști sunt ai lui ILIESCU, apoi ai lui Băsescu.
Postat 02 Februarie 2019, 23:51 de Sandu1206
EmilianR
Simțim cum vă tremură chiloții! Valea, în groapa istoriei, pesedei!
Postat 02 Februarie 2019, 22:35 de caragiale
Aritmetica simpla...
0,5% + 0,2% = 0.7%, in rest orice e posibil. Ma fraților, voi sunteți prosti, nu înțelegeți ca romanii nu mai vor guvernul "zero". Nu ne trebuie securiști și slugile lui Băsescu. Pariați pe un cal mort.
Postat 02 Februarie 2019, 22:03 de User anonimizat
USR + Plus
Bravo! Adio PSD...în curând!
Postat 02 Februarie 2019, 19:42 de caragiale
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON