URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2019, 11:48

Urma şpăgilor: Percheziţii la PSD Arad, precum şi la Drumuri şi Poduri Timişoara. Parlamentari PSD, vizaţi de anchetă 

Urma şpăgilor: Percheziţii la PSD Arad, precum şi la Drumuri şi Poduri Timişoara. Parlamentari PSD, vizaţi de anchetă  (foto: opiniatimisoarei.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DNA au descins, luni dimineaţa, la mai multe adrese din Arad şi Timişoara. Între acestea se numără la sediile Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara şi PSD Arad, scrie Adevărul.ro.

Vizaţi de anchetă sunt şi trei parlamentari PSD: Florin Tripa, deputat de Arad, Dorel Caprar, deputat de Arad şi Ioan Chisăşliţă, senator de Caras Severin.

DNA a anunţat oficial că cercetările vizează fapte petrecute în perioada 2016-2019.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite în perioada 2016-2019. În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate pe raza judeţelor Timiş şi Arad, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediul judeţean al unui partid politic şi domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie", se arată în comunicatul DNA. 

Şeful DRDP Timişoara, Ciprian Ispravnic, a fost ridicat luni dimineaţa de procurori de la sediul PSD Arad, potrivit Mediafax.ro. 

La sediul DNA Timişoara a ajuns, în scaun cu rotile, şi senatorul de Caraş-Severin, Ion Chisăliţă, notează Adevărul.ro. 

Aceeaşi sursă scrie că DNA realizează o amplă anchetă care vizează modul în care Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a devenit o sursă de bani pentru PSD Arad, deputatul Florin Tripa ajungând deja la sediul DNA pentru audieri.

Vizaţi de anchetă mai sunt deputatul PSD de Arad Dorel Căprar şi senatorul PSD Caraş-Severin Ion Chisăliţă. 

Potrivit pressalert.ro, investigaţiile au început în urmă cu nouă luni de la o informaţie despre şpăgile care se încasau la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din ţară.

Cel care coordona activitatea era, potrivit sursei citate, Cristian Horgea, membru PSD şi soţ al prefectei de Arad, Florentina Horgea, care a demisionat din funcţie, în 15 noiembrie. 

Şpăgile încasate erau de la cinci euro până la 100 de euro pentru ca funcţionarii să închidă ochii la neregulile constatate. 

Potrivit pressalert.ro, DNA a strâns probe că procente din banii colectaţi plecau spre unii dintre şefii din DRDP Timişoara, condusă de Cristian Ispravnic, care a fost susţinut să ocupe această funcţie de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar. 

Şeful DRDP Timişoara l-a promovat, la finalul lunii august, pe Mircea Andrei Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului de Venituri, având rolul de coordonator al activităţii de cântărire şi verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timiş şi Caraş-Severin. Asta desi Lucaciu a fost condamnat, în 2013, la zece luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic cu migranţi când lucra în vama Nădlac 2.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
frumoși ca Partidul lor...
Ajunge să le vezi mutrele acestor onorabili Pesedeiști, ca să te simți că privești albumul cu pozele unor infractori periculoși! Agramați, impertinenți, umflați, gușați, frezați, libidinoși, corupți așa arată partidul lor de la bază până la vârf parcă ar fi Terente, Râmaru, Berilă sau Nae Chioru. Aici îi saltă pentru șpăgi, întrebarea este cu ce-i saltă mâine: cu trafic de minori sau cu trădare națională?
Postat 09 Decembrie 2019, 12:47 de decalog
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON