URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2017, 07:20

Un vicepreşedinte PSD recunoaşte: Soarta guvernării a fost decisă de câţiva, total netransparent

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele PSD Ionuţ Vulpescu a precizat, miercuri, că „evaluarea” care a dus la demiterea Guvernului Grindeanu a fost „arbitrară şi ipocrită”, reprezentând un „pretext”, el acuzând faptul că soarta guvernării şi a PSD a fost decisă total netransparent, de câţiva oameni.

„Să fim oneşti cu noi: <<evaluarea>> a fost un pretext. (...) În cazul în care se impuneau schimbări în echipa guvernamentală, ele se puteau face fără umilirea unor oameni, acuzaţi de lipsă de performanţă după un simulacru de analiză, în care ei n-au fost ascultaţi. Acum ne pregătim intens pentru viitoarea <<evaluare>>, posibil la fel de arbitrară, la fel de ipocrită”, a scris Vulpescu pe Facebook, citat de Mediafax.

„Suntem capabili să tragem vreo concluzie de pe urma acestei crize? Ce schimbăm în programul de guvernare? Cine decide schimbările? Cu cine le discută? Sunt lucruri care nu trebuie să fie doar apanajul câtorva oameni, care decid, total netransparent, soarta partidului, ca şi soarta guvernării, dar mai ales soarta românilor. Iar după asta ni se va cere iar să fim solidari cu partidul, că va fi bine. Va fi?”, a adăugat Vulpescu.

El a menţionat că în şedinţa CExN de miercuri în care a fost validată lista miniştrilor Guvernului Tudose s-a făcut un apel repetat la solidaritate, dar a subliniat că solidaritatea nu este suficientă pentru a păstra unitatea PSD.

„Motivul acestui reînnoit apel la solidaritate este unul care devenise evident de ceva vreme: am dezvoltat şi noi în partid o periculoasă cultură a conflictului. (...) Câtă vreme organisme importante de conducere colectivă a partidului, în primul rând Biroul Permanent Naţional şi Consiliul Naţional, sunt ocolite, nu poate fi vorba de aşa ceva. Doar <<solidaritatea>> nu este suficientă pentru a păstra unitatea partidului. Este nevoie de dialog, de consultarea permanentă a bazei partidului, de luarea deciziilor împreună cu ea”, a arătat Vulpescu.

El a criticat politica actualei conduceri a PSD de a schimba miniştrii din 3 în 3 luni, apreciind că aşteptările create de PSD prin programul de guvernare au fost „iraţionale”.

„Schimbând din trei în trei luni miniştrii, de ani buni, aparatul de lucru al ministerelor este scăpat din mână. Nu poţi construi nimic, eşti singur! Nu poţi avea autoritate atunci când propriul tău partid te calcă în picioare, te umileşte, te face cu ou şi oţet, în loc să te ajute! Te lupţi şi cu partidul, care generează aşteptări iraţionale, te lupţi şi cu aparatul de lucru din minister, care nu mai recunoaşte autoritatea miniştrilor, fiindcă ştie că peste trei luni, sau peste şase luni, ministrul pleacă şi el nu păţeşte nimic”, a mai spus Vulpescu.

El a mai arătat că va prezenta public propria evaluare a activităţii sale la ministerului Culturii.

Ionuţ Vulpescu, apropiat al preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost ministru al Culturii în Guvernul Grindeanu dar, spre deosebire de cei mai mulţi colegi ai săi, el nu s-a mai regăsit pe acelaşi post şi în Guvernul Tudose. Ministrul propus la Cultură acum este Lucian Romaşcanu, fost om din piaţa media care a candidat anul trecut pe listele PSD Buzău pentru un loc de parlamentar.

Vulpescu a declarat, anterior demiterii Guvernului Grindeanu, că nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva propriului Guvern.

„Nu am semnat moţiunea de cenzură. Asta nu înseamnă că nu-mi voi face datoria faţă de partidul din care fac parte, deşi nu ard de nerăbdare să-mi dau un nemeritat vot de blam, ca o umilinţă publică. Trebuie să ieşim însă dintr-o criză absurdă, care ne-a făcut mult rău, atât PSD, ca partid, cât şi cetăţenilor. Cetăţeni cărora le suntem datori scuzele noastre”, a spus, la acel moment Vulpescu.

Totodată, Vulpescu nu a făcut cerere de retragere a demisiei după ce Guvernul fusese demis prin moţiune de cenzură, aşa cum au făcut 20 dintre colegii săi miniştri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON