URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2019, 18:46

Un polițist din Timiș a murit, după ce a fost împuşcat de un urmărit internaţional. Alertă pentru prinderea autorului (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un poliţist de 43 de ani a murit, duminică, în localitatea timişeană Izvin, după ce a fost împuşcat, în misiune, de un urmărit internaţional pentru tâlhărie.

Potrivit agenției de știri Mediafax, poliţistulul era angajat în cadrul postului din oraşul Recaş şi, duminică, în jurul orei 15, participa la o acţiune de prindere a fugarilor alături de colegii săi din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Timiş.

Potrivit sursei citate, poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul în care se afla suspectul, pe numele său Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani (foto medalion). Acesta a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Două gloanţe l-au nimerit în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului nu a reuşit să-l resusciteze.

După incident, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea ucigașului. Suspectul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină, însă fără succes, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, rănindu-l în zona umărului. 

Marcel Ionel Lepa a reuşit însă să fugă. Zeci de poliţişti şi jandarmi înarmaţi au descins în localitatea Izvin, de unde au început căutările pentru prinderea suspectului. În judeţ, au fost organizate mai multe filtre ale Poliţiei.

Conducerea Poliției Române a dispus, duminică, verificări la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Timiș, iar ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis condoleanţe familiei poliţistului ucis.

"În acest moment, toţi colegii mei depun toate eforturile şi sunt mobilizaţi pentru a prinde acest criminal şi a-l aduce în faţa Justiţiei. Din păcate, pe poliţistul ucis nu îl vom mai putea aduce înapoi. Ne gândim în acest moment ce putem face pentru a sprijini familia şi a o ajuta să treacă peste aceste momente grele. Colegii de la Inspectoratul General al Poliţiei Române vor da mai multe detalii privind acest caz. Statutul poliţistului ar ajuta în această situaţie. Am avut o lege care a fost aprobată cu un număr de voturi semnificativ în Parlament, atacată la Curtea Constituţională. Acest proiect de act normativ, asumat de mine şi câţiva colegi, va face obiectul unei iniţiative parlamentare. Nu renunţ ca acest pachet care, până la urmă, reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea poliţistului să intre în vigoare", a declarat Carmen Dan.

Fostul șef BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu, a transmis, pe Facebook, un mesaj după moartea polițistului aflat în misiune în Timiș, reproșându-i ministrului de Interne, Carmen Dan, că agentul nu avea echipamentul de protecție promis în urmă cu doi ani.

"S-a mai prăpădit un polițist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împușcat de un infractor recidivist, urmărit internațional. Nu doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecție, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonț promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, polițistul ucis și colegii lui nu erau înarmați cu pistoalele de ultimă generație promise, ci cu pistoletele Carpați, vechi, decalibrate și absolut neperformante. Știm, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcție a risipit energii și resurse deosebite pentru amnistie, pentru grațiere, pentru reducerea limitelor prescripției faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiți la polițiștii înjunghiați în gări și la cei împușcați în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-și desfășoară activitatea în stradă. Știm însă sigur că vă veți grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai folosește nimănui, doamnă ministru...", a scris Traian Berbeceanu.

Vezi mai jos imagini de la locul faptei!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Carne de tun
Acestea sunt persoanele carora politicienii noștri vor sa le taie pensiile militare motivand ca nu au fost in teatre de operatiuni. Vor sa le mareasca varsta de pensionare când se stie ca speranta lor de viata e cu 12 ani sub medie. Bătaia de joc a politicului, a șefilor indiferenți, având dotări mizere și legi potrivnice. Dumnezeu sa mângâie familia îndurerată!
Postat 02 Iunie 2019, 20:36 de bde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON