URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2019, 16:25

Un nou scandal politic: Şefa TAROM a fost demisă şi susţine că Ministrul Tansporturilor i-a cerut să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii

Un nou scandal politic: Şefa TAROM a fost demisă şi susţine că Ministrul Tansporturilor i-a cerut să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii Foto: Facebook / Mădălina Mezei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou scandal se învârte în jurul guvernanţilor şi a companiei aeriene TAROM, după ce şefa companiei aeriene de stat, Mădălina Mezei, a fost demisă şi susţine că la baza deciziei a stat refuzul său de a nu face ceea ce i-ar fi cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi anume ca, în ziua în care se vota moţiunea de cenzură, să ţină avioanele la sol.

Fosta şefă TAROM a declarat că a fost demisă pentru că nu ar fi respectat ordinul ministrului care i-a cerut ca în ziua moţiunii de cenzură să blocheze toate zborurile spre Bucureşti, astfel încât parlamentarii opoziţiei care locuiesc în provincie să nu poată ajunge în Bucureşti să voteze pentru doborârea Guvernului Dăncilă, după cum arată Digi24. Acuzaţia a fost lansată de premierul desemnat Ludovic Orban şi confirmată ulterior de Mezei.

Informaţia a fost lansată public chiar de noul premier numit, Ludovic Orban, şi confirmată ulterior de Mezei.

"Asta este intuiţia mea, da, este adevărat. Informaţiile care circulă sunt adevărate. Domnul Cuc s-a răzbunat pe mine şi m-a demis în cel mai josnic mod. Sunt nişte aspecte care circulă, domnul Orban le-a declarat, le-a aflat nu ştiu din ce sursă. Eu pot doar să confirm. Am să fac plângere penală împotriva domnului ministru Cuc. Consiliul de Administraţie este o unealtă, au invocat nişte motive care nu stau în picioare şi le-am demonstrat prin toate documentele din partea partenerilor cu care am intrat în discuţii", a spus Mădălina Mezei, conform Digi24.

Aceasta a spus că nu va permite acest lucru, întrucât orice decizie greşită riscă să genereze declinul companiei aeriene. "Am venit aici chemată să salvez TAROM, aşa mi s-a spus. «Vrem să salvăm Taromul şi ne bazăm pe dumneavoastră», a spus domnul ministru, apoi m-a dat jos ca hoţii noaptea. Nu pot să permit aşa ceva, pentru bunul mers al societăţii şi pentru libertatea de exprimare şi pentru libertatea poporului acestuia. Nu vreau să fiu implicată într-o luptă, aleg să rămân în zona profesionistului. Politicul trebuie să ne lase în pace să ne facem treaba să reuşim ocupăm un loc pe această piaţă extrem de competitivă, în care orice decizie greşită poate să ne ducă într-o zonă de insolvenţă", a mai declarat fostul director al TAROM, potrivit aceleiaşi surse.

Până la ora publicării acestei ştiri, ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, nu a făcut referire directă la declaraţiile lui Mezei, reacţionând, însă, la declaraţia lui Ludovic Orban. Cuc a scris pe Facebook că Mezei, fost director general al TAROM, "aruncă minciuni pe piaţă". "Să-şi caute acum o altă scuză, mi se pare lipsit de substanţă. Probabil că a căzut victima grupurilor de pile şi relaţii din Companie. Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înţeles ceva din funcţia pe care a deţinut-o. Funcţia de director general al Tarom nu se compară cu cea de şef de reprezentanţa de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită", a scris Cuc.

De asemenea, Consiliul de Administraţie al TAROM a constatat nerespectarea contractului de mandat de către Mădălina Mezei şi a hotărât, cu unanimitate de voturi, revocarea acesteia din funcţia de director general interimar, se arată într-un comunicat TAROM remis joi Agerpres.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Fantastic
Cuc asta e un fel de Liviu de la Oradea marka PSD. Și bineînțeles FRAIERII ăștia au și avocați docenților in spate. Moarte bai gunoaiele, locul vostru nu e nici în lanul de porumb, darămite pe planetă.
Postat 18 Octombrie 2019, 21:48 de Sandu1206
dupa gratii
sper sa ajunga la puscarie cuculetul obraznic si Orlando fustangiul inchipuit cu aere de namol.
Postat 18 Octombrie 2019, 18:06 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON