URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2018, 18:43

Tudorele, altceva! CSM a dat aviz negativ cererii de revocare a şefei DNA

Tudorele, altceva! CSM a dat aviz negativ cererii de revocare a şefei DNA foto: Adevărul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a fost prezentă, marţi, în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM, pentru a fi audiată, la şedinţa participând şi Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, cel care cere revocarea sa din funcţie.

Codruţa Kovesi a susţinut o pledoarie în care a respins, punct cu punct, acuzaţiile aduse în raportul ministrului Justiţiei, concluzionând că “motivele cererii de revocare sunt nereale, nedovedite, netemeinice”.

Kovesi a precizat, printre altele, că DNA a avut în 2016 cele mai bune rezultate de la înfiinţare până în prezent. De asemenenea, referitor la refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară de anchetă, Kovesi a spus că a răspuns în scris forului, menţionând că nu putea să prevadă decizia CCR care a stabilit că este un conflict de natură constituţională.

Şefa DNA a arătat că plenul CSM a stabilit că tocmai Tudorel Toader este cel care şi-a depăşit competenţa (în declaraţiile privind cazul Belina – n.r.), iar când a fost întrebată de către ministru cu câte voturi a fost luată această decizie, Kovesi a răspuns: "Mă bucur că îmi puneţi întrebări, până acum nu aţi vrut să ştiţi punctul meu de vedere".

Kovesi a mai spus că interviurile şi ieşirile sale publice nu au avut nicio legătură cu reacţiile unor oficiali europeni sau ambasadori şi că “nu există nicio dispoziţie legală să interzică unui procuror să se exprime privind dispoziţiile legale”.

Procurorul şef al DNA a declarat că nu există nicio condamnare la CEDO în cauze instrumente de DNA după anul 2013, de când a preluat conducerea instituţiei, şi l-a acuzat pe ministru că a prezentat date nereale şi nedovedite în ceea ce priveşte numărul achitărilor. "În 2016 au fost 116 persoane achitate, 15 ca urmare a aplicării dezinciminării ca urmare a deciziei CCR privind abuzul în serviciu. În 2017 nu a crescut numărul achitărilor, avem 92 de inculpaţi pe alte temeiuri decât decizia CCR. Din cei 92, 32 au fost trimişi în judecate în anul anului 2013, 13 în 2011, 1 în 2006, 5 în 2009”.

Ministrul Justiţiei a declarat că discursul procurorului şef al DNA ar putea fi "seducător dacă îl ţine în faţa celor care nu se pricep", menţionând că nu l-a convins. "Eu nu sunt aici să vă conving pe dvs, dacă voiaţi să fiţi convins, aţi fi avut o discuţie prealabilă şi aţi fi discutat pe cale instituţională. Sunt aici să ofer explicaţii şi probe, prin care să arat că ceea ce dumneavoastră aţi susţinut nu este întemeiat şi nu este real", a replicat Kovesi.

După trei ore de dezbateri, secţia de procurori a CSM a decis să dea aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei. “Secţia pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiţiei cu privire la posibilitate revocării doamnei procuror şef. Prin urmare, avizul este unul negativ. În perioada următoare decizia va fi motivată, motivarea va fi una amplă, asumată", a declarat vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru.

Avizul, care este doar consultativ, va fi trimis la Cotroceni, decizia de revocare aparţinând preşedintelui Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, în faţa secţiei procurori, înainte de vot, că rezultatul este previzibil pentru el. "Rezultatul e previzibil pentru mine, dar am venit din respect pentru instituţie. Nu e problemă...", a spus demnitarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
"Cand eram mic,furam portocale,pentru ca imi placeau.... si iata acum am ajuns procuror" E de bine sau e de rau ?
Da-poi(u) e plin CSM-ul asta de portocale...fapt anticipat altminteri si de ministrul justitiei : "rezultatul e previzibil pentru mine, dar am venit din respect pentru instituţie. Nu e problemă..."In alta ordine de idei,nimeni nu este de neinlocuit. "Nimeni nu este de neînlocuit, atâta timp cât... este un nimeni."Să faci lucrurile cât poţi de bine, cât poţi de iscusit, /Să fii mândru de tine, dar să-ţi aminteşti/Că în lume nimeni, nimeni nu-i de neînlocuit.- Saxon White Kessinger (Omul de neinlocuit.)Nu avem inlocuitor ? Da-poi(u) nu,ca se sparge gasca si se pierd privilegiile si drepturile castigate,cu atata truda .Deci,sss....somn usor natie , stati linistiti, portocalele nu vor disparea,asa cu una cu doua.Unii,Le-am prefera numai pe acelea de la aprozar, altora insa......Sa vedem ce va decide in cele din urma CCR-ul.
Postat 28 Februarie 2018, 23:35 de platona
VINE O ZI CÂND SE VA SFÂRȘI !
Vă mai amintiți că atunci când a fost numită Procuror General CSM-ul i-a dat aviz negativ ? Da ! Și ? Era consultativ ! Băsescu a pus-o ! Acum termenii sunt alții ! Poate va ajunge și Werner să regrete...oricum la anul va fi...PA !
Postat 28 Februarie 2018, 17:58 de TDS
@bestiuta
te roade? inafara de pesdei toti sunt sorosisti in viziunea ta. vai de tine. chiar as dori sa te cunosc sa vad cum arata unul ca tine ca sa ii pot ocoli pe viitor.
Postat 28 Februarie 2018, 09:15 de User anonimizat
Țeapă
Văd că avem și noi pa aicea gade și bade și dă-i și aruncă cu r....t in procurori țintă era Neamțu da CSM i-a luat-o înainte și acum au mutat ventilatoarele cu care împrăștie r....t pa procurori acuma au luat-o cu pensiile lor sigur daca dădeau aviz pozitiv erau cei mai buni băieți așa !!!? La fel au făcut și cu Berbecenu când nu a mai pus botul la mizeriile lor au început să-l împrăștie să-și nege propriile anchete propriile afirmații .Apropo de kakaia și tavarasa vezi că că tu te tragi de pe acolo cu comuniști tai ăia pe care ii aperi și li.n..g...i în dos .Gargamel e dauna totala probabil cat de curand având în vedere că și-a ratat ținta dracnea se va descotorosi de el ,până la urmă sunt atâția care îi râvnesc postul tot din ăștia ne afiliați politic ??? cam cum era și gargamel.
Postat 28 Februarie 2018, 09:08 de sss
SINT PROCORORI
tortionari si abuzivi care au iesit la pensie cu 150 milioane lei per luna.asta in timp ce pensionarii Romaniei abia daca isi duc traiul cu 10 milioane de lei pe luna...
Postat 27 Februarie 2018, 23:51 de BESTIA666
RE: SINT PROCORORI
Atenţie la limbaj!
Postat 28 Februarie 2018, 00:06 de Moderator
avizul consultativ
(adica nimanui nu-i pasa de oligofreniile porcororilor sorosisti din Csm) suna cam asa : 'tavarisci porcorrori sorosisti si macovisti este ca tavarasa Kuvesaia este nevinovata'? KAKAIA ADEVAR, TAVARASA Kudrutsaya Kuvesaia ESTE NEVINOVATA ORICITE ABUZURI A COMIS.....
Postat 27 Februarie 2018, 23:39 de BESTIA666
Emilian Pavel il mai sustii pe incompetentul Tudorel Toader
Acum cateva zile Emilian Milu Pavel posta pe facebook un adevarat elogiu la adresa tribunului sau Tudorel Toader. Ma intreb dupa aceasta rusinare primita de Tudorel Toader, Emilian Pavel il mai sustine pe aceat lingau a lui Dragnea?
Postat 27 Februarie 2018, 21:41 de continental
Gargamel demisia și valea.URGENT
Seducător in fata celor care nu se pricep adica CSM ul nu se pricepe adică ăștia toți e prosti și gargamel apărătorul infractorilor e deștept .Părerea mea e că ați mai luat încă o palmă peste obraz o lecție că la carte punct cu punct în 20 de puncte acuma pot incepe televiziunile ventilatoare de * triada împotriva CSM .Iar ați luat puie.
Postat 27 Februarie 2018, 20:04 de sss
Catedra a fost mutată la CSM ... lecția profesorală nu a pătruns în mintea-ngustă a auditoriului !?!
Statul de Drept i-a rușinat pe "paraleliști" ... cărora nu le-a spus nimeni ca DNA Kovesi este deja istorie !?!
Postat 27 Februarie 2018, 19:03 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON