URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2018, 17:34

Tu câţi bani ai de dat? Ministrul Finanţelor vrea pachete de servicii medicale diferenţiate, în funcţie de contribuţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Minstrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, că propune pachete de servicii medicale diferenţiate, în funcţie de contribuţia la asigurările de sănătate.

"În funcţie de cât plăteşti pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plăteşte CASS, deci implicit o contribuţie mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic", a afirmat Teodorovici, potrivit Digi 24, citat de hotnews.ro.

Totuşi, acesta nu a avansat niciun termen de la care s-ar putea aplica această propunere.

Întrebat de jurnalişti dacă, potrivit sistemului propus, persoanele cu posibilităţi financiare reduse ar urma să beneficieze de mai puţine servicii, Teodorovici a replicat: "Bun, atunci lăsăm sistemul aşa şi plătim toţi la fel". "Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contibuabil să le primească, nu e normal să fie asta abordarea?", a mai arătat ministrul, conform surselor citate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ministerul ăsta să lase "sănătatea" în sarcina altora, că și-a demonstrat din plin incompetența în ultima vreme !?!
Un exemplu numai ... cu Declarația Unică !?! Ghidul contribuabilului spune că se poate beneficia de bonusuri de câte 5% la Impozit dacă faci transmiterea formularului online, respectiv câte 5% la Impozit și CASS dacă faci tot online și plata !?! Mai spune ghidul lui Teodorovici că plata online se poate face pe Spațiul Virtual (SPV), pe "ghiseul.ro", prin virament bancar, cu cardul sau în numerar la Trezorerie !?! Dacă te duci la Trezorerie să iei codurile IBAN pentru plata Impozit, CAS și CASS ... primești cele generale și nu cele specifice fiecărei subsecțiuni stabilite prin Declarația Unică, așa că riști să faci plăți aiurea și să verifici sistematic unde au ajuns banii tăi !?! Problema este însă "șmecheria" socialistă la care au apelat ... în sensul în care nu poți achita online pe SPV și "ghișeul.ro", unde nu apari cu obligații deja înregistrate, ca să nu beneficiezi de bonificațiile de câte 5%, până anul viitor când contribuabilul intră în termenul de plată până la 15 martie !?! Așa că, rămâne pentru a beneficia de bonificații de singura variantă rămasă "în picioare" ... viramentul bancar în conturile pe care puțini sunt cei care le stăpânesc, eventual cei care utilizează SPV de doi-trei ani când s-a înființat !?! Iar dacă ceri explicații și spui la ANAF că acel ghid al contribuabilului e mincinos ... funcționarii invocă o Ordonanță de Guvern care stabilește metodologia !?! Cu alte cuvinte, ordonanța a apărut în aprilie, iar ghidul care ar urma prrvederile acesteia abia în iunie a.c., ceea ce arată incompetența la nivel guvernamental a PSD !?! Niște nemernici care, când se apucă de ceva, previs că iese pe dos, încurcând pe toată lumea de bună credință !?! Cum "sănătatea publică" e la pământ ... socialiștii nu trebuie lăsați să o îngroape !?!
Postat 15 Septembrie 2018, 09:57 de CrisDumi
înainte să ceri trebuie să oferi
Sau altfel zis plătesc da să îmi oferi ceva de banii ăia! Da să mi se rețină undeva la 45% din salariu și să ajung la privat pentru o consultație ORL pentru că la Policlinica galbenă trebuie să aștept o săptămână! Să ajung la urgență și să mi se spună că pot să merg la o consultație la privat dacă nu pot aștepta programarea la policlinica galbenă. În concluzie nu merită statul român nici un leu. Infrastructură nu, servicii nu, ce oferă statul de banii ce ni se decontează?! Sănătate în nici un caz. Suntem în era internetului dar la noi pentru un concediu medical trebuie să te plimbi cu adeverințe la lucru la doctor și după aceea la medicina muncii și după aia sa anunți iar la lucru. Tu ești bolnav da pierzi jumate de zi pe drumuri pentru concediu medical! Nici un leu nu merită țara asta!!
Postat 15 Septembrie 2018, 07:27 de sofer-or
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON