URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2019, 08:31

Trump i-a dat lui Iohannis o şapcă imprimată cu mesajul "Make Romania Great Again". Ce a spus preşedintele României după întâlnirea de la Casa Albă (FOTO)

Trump i-a dat lui Iohannis o şapcă imprimată cu mesajul 'Make Romania Great Again'. Ce a spus preşedintele României după întâlnirea de la Casa Albă (FOTO) (foto: presidency.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit, marţi, o şapcă albă cu mesajul "Make Romania Great Again" (în traducere: Faceţi România măreaţă din nou) de la preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Preşedinte cu şapcă

Cadoul primit de Iohannis este inspirat din celebrul slogan de campanie al lui Trump, "Make America Great Again". În timpul întâlnirii dintre cele două delegaţii, Iohannis şi-a pus sapca pe cap, spre încântarea americanilor, care - se vede din imaginile date publicităţii de Administraţia Prezidenţială - au aplaudat gestul.

La întâlnirea publică dintre cei doi, Trump a spus că ştie despre lupta anticorupţie din România şi l-a lăudat pe Iohannis pentru acest proces. "Cred că este un om care poate rezolva problema corupţiei din România şi din câte am auzit s-au făcut paşi mari. Am auzit că aţi făcut progrese uriaşe", a subliniat Trump. "Ştiu că e un moment politic sensibil", a mai comentat liderul american.

De asemenea Trump a spus că în multe ţări corupţia este o problemă dificilă şi că ştie că şi în România există această problemă dar a menţionat că are încredere că preşedintele Iohannis va face ceea ce trebuie în această privinţă.

Declaraţie comună SUA - România

La finalul întâlnirii bilaterale, preşedintele României s-a arătat încântat de rezultat şi precizând că a fost semnată, în premieră, o declaraţie comună pentru progresul parteneriatului strategic dintre România şi SUA.

"Am avut o întâlnire excelentă, o întâlnire bilaterală, am discutat cu preşedintele Trump, în mod pragmatic despre extinderea parteneriatului strategic, având un potenţial deosebit pe care împreună putem să îl valorificăm. Am spus că personal voi fi implicat în dezvoltarea parteneriatului. Sunt convins că Parteneriatul va continua să genereze rezultate pozitive şi comunitatea transatlantică. Am adoptat împreună o declaraţie comună. E prima dată când am făcut acest pas şi în acest sens declaraţia e un document important pentru progresul parteneriatului strategic. Este esenţială dezvoltarea Parteneriatului în toate domeniile", a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă ţinute la Ambasada României după întâlnirea cu Donald Trump.

Visa Waiver, în lucru 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu şeful de stat american Donald Trump despre admiterea României în programul Visa Waiver, evitând însă să spună dacă s-au făcut paşi concreţi pentru eliminarea acestor vize. "Am discutat şi despre admierea României în programul Visa Waiver, foarte importantă pentru cetăţenii români", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă s-au făcut paşi concreţi în privinţa eliminării vizelor, şeful de stat român a replicat: "Preşedintele Trump este foarte interesat de această tematică şi sunt convins că specialiştii din administraţia americană, împreună cu specialiştii noştri, vor găsi cele mai bune căi pentru a continua o îmbunătăţire a acestor aspecte", potrivit Mediafax.ro.

De altfel, şi Donald Trump a transmis printr-un comunicat că susţine eforturile României pentru a îndeplini toate condiţiile necesare pentru înscrierea programul Visa Waiver, care permite circulaţia pe perioade limitate fără viză în SUA.

Discuţii despre investiţiile americane

Klaus Iohannis a precizat în faţa presei că a discutat cu Donald Trump despre securitatea energetică din România şi investiţiile americane în acest domeniu, Iohannis spunând că există o preocupare cu privire la legislaţia în domeniu (OUG 114 şi Legea off-shore). "Există preocuparea şi ea a fost adusă în discuţie într-o notă optimistă. Preşedintele Trump şi ceilalţi au exprimat aşteptarea ca legislaţia să fie ameliorată pentru a creşte atractivitatea pentru investitorii americani şi acest lucru se poate face", a spus preşedintele.

Întrebat dacă posibila retragere ExxonMobile, companie americană, poate fi cauzată de prevederile legislative, preşedintele a completat: "Nu vreau să fac specualţii dar aceste lucruri au fost aduse în discuţie şi cred că vor fi aduse clarificări în perioada următoare".

Măsurile din OUG 19/2019, care a modificat prevederile OUG 114/2018, vor avea un impact negativ asupra rezultatului din exploatare al OMV Petrom, de 40 de milioane de euro, arată raportul semestrial al companiei, publicat la sfârşitul lunii iulie. OMV Petrom anunţa în toamna anului trecut, după apariţia legii offshore, că a amânat luarea unei decizii privind investiţia în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru 2019, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore, arată Mediafax.ro.

Totodată, în cadrul întâlnirii dintre cei doi şefi de stat, Klaus Iohannis i-a transmis lui Donald Trump că România este pregătită să găzduiască mai mulţi militari americani pentru asigurarea securităţii la Marea Neagră şi securitatea în zonă.

De asemenea, Iohannis a dezvăluit că şeful statului american i-a mulţumit pentru contribuţia soldaţilor români în Afganistan, unde România este a cincea ţară ca prezenţă militară, alături de SUA.

Pe de altă parte, preşedintele România a spus că l-a invitat pe Donald Trump să viziteze ţara noastră, iar acesta a răspuns că i-ar plăcea să vină. Realist vorbind, a subliniat Iohannis, acest lucru s-ar putea realiza după alegerile prezidenţiale din SUA, adică după 2020 - în cazul în care Trump va fi reales.

În timpul întâlnirii de la Casa Albă, Donald Trump a spus că "americanii îi iubesc pe români" şi a subliniat că este o "onoare" să se întâlnească din nou cu Klaus Iohannis.

Citeşte mai multe, în articolul: 

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Trump la Casa Albă. Preşedintele SUA a spus că "americanii îi iubesc pe români"

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Foarte rezonabil schimb !?!
Noi cu șapca ... iar americanii cu gazele din Marea Neagră care să alimenteze "colonizarea" Ucrainei și "independența" acesteia față de ruși, echipamentele 5G vândute la preț triplu ca cele de la Huawei, bașca "ne gândim" cu vizele pănă vă trec pe voi, românii, visele !?! Că Trump e "papagalul" secolului se vede din ce a spus despre "lupta anticorupție" care a făcut pași mari !?! Atât de mari încât lipsa de responsabilitate și indiferența instituțiilor României își omoară, la propriu, proprii cetățeni ... de la Caracal pân' la Sighet și de la Săpoca pân' la Urvind !?!
Postat 21 August 2019, 12:15 de CrisDumi
garantie pt presedinte
Aceasta vizita garanteaza sprijinul americanilor pt inca un mandat de presedinte al lui Iohannis. Ceea ce nu este neaparat un lucru gresit.
Postat 21 August 2019, 09:52 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON