URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2013, 19:30

Tokes se bagă şi el în scandalul steagurilor secuieşti: Ponta, somat să încheie "campania antimaghiară"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Într-un comunicat remis presei în cursul după-amiezii de joi, europarlamentarul Laszlo Tokes afirmă că "în Parlamentul European colegii mă întreabă uluiţi, ce se întâmplă în România", deoarece aceştia "pur şi simplu nu pot să înţeleagă de ce reprezintă o problemă pentru oricine dacă o comunitate naţională băştinaşă îşi foloseşte simbolurile care îi exprimă şi îi întăresc identitatea".

Tokes îl acuză pe premierul Victor Ponta că ar urma o politică rasistă, antimaghiară, inspirată din cea dusă în anii '90 de "regimul Iliescu": "Guvernul de două treimi al lui Victor Ponta copiază campania rasistă, antimaghiară, de tristă amintire pe care a derulat-o regimul Iliescu la început, în 1990. Formulând altfel: Ponta şi echipa lui cântă după partitura unora ca Iliescu şi Dan Voiculescu, un "imn al urii" disonant".

Amintind episodul din martie 1990 de la Târgu Mureş, despre care afirmă că "a fost regizat în mod diabolic pentru a servi restauraţiei Securităţii", Tokes afirmă că "declaraţiile de ură şi comentariile pe care le auzim zilele acestea - în special la televizor - sunt copiate, parcă, cuvânt cu cuvânt din acea perioadă. Parcă s-ar fi întors timpul înapoi în România".

În acest context, Tokes îi cere imperativ premierului Victor Ponta să pună capăt campaniei "antimaghiare" şi "xenofobe", deoarece arborarea steagurilor secuieşti nu încalcă nici integritatea teritorială, nici suveranitatea României, ci - dimpotrivă - acestea "îmbogăţesc" ţara.

"Îl somez pe prim-ministrul Victor Ponta, fiind conştient de responsabilitatea pe care o are, să pună capăt acestei surescitate campanii antimaghiare, xenofobe. Integritatea teritorială, suveranitatea României, precum şi statutul simbolurilor naţionale nu sunt încălcate dacă folosim şi propriile simboluri naţionale - mai mult, astfel se îmbogăţeşte ţara, devine multicoloră", afirmă Laszlo Tokes în comunicatul dat publicităţii.

"Bucureştiul ar trebui să înţeleagă odată: România devine mai puternică, în situaţia în care comunităţile ei îşi pot decide propria soartă, având în vedere că diferitele forme de autonomie nu ar fi doar în avantajul nostru, al maghiarilor, ci în avantajul întregii ţări. Să nu ne scoată din Europa! Cu atât mai mult cu cât, din experienţa de până acum, românii aleg Europa şi preferă să îşi părăsească patria", spune europarlamentarul.

În finalul comunicatului, Tokes reiterează că "România este ţara noastră, a tuturor, a românilor şi a maghiarior, în egală măsură", iar "Guvernul care dispune de un exces de putere ar fi bine să se ocupe de atragerea acasă a celor trei milioane de români care au ales să trăiască peste hotare, prin crearea de locuri de muncă bine plătite şi condiţii decente de trai. De aceea au fost aleşi să conducă destinele ţării".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
pt. fani al antenei 3
Criminalii ca Antonescu si Hitler ar fi mandru de voi fani al antenei 3 ,realitatea tv si rtv . In 12 state membre UE exista autonomie asa ca probabil si acele etnii sant criminali ,excroci ,tradatori de tara ca au avut obrazul de a cere si de a primi autonomie teritorial ori personala din Tirol ,Catalunia ,Tara Basca , Aland, germanii din belgia , finalndezii din suedia si minoritatea suedeza din norvegia? Acei care zberie de simbolurile altor etnii din Ro. si de dorinta noastra de a trai in autonomie sant ramasi in urma cu 100 de de Europa civilizata. Autonomia nu inseamna drepturi mai multe fata de romani ci drepturi egale si de administrare , nu inseamna aramta si granita. Stiti voi asta bine dar e mai usor s-a invinuim pe altii de propriile noastre probleme. Politicieniilor la putere todeauna pericolul maghiar e foarte util pt. a atrage atentia oamenilor de rand deasupra multor probleme ale tarii ca saracia ,sistemul sanitar precar ,taxe noi si majorari de taxe si cei 500 millione de euro dati biserici ortodoxe pe anul 2013 din bugetul sarac al statului.
Postat 08 Februarie 2013, 19:02 de Siebenbürgen
pt. ghilea
ai perfecta dreptate. jigodiile astea trebuie sa ajunga la parnaie altminteri se va ajunge la razboi civil cu ungurii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 08 Februarie 2013, 16:31 de pt. ghilea
oare??????
Daca nu ar exista acesti "patrioti " maghiari, cu cat ar scadea PIB-ul Ungariei? Eu va intreb doar atat: Ce a facut acest "domn" pentru Oradea si cetatenii ei? Pentru ca nu inteleg de ce primeste un salar bun ca europarlamentar din impozitele ROMANILOR, si nu numai...De ce cetateanul de rand sa fie platitor pentru confortul acestor lenesi si lipitori care nu au muncit niciodata in viata lor onest...
Postat 08 Februarie 2013, 15:00 de Demolarii
greata
Scuipat in fata ta nazist nenorocit!
Postat 08 Februarie 2013, 14:37 de geo
eu ghilea
Procurori va rog sa fiti cu occii pe el si chiara daca este europarlamentar , pot fi luate masuri contra lui .
Postat 08 Februarie 2013, 14:28 de kele
marsav
De cate ori arboreaza cineva alt steag in bena sa se aplice amenzi drastice ( 4000) , asa cum prevede HG.. Iar procurorii de serviciu sa se sesizeze si din oficiu , nu cum sustine o matracuca ca doar daca sunt reclamatii sau plangeri la parchet se implica ei . Ei , ai vazut unde se ajunge daca nu se autosesizeaza ?
Postat 08 Februarie 2013, 14:26 de ghilea
Gunoi de grajd
Mult tupeu are sovinu' asta! ma mir de unde atata curaj pe capul lui,,, probabil pt aia ca noi tacem si inghitim tot kktul
Postat 08 Februarie 2013, 12:59 de eu
impartial
cred ca problema e mult mai complexa decat pare. adevarul e ca bucurestiul i-a neglijat dintotdeauna pe ardeleni (nu doar pe unguri), si i-a tratat ca pe niste cetateni de categoria a doua. pana si romanii din ardeal doresc autonomia, dar sunt mai putin vocali si oricum nu-i baga nimeni in seama. ba mai mult, li se spune ca in cazul in care ar fi autonomi ungurii vor fi stapani, nu vor putea vorbii romaneste, etc. ungurii doresc deasemenea autonomia, sunt mai perseverenti, mai uniti decat romanii, dar ei fac o greseala grava si nu lupta impreuna cu romanii ardeleni ci cer autonomie doar pt ei. politicienii unguri profita de doleantele ungurilor si culeg voturi pe seama asta, dar in fond lor le convine situatia pt ca la bucuresti au fost mereu la putere si si-au putut urmarii propriile interese iar ungurii ardeleni traiesc in continuare la fel de prost ca si romanii. eu zic ca ar fi benefica o calaborare romani-unguri in ardeal si sa luptam impreuna pt autonomia ardealului-crisanei-maramuresului-banatului. si inca ceva, nu va lasati mintiti, autonomie nu inseamna independenta, si nici nu reprezinta un pericol pt unitatea statului roman. italia de ex. are 5 provincii autonome
Postat 08 Februarie 2013, 12:41 de impartial
UNGURIMEA
Halal popa nebun,oare il mai crede cineva in afara de cei care au sosit pe cal si care au trecut europa prin sabie si care au neobrazarea sa se creada peste tot stapani ,pai uita papistasule de chestia cu ROMANIA este a bozgorilor ca poate doar in vise o s-o mai aveti
Postat 08 Februarie 2013, 02:02 de PRETORIANUL
pai, se putea sa nu se amestece si tokesistii ?
tokesistii si udemeristii, toti o apa si un pamant. aici duce votul pe criteriu etnic al ungurilor ! RUSINE SA VA FIE !!!!!!!!!!
Postat 07 Februarie 2013, 23:34 de com
La parnaie, cu toti separtistii !
Vor separatism, izolationism, etc, sa mearga in ungaria ! sa le dea budapesta instigatoare, pamant sa se separe acolo. sa-i bage in rezervatii, sa faca separatism ! Aici ar trebui sa fie judecati si pusi la munca silnica !
Postat 07 Februarie 2013, 23:26 de separtism hunguresc@
@Kovacs
daca nu i-ati mai vota, escrocii astia ar fi pe nicaieri. asa ca... la voi e problema plus ca se amesteca si ungurii din ungaria. discuta cu ungurii sa nu mai voteze pe criteriu etnic si poate reusesti sa-i convingi dar ai grija, s-ar putea sa-ti dea peste cap daca le spui asa ceva si sa te considere "tradator". Succes !
Postat 07 Februarie 2013, 23:21 de Fortress
NONUNGURI
Unguri din ROMANIA nu vor aceste discutii,fara sens ,ci politicienii maghiari care se bat plntru un loc in guvernul Roman,
Postat 07 Februarie 2013, 23:12 de Kovzcs
aaaa
Trebuie incheiata, iar toti cei care pun in pericol sau ameninta siguranta statului national Romania sa fie trasi la raspundere.
Postat 07 Februarie 2013, 21:36 de Adrian
DAte-n ......
E Romania si e Tara Noastra si ne p...m pe ungaria voastra.... !
Postat 07 Februarie 2013, 20:36 de ctm
Dispari
Iar apare scarba asta ipocrita...
Postat 07 Februarie 2013, 20:32 de doggy_c
in sfarsit
In sfarsit , mi ridica cuvantul unu pe care asculta europa ,++
Postat 07 Februarie 2013, 20:10 de dezso
ca sa vezi!
Se baga-n seama ca chilotii-n cur.
Postat 07 Februarie 2013, 20:08 de dural100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON