URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2020, 16:06

"Te rup în două!" Jandarm filmat în gara Cluj în timp izbeşte cu piciorul un bărbat căzut (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un jandarm extrem de violent a fost filmat cu telefonul mobil, sâmbătă noaptea, în gara Cluj-Napoca, în timp ce, furios la culme, a trântit un bărbat la pământ şi a început să îl lovească cu piciorul.

Bătăuş în uniformă

Potrivit înregistrării publicate de Gherla Info, agresorul în uniformă şi-a prins victima de gât şi a trântit-o la pământ, folosind ameninţări de genul te rup în două!" şi "stai numaʼ că vine Poliţia!".

Jandarmul a lovit cu piciorul bărbatul căzut la pământ. "Stai jos, stai jos, f... Dumnezeu, că aci te rup în două, tu n-auzi? Cu cine ai impresia că vorbeşti? Eu îs p... ta, mă? Eu îs nime-n Cluj, mă?!", a strigat agresorul. Bărbatul în uniformă a folosit un limbaj suburban, adresând victimei înjurături de genul "f... Dumnezeu!" şi "f... în gură de boschetar!".

Bărbatul bătut a scăpat de furia jandarmului doar după apariţia unui echipaj de poliţie chemat să ia măsuri.

Jandarmii cercetează...

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj s-a delimitat duminică de comportamentul jandarmului.

"Din ordinul comenzii unităţii, încă de azi noapte a fost constituită o comisie de verificare. Din ce reiese din imaginile apărute în spaţiul public pe care şi noi le-am vizionat, este vorba despre un comportament agresiv, violent. Urmează ca această comisie să stabilească întregul context în care s-a produs incidentul", se arată într-un comunicat de presă transmis de IJJ Cluj, citat de românia24.ro.

Reprezentanţii instituţiei spun că din primele cercetări reiese că jandarmul ar fi fost provocat. "Subofiţerul se afla în zona gării într-o misiune de patrulare în timpul căreia a observat un conflict între două persoane. Jandarmul a încercat să aplaneze conflictul, să le despartă. Din cauza stării de ebrietate a uneia din persoane, nu a fost posibil acest lucru, aceasta devenind agresivă şi înjurându-l pe jandarm", se mai menţionează în comunicat.

În ciuda acestui fapt, reprezentanţii IJJ Cluj au declarant că limbajul şi comportamentul subofiţerului "nu face cinste unui cadru militar".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Respect???
Cu infractori dati- mina,si cu oamenii strazii sinteti smecheri. Bravo,caracter de doi bani, si mai asteptati respect...never
Postat 03 Februarie 2020, 15:35 de tepes
Dezbracat in secunda a doua...
... si trimis de unde a venit! In filmare se observa ca bestia in uniforma il loveste si-l pune la pamant, APOI il ia la suturi. Ma intreb cu ce l-a ,,ofensat" pe pulanar, ca a cazut dintr-un pumn?! Chiar daca-l injura (nu stim ca a facut-o, dar sa presupunem!), nu avea voie sa-l loveasca. Am si eu cateva intrebari pt. cei care-i tin partea batausului in uniforma: ce sanctiune va primi, DACA va primi? Probabil o dojana pt. ca nu a observat ca e filmat, pe viitor mai multa atentie (mama lor de civili!). Dar daca batutul, satul sa tot incaseze, se ridica si-i dadea una pulanarului de-i sarea boneta si-l lua somnul? Ehe, atunci sa vedeti! Surugiu, goarna, toata presa ar plange de mila organelor lasate la cheremul oricui... S-ar cere uzul de arma fara somatie (au cerut, stati calmi). ,,Legile" dupa care se conduc (mai corect : ne conduc) structurile de represiune sunt niste porcarii! Iti da o palma ,,omul legii", sa zici mersi ca ai luat numai una. Ii dai tu o palma DUPA ce te-a lovit, ultraj, etc, etc, inchisoare pe viata. Cum naiba de in 90% din cauzele privind abuzuri ale fortelor de represiune judecate de CEDO Romania este condamnata?! Vorbim de cauze in care vinovatii in uniforma au fost achitati de instantele romanesti!!! P.S. Alta porcarie: niciun organ nu raspunde patrimonial pt. faptele de care este gasit vinovat, raspunde ,,statul"! Adica iti da un idi*t o amenda, instantele anuleaza procesul verbal de sanctionare si organul constatator e ok, il doare la basca, nu raspunde de niciun fel....
Postat 03 Februarie 2020, 05:36 de pinonel
excalibur
Nu se poate cu body-cam in Romania, pt că unii ca tine au început sa comenteze că se cumpără din taxele tale. La fel cum ai comentat și despre cam-360 din Oradea .
Postat 02 Februarie 2020, 23:04 de sandu1260
Si jandarmul e tot om
Puneti va in locul jandarmului sa te batjocoreasca cineva si sa te provoace cum ai reacționa? La urma urmei a cedat nervos ,cred ca oricare ar fi cedat în situația data. Dacă erai in Germania si agresați verbal un politist/jandarm simțeai in cel mai rapid mod ce înseamnă o imobiliare in forta de 1 săptămâna iti simțeai fiecare os si muschi...Trăim intr o societate în care nu mai există respect față de nimic.
Postat 02 Februarie 2020, 22:30 de Adrian_Preda
Body-cam
Urgent echipati toti bugetarii in uniforme cu camere."Orice intercațiune pe care o vor avea șoferii cu polițiștii va fi înregistrată. Sistemul body-cam va fi prezent pe fiecare polițist, în așa fel încât imaginile care vor fi stocate pe acest dispozitiv vor putea fi folosite ca probe/Modelul este preluat de la poliţiştii americani. Spre exemplu, polițiștii din Seattle au intervenit acum câteva zile în cazul unui suspect extrem de periculos. Întreaga misiune, inclusiv momentul în care au deschis focul asupra mașinii bărbatului pe care îl urmăreau, a fost filmată de camerele miniaturale pe pe care oamenii legii le poartă prinse de uniformă./Aceste imagini sunt probe și reprezintă probe atât în ceea ce privește constatarea contravențiilor, cât și în cauzele penale"Infractorii,dar si organele,vor avea un facebook al lor,in care-si vor baga nasul si porcurorii, si judecatorii...dupa vacanta,desigur
Postat 02 Februarie 2020, 20:53 de excalibur
Evaluare psihologică.
Dacă unu înjură, jandarmu trebuie să răspundă la fel? Unde-i diferența atunci? Unu are uniformă, celălalt nu? Sublim!
Postat 02 Februarie 2020, 18:53 de oradeaveche
Bravo!
Am vazut in Spania cum il bateau doi jandarmi (politisti nu stiu ce erau)pe un tigan de-l umflau. Un filmulet din SUA arata cum o femeie si-a pemis sa se bage in treaba politistilor si au pocnit-o aia de i-a sarit corpul prin aer ca o minge. Numai la noi, un politist a arestat un hot de buzunare si hotul l-a dat in judecata si a castigat ca i-a afectat imaginea de hot. Popor de idioti!
Postat 02 Februarie 2020, 18:15 de Salontanu
Trebuie fermitate
Dati drepturi tuturor infractorilor sa intre peste voi in casa sa va fure si sa va violeze, apoi Politia sa isi ceara scuze de la domnii interlopi si sa le vorbeasca frumos. Acum o sa fie cercetat jandarmu pentru niste ciurucuri care nu se conformeaza cand le zice de 10 ori sa inceteze un lucru. Iar mass media promoveaza orice tiganie..
Postat 02 Februarie 2020, 17:20 de User anonimizat
Un jeg ordinar........
........cu 8 clase care nu stie decat sa bata, sa maltrateze, sa dea cu gazul in ochii. Nu uitam 10 August, jegosi ordinari, sper ca cineva sa va desfiinteze cat mai repede. !!!
Postat 02 Februarie 2020, 16:31 de feedback
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON