URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2017, 23:07

Statele Unite cer Parlamentului României să renunţe la modificarea legilor justiţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Departamentul de Stat al SUA a emis, luni, o declaraţie oficială prin care cere României să renunţe la modificarea legilor justiţiei, care, atrag atenţia oficialii americani, "afectează lupta anticorupţie şi independenţa judiciară şi slăbesc statul de drept".

Statele Unite exprimă "preocupare" în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

"Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice", se arată în comunicatul postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

"Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei", precizează Departamentul de Stat.

Şi ambasadorul SUA, Hans Klemm, şi-a exprimat, luni, îngrijorarea cu privire la intenţia de modificare a legilor justiţiei.

"În ceea ce priveşte pachetul de legi ale justiţiei pregătit iniţial de ministrul Justiţiei şi prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluţia şi aşteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament şi care va fi forma finală rezultată din comisie (Comisia specială, condusă de Florin Iordache - n.r.). Avem îngrijorări foarte serioase cel puţin cu privire la propunerile iniţiale ale ministrului Justiţiei", a declarat Klemm într-un interviu acordat publicaţiei Express de Banat.

"Motivul îngrijorării noastre este faptul că în ultimii aproximativ 15 ani România a dus o luptă tot mai credibilă împotriva corupției de nivel înalt și mediu. A creat independență judiciară, a creat instituții care se ocupă de descoperirea infracțiunilor și a corupției, mă refer în principal la DNA. Când ne uităm la întreaga regiune, SUA consideră că România este țara cu cea mai credibilă luptă anticorupție. Desigur se mai pot face multe lucruri în ce privește prevenția și educația, dar România are rezultate excepționale în privința pedepsirii celor care fură din banii publici", a completat ambasadorul american.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
PESTE TOT
@decalog: Exact la fel de naiv cva să pui cancelar o fostă RDG-istă! Sau să alegi Președinte un marinar - bișnițar ! Sau să fii în Peru și să alegi Președinte un semi etnic japonez ( cu probleme apoi ). Exact la fel !
Postat 28 Noiembrie 2017, 14:24 de TDS
PRELUARE
@eutanasiu: Articolul este preluat ! Chiar și așa cineva trebuia să observe și să corecteze !
Postat 28 Noiembrie 2017, 14:20 de TDS
Statele Unite CERE???
Poate de aceea n-a avut curaj nimeni să semneze articolul.
Postat 28 Noiembrie 2017, 13:48 de eutanasiu
Mustacioara-Mustacioara vezi ca sta Norica-n Gara...
"O "Norica" intr-o gara, A-ntalnit o "Mustacioara": Mustacioara te-as intreba Unde e Targovistea, Corupto-Corupta-meaaaa..." Si uite asa Norica are iarasi Ghinion dupa 28 de ani: al doilea Dictator la care s-a inchinat cade si ajunge tot "la Targoviste" tradat de Camarila de partid national-comunistoid. Cat de idiot poti sa fii ca sa nu intelegi nimic dupa doua experiente identice de slugarnicie... Cat de prost poti sa fii ca sa furi banii europeni, apoi sa schimbi legile Romaniei ca sa incerci sa scapi, apoi sa incalci tratatele Romaniei cu UE si cu SUA sperand ca o sa si reusesti, tu fiind sustinut de A3 TVR RTV B1 si Realitatea alaturi de asistatii social adusi de fiecare la vot cu autobusul si cu puii congelati o data la 4 ani... Cat de prost poti sa fii ca sa-i numesti ministri pe absolventii de ieri ai Scolii Profesionale si ai Scolii de Subofiteri si sa crezi ca poti conduce o Tara in care ai totusi si oameni integri...Cat de naiv poti sa fii ca sa crezi ca UE se lasa si jefuita de fonduri si destabilizata politic de Parlamentul Hotiei , iar Scutul Deveselu, Baza Kogalniceanu si PATRIOT vor incapea pe mana slugilor tradatoare si corupte??? GO PATRIOT's!
Postat 28 Noiembrie 2017, 11:36 de decalog
o mica corectie
Stalin a ucis 25 milioane de rusi,bolsevismul (comunismul) la fel de nociv ca nazismul.Dar nu are rost sa-l contrazici pe Tds care ii pupa picioarele lui Mang. Ce zici ,Tds, cand va renova Cj cu Mang in frunte cladirea filarmonicii si cam cat ar costa comparativ cu primaria ? Ce zici,cat face la Mang un geam si o zugraveala ? zecii de mii de euro ...Fura Pnl-ul dar sunt mici copiii pe langa socialisti.....
Postat 28 Noiembrie 2017, 10:34 de suporter_oradean
@tds
Auzi bre, faptul ca tu pui egalitate intre USA si URSSS denota ca esti nepermis de prost. Cele 2 nu se pot compara la fel cum nici Kennedy cu al tau mult adulat Stalin, ce si-a ucis 20 milioane de compatrioti. *** Arnautoiu, Rizea si altii au murit degeaba (***). PS Kennedy si Stalin nu au fost contemporani.
Postat 28 Noiembrie 2017, 08:13 de elev
!!!
Ce îmi e USA, ce-mi era URSS! De remarcat poziția Noricai Nicolai!
Postat 28 Noiembrie 2017, 07:24 de TDS
@sandu1200
Nu e chiar degeaba. Îți dai seama cat de proști sunt unii români daca ei inca nu își dau seama ce au făcut fie prin vot fie prin lipsa lui? Vede o lume întreagă cum ar naște o noua Coree de nord, un nou regim comunist dictatorial (macar de ar fi de tip nazist) in plina evoluție. Nici in tarile din lumea a 3a nu se întâmplă așa ceva. Grav e când văd toți și doar noi nu. Pro emigrare!
Postat 28 Noiembrie 2017, 05:16 de poiu
Degeaba
Doar noi putem schimba românia si transformă înapoi spațiul carpato-danubiano-pontic , cum era odata . Traiasca DACIA si neamul care sa jertfit pentru noi
Postat 28 Noiembrie 2017, 00:55 de sandu1200
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON