URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2018, 23:12

Şocant: Doi fraţi acuzaţi că au ucis trei paznici din Capitală şi sunt suspectaţi de încă o crimă, lăsaţi liberi de judecători!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poveste şocantă, în Bucureşti, unde doi fraţi care sunt acuzaţi că, în ultimul an, şi-au ucis trei colegi de muncă, au fost lăsaţi liberi de judecători, care i-au plasat sub control judiciar. Anchetatorii au suspiciuni că cei doi ar mai fi comis un omor şi în Germania, după cum anunţă Digi24.ro.

Doi bărbați au fost găsiți morți, luni, la o firmă din Bulevardul Timișoara din Capitală. Aveau 52 şi respectiv 65 de ani și au fost găsiţi fără suflare chiar la firma de materiale de construcţii la care lucrau ca paznici. Cei doi bărbaţi au fost văzuţi ultima dată duminică seară, când au intrat în tura de noapte, iar dimineaţă, colegii i-au găsit morţi într-o hală dezafectată.

Anchetatorii au suspectat de la început că ucigașii sunt colegi de-ai victimelor. În noaptea de luni spre marți, principalii suspecți, doi fraţi din Vaslui, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru omor, respectiv pentru omor calificat.

Judecătorii au hotărât, însă, ca indivizii să fie cercetaţi sub control judiciar şi nu în arest, aşa cum cereau procurorii.

Conform unui comunicat emis de Parchetul Capitalei si redat de ziare.com, "in noaptea de 15-16.07.2018, in incinta aceleiasi fabrici, la nivelul 1 al unei hale dezafectate, cei doi inculpati ar fi exercitat acte de violenta asupra victimelor M.M. si C.M., agenti de paza care-si desfasurau activitatea la obiectivul mentionat, care au provocat caderea acestora la nivelul inferior si lovirea de plan dur, leziunile suferite (traumatism toracic cu multiple fracturi costale, ruptura de splina, traumatism abdominal, ruptura de parenchim renal, respectiv multiple fracturi costale, hemoperitoneu, fractura de bazin) conducand la decesul victimelor".

Conform procurorilor, suspectii se fac vinovati de o alta fapta similara infaptuita cu un an in urma. "In noaptea de 13-14.08.2017, in timp ce se aflau in incinta unei fabrici situate pe bd. Timisoara din sectorul 6, intr-o hala dezafectata, cei doi inculpati ar fi exercitat acte de violenta asupra victimei I.A., agent de paza care isi desfasura activitatea la obiectivul mentionat, provocandu-i leziuni traumatice cranio-cerebrale - fracturi craniene care au cauzat decesul acesteia.

In ceea ce priveste fapta din anul 2017, cadavrul a fost descoperit la circa o luna de la data semnalarii disparitiei victimei, iar modificarile cadaverice produse in acest interval (stare avansata de putrefactie) nu au permis stabilirea cu certitudine a mecanismului de producere a leziunilor traumatice", se mai arata in comunicatul de presa emis de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, noteaza ziare.com.

Digi 24 arată că cei doi fraţi, care sunt acuzaţi deja de trei fapte de omor, au petrecut câteva luni în Germania, acolo de unde au plecat în grabă la două săptămâni după ce a fost găsit mort un paznic ce lucra la aceeaşi firmă cu ei. Anchetatorii au suspiciuni că cei doi bărbaţi ar fi implicaţi în moartea persoanei din Germania. Investigaţiile sunt la început de drum, iar poliţiştii români aşteaptă date de la omologii lor germani, arată sursa citată.

Deocamdată nu se cunoaște motivarea deciziei prin care judecătorii i-au lăsat liberi pe cei doi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
!!!!
"Cei doi frați din localitatea vasluiană Slobozia se consideră nevinovați și hărțuiți degeaba de către anchetatori în cazul dublei crime din Capitală."Asa o fi ? PROBE! fara probe nu se poate
Postat 19 Iulie 2018, 11:54 de soricel
Soricel cel mare
Votam PSD-ESCU să-l scăpăm SEFU
Postat 18 Iulie 2018, 23:43 de Sandu1202
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON