URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2019, 11:45

Şeful UEFA, Michel Platini, a fost eliberat la câteva ore după ce a fost reţinut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a fost eliberat în noaptea de marţi spre miercuri la câteva ore după ce fusese reţinut într-un dosar de corupţie legat de aranjarea voturilor care au desemnat Qatar ca ţară gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal din 2022.

Potrivit Le Monde, după audieri, nu au fost formulate acuzaţii împotriva şefului UEFA.

''A fost eliberat'', a anunţat William Bourdon, avocatul fostului fotbalist al echipei Franţei, în noaptea de marţi spre miercuri, subliniind că a fost vorba de ''mult, mult zgomot pentru nimic''.

''Această reţinere a fost percepută de Michel drept injustă şi disproporţionată'', a mai spus avocatul.

La ieşirea din birourile oficiului anticorupţie al poliţiei judiciare (OCLCIFF), la Nanterre, lângă Paris, Michel Platini a explicat: ''Deşi trebuia să fiu audiat în libertate, m-au reţinut imediat şi asta m-a durut'', scrie Digi Sport.

''A fost o audiere lungă'', a mai spus fostul mare jucător al echipei Juventus Torino, precizând că i-au fost puse întrebări legate de ''EURO 2016, de Cupa Mondială 2018 din Rusia şi de Cupa Mondială 2022 din Qatar, de PSG şi de FIFA''.

''Am fost tot timpul liniştit, pentru că sunt complet străin de toate aceste lucruri'', a subliniat Platini.

''Nu considerăm în niciun fel că Michel Platini poate fi considerat suspect indiferent de caz, nici ieri, nici azi şi nici mâine. Pentru noi este o afacere încheiată'', a subliniat avocatul fostului candidat la preşedinţia FIFA. De altfel, şi ziarul Le Monde scrie că, în urma audierilor, nu au fost formulate acuzaţii împotriva lui Platini.

Parchetul Financiar Naţional (PNF) a deschis o anchetă preliminară în 2016 pentru ''corupţie privată'', ''asociere în scop criminal'', ''trafic de influenţă şi tăinuire de trafic de influenţă'' în legătură cu atribuirea CM 2022, scrie hotnews.ro. 

Platini a recunoscut că a votat pentru Qatar la scrutinul din 2 decembrie 2010. El fusese audiat ca martor în decembrie 2017. 

PNF este interesat, între altele, de întâlnirea organizată pe 23 noiembrie 2010 la Palatul Elysée, în prezenţa preşedintelui Nicolas Sarkozy, la care au luat parte Michel Platini, emirul Qatarului, Tamim Ben Hamad Al Thani, şeicul Hamad Ben Jassem, atunci prim-ministru şi ministru al afacerilor externe ale emiratului, susţine Agerpres.

Qatar-ul a primit dreptul de a organiza CM din 2022 în decembrie 2010. Încă de la acea vreme au apărut acuzaţii de corupţie şi de luare de mită. Interesant este faptul că din cei 24 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA care au hotărât gazda CM din 2022, 16 au fost deja suspendaţi sau sunt anchetaţi.

De asemenea, L'Equipe anuntă că de numele lui Platini se leagă unele suspiciuni şi în legătură cu Mondialul din 2018, unul care a fost găzduit de Rusia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON