URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2019, 17:16

Şeful ANAF a fost demis, pe motiv că nu aducea suficient de mulţi bani la buget. Îi ia locul o femeie, află cine este!

Şeful ANAF a fost demis, pe motiv că nu aducea suficient de mulţi bani la buget. Îi ia locul o femeie, află cine este! foto: mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuţ Mişa, a fost demis, joi, de premierul Viorica Dăncilă, la propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovoci, nemulţumit că nu a colectat suficient de mulţi bani din taxe şi impozite.

 "Premierul Viorica Dăncilă a semnat astăzi Decizia de numire a doamnei Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat. Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici", au arătat reprezentanţii Guvernului într-un comunicat de presă remis agenţiei de ştiri Mediafax.

Potrivit sursei citate, Mihaela Triculescu este de profesie economist, iar în ultimii 3 ani a fost practician în insolvenţă, asigurând managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii.

"Noul preşedinte ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina "Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor" la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice. Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial", a adăugat sursa citată.

Decizia şefului Executivului vine după ce Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, în aceeaşi zi, că i-a cerut premierului revocarea din funcţie a lui Mişa, ministrul precizând că a trimis şi o variantă de înlocuitor, dar fără a preciza nume. La scurt timp a venit şi decizia premierului Dăncilă.

Teodorovici a mai spus că Fiscul are nevoie de o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.

"Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principală poate instituţie publică din România, trebuie să îşi schimbe radical compartamentul în economie. În primul rând, schimbarea mentalităţii - trebuie să demostreze că are un tratament echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică", a declarat Eugen Teodorovici, joi, în cadrul unor declaraţii de presă.

Ministrul a mai spus că, în 2019, ANAF trebuie să îndeplinească o serie de obiective, printre care reforma întregii administraţii fisclae, informatizarea sistemului, o simplificare a modului în care relaţionează cu contribuabilii şi o colectare mai bună.

În urmă cu o zi, când au apărut primele informaţii, pe surse, despre cererea de revocare din funcţie a lui Mişa, acesta declara că nu ştie nimic despre un astfel de subiect şi că nici nu ar vedea temeiul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Trebuia un arheolog la ANAF
Cea mai buna metoda sa aduca bani la buget este sa dezgroape borcanele cu cocosei a lui Vanghelie, sau tablouri de prin cimitire.
Postat 06 Ianuarie 2019, 00:18 de Motanul
Nasol pentru politica românească, dacă "marii contribuabili" nu vor mai putea să-și pună primari, președinți de consilii județene, primari, directori de deconcentrate și tot felul de bugetari !?!
Ce o să se facă Bolojan, spre exemplu, dacă mari contribuabili de felul lui Beni Rus ori Micula, o să fie executați înainte ca aceștia să poată scoate banii de campanie ?!? Asta în contextul în care s-ar începe cu "sponsorii" liberalismului la ANAF !?! Probabil că se va schimba destinația "donațiilor" ... trecând toți în "barca" PSD !?!
Postat 04 Ianuarie 2019, 10:19 de CrisDumi
PSD adică
Ce mai vreți
Postat 04 Ianuarie 2019, 01:13 de Sandu1206
pipu.... pupila lui teodorovic
Inca una care isi completeaza studiile la o universitate din balti, Moldova ca in Romania nu sunt sufficient de docile pentru prostele politrucilopr! Ejaculata la 5 examene pentru post ajunge ea, ejaculate sefa! inca o miselie marca psd-alde-udmer. + ceva problem de buna conduit in munca la stat!!! Ba, suntem noi un popor zdravan la cap?
Postat 03 Ianuarie 2019, 21:48 de scortosul
sa presupunem
Sa presupunem ca a fost demis ca nu aducea mai multi bani la buget. Ce trebuia sa faca seful? Sa imparta amenzi non stop? Sa mearga la rupt de chitante/procese verbale? De ce nu face domnul ministru niste legi simple si eficiente pentru plata contributiilor? De ce trebuie sa apelam de fiecare data la combinatii matematice si integrale duble poate si triple in calcule? Si acum vrem sa fim convinsi ca un practician in insolventa este mai bun decat orice carierist din ANAF??? E putin trasa de coada toata situatia.
Postat 03 Ianuarie 2019, 20:02 de Christa
Taxa lăcomiei
Pentru întârzierea restituirii taxei auto cine plătește cu funcția? Ministrul Lăcomiei se supără mai tare când nu ia, și mai puțin când nu vrea să dea.
Postat 03 Ianuarie 2019, 18:58 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON