URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2019, 12:05

Seara Simonei Halep: Sportiva a fost ovaţionată de peste 20.000 de bucureșteni pe Arena Naţională (VIDEO)

Seara Simonei Halep: Sportiva a fost ovaţionată de peste 20.000 de bucureșteni pe Arena Naţională (VIDEO) (Sursa foto: libertatea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jucătoarea de tenis Simona Halep a prezentat trofeul de la Wimbledon, miercuri seara, în cadrul unei ceremonii organizate pe Arena Naţională din Bucureşti la care au participat peste 20.000 de fani, dar şi sportivi români.

"Îmi scot pălăria în faţa campioanei de la Wimbledon!", a declarat Ion Ţiriac în cadrul ceremoniei.

Arena Naţională, arhiplină

Potrivit Agerpres.ro, părinţi împreună cu copii, tineri şi bunici au aplaudat-o minute în şir pe sportivă şi i-au scandat numele. "Mi-aţi făcut o mare bucurie să vă am alături în această seară, să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, al ţării în primul rând. Este o seară specială pentru mine, ştiu că şi anul trecut a fost, dar acum parcă este şi mai specială. Să ne bucurăm împreună şi să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile. Eu am fost inspirată de aceşti mari campioni ai României care au venit alături de mine în această seară. Este o onoare să vă am alături, să împart această bucurie cu voi toţi. Mulţumesc României pentru că m-am născut aici şi aici îmi doresc să trăiesc toată viaţa. O parte din acest trofeu aş vrea să îl dedic mamei mele, pentru că a fost visul ei să câştig la Wimbledon", le-a spus Halep fanilor prezenţi.

Sportiva numărul 4 în clasamentul WTA a fost întâmpinată la intrarea pe teren şi de 12 mari sportivi români. Este vorba despre Ilie Năstase, Gheorghe Popescu, Marius Urzică, Diana Bulimar, Gabriela Szabo, Ionela Tîrlea, Monica Roşu, Mihai Leu, Marian Drăgulescu, Paula Ivan, Alina Dumitru şi Doina Melinte, care ţineau în mâini steaguri tricolore.

De asemenea şi Gheorghe Hagi, Loredana Dinu şi George Cosac au fost prezenţi în tribune, în timp ce Nadia Comăneci, Camelia Potec, Nicu Vlad şi Ana Maria Brânză i-au transmis mesaje video care au putut fi urmărite pe ecranele Arenei Naţionale. În cadrul ceremoniei, Andra a intonat imnului României, iar pe ecranele instalate pe scenă au rulat imagini de la finala de la Wimbledon.

"Eu am păşit pe terenul central de la Wimbledon, chiar dacă numai la meciuri de dublu. E deosebit de orice altă arenă datorită acestei tradiţii care are aproape 150 de ani. Iar Simona a stat acolo 55 de minute, şi eu sunt suprins şi acum, cu o concentrare şi o tehnică desăvârşită aducând României un trofeu care nu se găseşte în fiecare zi. Istoria s-a scris în 55 de minute, iar mie nu îmi rămâne decât să îmi scot pălăria în faţa campioanei de la Wimbledon", a declarat Ion Ţiriac pe scena Arenei, potrivit sursei citate. 

Tot în cadrul ceremoniei, Simona Halep a primit din partea Federaţiei Române de Fotbal un tricou al echipei naţionale inscripţionat cu numărul 1 şi numele ei.

Deşi s-a desfăşurat cu acordul Primărei Capitalei, evenimentul a avut loc în lipsa Gabrielei Firea, cea care la ceremonia organizată anul trecut în acelaşi loc, după Roland Garros, a fost fluierată de spectatorii prezenţi, fiind nevoită să plece înainte de final.

De altfel, la evenimentul de miercuri seara nu a fost prezent pe scenă sau în apropierea ei niciun politician.

Primirea, lăudată în presa europeană

Potrivit ziare.com, modul în care a fost primită Simona a fost relatat şi în presa europeană, care a comparat-o cu un star rock. "Simona Halep s-a întors în România, unde a fost primită ca o eroină adevarată pe stadionul din Bucureşti", a fost titlul ştirii dat de ziarul francez "Le Figaro".

Şi cunoscutul post de televiziune american, ABC a relatat evenimentul. "Simona Halep a oferit o lecţie de tenis în finala de la Wimbledon. O lecţie de stil, strategie şi determinare! Serena nu a putut obţine al 24-lea Grand Slam deoarece Halep a reuşit unul dintre cele mai bune meciuri pe care Catedrala tenisului le va ţine minte. Românca a reuşit să scrie şi mai multă istorie pentru ţara ei, fiind prima sportivă ce câştiga la Wimbledon. Iar aprecierea fanilor s-a ridicat la nivelul acestei performanţe", a transmis televiziunea.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 4 în clasamentul WTA, a revenit luni după-amiază de la Londra, acolo unde a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea de Mare Şlem din cariera sa, ea fiind primită la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, prieteni, rude şi alte oficialităţi.

Vezi principalele momente ale ceremoniei!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON