URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2020, 14:25

Se întâmplă în România! Protest împotriva reţelelor 5G: "Tehnologia aceasta, în loc să-i apropie pe oameni, îi îndepărtează"

Se întâmplă în România! Protest împotriva reţelelor 5G: 'Tehnologia aceasta, în loc să-i apropie pe oameni, îi îndepărtează' sursa foto: www.mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 200 de craioveni au protestat împotriva tehnologiei 5G, pe care o consideră periculoasă şi nu vor să mai fie implementată în România. Manifestanţii spun că antenele 5G afectează sănătatea oamenilor, scrie mediafax.ro.

Oamenii au purtat pancarte cu mesaje anti-5G: „Refuzăm antenele 5G”, „5 Greşeli”, „Pericolul 5G este real, nu virtual”, sunt câteva dintre mesajele afişate în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova.

Potrivit organizatorilor, protestul a fost nu doar un semnal de alarmă cu privire la efectele tehnologiei asupra sănătăţii, ci şi un mesaj transmis autorităţilor „Craiova, liberă de 5G”.

„Aţi văzut că aleşii noştri şi-au votat spor de periculozitate pentru că sunt afectatţi de radiaţia electromagnetică, zic dumnealor, pentru că este o antenă pe clădirea
Parlamentului. La câte antene de telefonie mobilă sunt montate în spaţiul public, pe blocuri şi chiar spitale, de exemplu, Spitalul 1 din Craiova chiar are o fermă de antene
acolo, ne întrebăm cât face să ne acorde şi nouă acest spor de periculozitate? Este pericol şi sunt zeci de mii de studii care arată efectele acestea nocive. Printre efecte se
numără, ca simptomatologie, dureri de cap, stare de ameţeală, scade sistemul imunitar, apar sindromul atenţiei deficitare cu care, din păcate, ne confruntăm tot mai des în
sistemul educaţional. Tehnologia aceasta, în loc să-i apropie pe oameni, îi îndepărtează, în general, dar aceste radiaţii electromagnetice favorizează apariţia cancerului“, a
declarat, pentru Mediafax, Luminiţa Simoiu, preşedintele asociaţiei care a organizat protestul.

Potrivit acesteia, sâmbătă, în 32 de ţări ale lumii au avut loc proteste împotriva tehnologiei 5G.

Telefonul, mai periculos decât antenele

Dezvoltarea tehnologiei 5G presupune o densificare a site-urilor de antene telecom de câteva ori față de cele existente, ceea ce înseamnă că implicit se va folosi o putere mai mică de emisie și radiație de câmp electromagnetic, a explicat într-un interviu pentru hotnews.ro Eduard Lovin, vicepreședinte al ANCOM, autoritate care monitorizează și nivelul câmpului electromagnetic din țară. Nu neapărat radiațiile antenelor influențează în mod semnificativ corpul uman, ci telefonul pe care-l ții la ureche, care emite mai puternic când antena este mai departe, a spus acesta.

"În opinia noastră din punctul de vedere al influenței asupra sănătății nu este altfel decât rețele de până acum 3G-4G. La fel sunt câmpuri electromagnetice generate de site-uri și terminale mobile care trebuie să respecte niște normative date prin ordin al Ministrului Sănătății. Ca inginer de telecomunicații vă pot spune că, în momentul în care densifici site-urile, implicit se va folosi o putere mai mică de emisie și radiație de câmp electromagnetic. Densitatea câmpului electromagnetic este mare până la câțiva metri în jurul site-urilor de antene. Le recomand tuturor, ceea ce fac și eu, să folosim cu rațiune și moderație terminalul mobil și să utilizăm căștile handsfree", a spus acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Prostimea
Cati comentatori sau protestatari au habar de tehnologii de comunicație la distanta pentru voce și date? Internetu se folosește la educare nu la tampire in masa. Da e mai simplu sa te abonezi la selly sau alti "influenceri"(si termenu trebuie sa dea de gandit, adica te lasi influentat de unu ce nu a facut NIMIC in viata lui) si sa repeti tampeniile lor. Vorba aia, degeaba poti da copy daca nu poti da paste. Cititi despre tehnologii dar in lucrari stiintifice cu o baza stiintifica, gen CalTech, MIT, si altii vs bihon, youtuberi de kkt sau bloggeri de coltu ulitei. Cititi un tratat Gartner (trebuie platit totusi) care are sustinere de la experti reali despre astea. Toti se tem ca sunt urmariti, spionati, da ei isi dau "checkin la coafor si poarta tanga cu parfum de vibrator". Feisbucu asta e destept ca lasa oamenii sa se dea si guri de gol si ei, in tampenia lor, ii dau curs, se expun si apoi urla ca fetita la primul ciclu ca a fost "spart contu". Azi si meseria mea isi pierde din farmec, destul sa dai un ochi pe feisbuc, instagram, twitter sau linkedin si stii ce face omu, ce manca, daca s-a kkt sau pe unde se plimba. Lasari voi 5g ca pana atunci dati de numarul fiarei in pașapoartele biometrice, da alea de tânjiți dups ele sa mergeti in america, si mai nou buletinele, ca deh, fara nu mai mere pa anglea sau spaniea. Noapte buna.
Postat 26 Ianuarie 2020, 21:53 de poiu
Vodafone
Până una alta nici 4G nu mergea, au dat vina pe IOS13.
Postat 26 Ianuarie 2020, 18:46 de oradeaveche
Este mai ieftin oentru operatori să vină cu 5G la ofertă ...
... decât să extindă la 100% acoperirea 2G, apoi 3G și 4G pentru un streaming absolut performabt pentru toți utilizatorii !?! Tendința 5G are scopul de a ajunge în următorii la 6G ... în care antenele "e una" singură pentru toată Terra și care constă în însăși stratosfera care-i puternic ionizată !?! Or, ca și costuri pentru operatori, e de cumpărat și vândut stratosfera cumva ... sau e zero, iar încasările merg strict către licențe și profitul acționarilor, mai ales că telefonia clasică și mobilă de date și voce va fi istorie ?!?
Postat 26 Ianuarie 2020, 17:29 de CrisDumi
5G
Pana una alta, tari ca si Japonia, Australia, Israel, Rusia, vreo 25 state din SUA, Belgia, etc au interzis dezvoltarea tehnologiei 5G.
Postat 26 Ianuarie 2020, 15:43 de 1234
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON