URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2018, 20:58

Scandalos: Înaintea unui meci între Juventus Bucureşti şi Sepsi OSK, din difuzoare s-au auzit versuri xenofobe şi vulgare

Scandalos: Înaintea unui meci între Juventus Bucureşti şi Sepsi OSK, din difuzoare s-au auzit versuri xenofobe şi vulgare sursa foto: www.prosport.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene revoltătoare luni, înaintea meciului de fotbal între Juventus Bucureşti şi Sepsi OSK. Cu 30 de minute înainte de debutul partide, la staţia de amplificare a stadionului din Colentina s-a auzit o parodie a melodiei "Doamne, ocroteşte-i pe români", scrie prosport.ro.

Cântecul cu pricina are versuri xenofobe, vulgare şi care incintă la violenţă la adresa maghiarilor. "Sus îi Iancu pă statuie şi le dă la unguri m*** / Doamne ocroteşte-i pe români", "În Campia Nordica, vin c-o bomb-atomică / Doamne ocroteşte-i pe români / Doamne f***-vă pă tăţi şi scăpăm de greutăţi / Doamne ocroteşte-i pe români", s-a auzit pe tot stadionul.

Potrivit sursei citate, consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a spus, în studioul TelekomSport, că se cer măsuri. "Comisiile trebuie sesizate de observatorul partidei. Este dezgustător dacă lucrurile stau aşa! E dezgustător că mai există astfel de oameni!", a spus Vochin.

Sport.ro scrie că organizatorii meciului s-au scuzat, spunând că au pus, din greşeală, varianta greşită a melodiei, de pe YouTube.

UPDATE:

Luni seară, directorul executiv al Juventus Bucureşti, Paul Terteleac, a declarat că de vină ar fi fost crainicul meciului.

"Am vorbit şi cu Jandarmeria, am vorbit şi cu domnul Stătescu, le-am explicat că a fost o neînţelegere, probabil din cauza faptului că nu era stick-ul care trebuia pus înaintea jocului şi asta a fost. Am înţeles că s-a auzit foarte urât. Cert e că nu ne-am purtat grosolan, cum au fost cuvintele acestei melodii, cu oaspeţii noştri. Am fost o gazdă bună, zic eu, şi putem să-i şi întrebăm pe ei. Ne-am comportat civilizat. Din ce am înţeles, sunt cuvinte care nu îşi au rostul şi au deranjat pe toată lumea... A fost clar o greşeală. (...) Nu a fost absolut niciun fel de intenţie să nu-i primim omeneşte pe oameni, să avem ceva cu ei. Nu avem absolut nimic", a declarat Terteleac, citat de news.ro.

De asemenea, şi FRF a reacţionat, arătând că întrecerea sportivă ar trebui să fie guvernată de fair-play. "Federaţia Română de Fotbal condamnă cu fermitate orice manifestări de xenofobie, şovinism şi intoleranţă care se petrec pe stadioanele de fotbal sau în lumea fotbalului. Întrecerea sportivă trebuie să fie guvernată de fair-play şi spirit de competiţie, nu de ură şi violenţă. Federaţia Română de Fotbal derulează permanent campanii de educaţie şi de promovare a valorilor tuturor minorităţilor şi grupurilor sociale, astfel încât nu poate primi decât cu indignare relatările incidentelor de luni, 9 aprilie, de pe stadionul din Voluntari. Competenţa analizării faptelor aparţine Comisiei de Disciplină, care va lua în considerare rapoartele oficialilor prezenţi la meciul Juventus – Sepsi Sfântu Gheorghe", a transmis FRF, printr-un comunicat de presă.

Meciul cu pricina a fost câştigat de Sepsi Sfântu Gheorghe, care a învins cu 2-0 echipa Juventus Bucureşti, în ultimul meci al etapei a IV-a a play-out-ului Ligii I.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@anonimusz
Cseled.......you again ?
Postat 10 Aprilie 2018, 19:41 de elev
@anonimus
Eu nu scuz pe nimeni. Dar fair play in fotbal a murit de mult. A ajuns un sport pentru bani si doar atat. Cred ca e cel mai murdar sport, cel mai lipsit de bun simt. Si nu inteleg ura asta, oricum alimentata de "conducatori" in ambele tabere, trebuie sa recunoastem si asta. La ultimul meci cu ungurii veniti in Romania, adu-ti aminte de ravagiile facute de ambele tabere. Si de ce? Ca asa le ordona cineva (repet, din ambele tabere). Instigare la ura, rasism si violenta e sanctionata de constitutie. Asta e, cu asta traim, cu astia vietuim, din pacate!
Postat 10 Aprilie 2018, 10:16 de poiu
?!
Cum de nu a inceput vacarmul Centrul Simon Wiesenthal, CNCD cu al sau presedinte, ungurul Asztalos Csaba Ferencz, reprezentantii ungurimii din Consiliul Europei?! Da' mai e timp! P.S. La ce dusmani are in exterior, dar mai ales in interior Romania/romanii, ma astept sa-l condamne pe Dumnezeu!
Postat 10 Aprilie 2018, 08:47 de pinonel
nu e de bine
draga poiu , hai ca pe alea cu injuraturi si scuipat in tribune si pe teren le mai intelegi, dar cand instigarea la ura si violenta suna din din difuzoarele stadionului nu e deloc de inteles !! a mai fost asa ceva in Germania anilor 30 si stim la ce s-a ajuns :(
Postat 10 Aprilie 2018, 08:22 de User anonimizat
Frf si xenofobia
Dar cand merg "suporterii ultrasi" cu nationala la unguri ce striga? Sau cand vin ungurii aici? Fair play in fotbal, cand jumate din capii fotbalului romanesc sunt la beciul domnesc, sau acasa cu dosare penale. Fair play cand aia se scuipa si se bat pe teren sau se fac țigani unii pe altii (rasism, sovinism). In fotbalul romanesc fair play e mort de mult, îngropat, puterd si ingropate cinstea, onoarea si adevarul peste el.
Postat 10 Aprilie 2018, 06:51 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON