URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Decembrie 2019, 11:40

Scandal la Arieşeni, în ziua de Crăciun: Doi tineri şi iubitele lor au fost atacaţi cu bâte de gaşca viceprimarului Ioan Avram (VIDEO)

Scandal la Arieşeni, în ziua de Crăciun: Doi tineri şi iubitele lor au fost atacaţi cu bâte de gaşca viceprimarului Ioan Avram (VIDEO) (sursa: Instagram)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost scandal cu bâte şi ameninţări cu moartea în ziua de Crăciun la Arieşeni, relatează alba24.ro. Doi tineri şi iubitele lor, care se plimbau cu ATV-ul, s-au plâns că au fost atacaţi cu bâte de viceprimarul comunei, fratele lui şi alţi indivizi, după ce ar fi ajuns pe terenul edilului.

Unul dintre tinerii atacaţi, Emil Pustea, a publicat pe reţeaua Instagram două clipuri cu momentul în care au fost atacaţi şi a dat detalii despre cum s-a produs agresiunea, relatează aceeaşi sursă. 

"Nu vorbim aici despre oameni, vorbim despre viceprimarul Arieşeniului, cel ce stă în maşină şi îmi calcă telefonul atunci când coboară să îl lovească pe fratele meu, după ce fratele lui mi-a dat în cap pentru ca am avut tupeul de a scoate telefonul şi filma cum dânsul sparge ATV-urile. Blonduţul din imagine este una din încă 5 persoane apărute în, altercaţie fiind la fel de revoltat şi pregătit să atace", a scris tânărul într-unul dintre mesajele ataşate filmărilor.

Cei doi tineri care se plimbau cu ATV-urile au ajuns la spital.

"Ţin să menţionez atât sechestrare, ameninţare cu moartea, lovituri multiple la cap având scris pe foaie, eu personal, (fractură parietală în urma atacului) tentativă de omor (6-7 oameni năvală peste fratele meu, lovindu-l puternic în zona capului, cervical + tâmple, (desigur viceprimarul nu lipsea cu picioarele şi pumnii) şi cel mai important, tentativă de viol, pentru că alt motiv de a leşina iubiţii unor fete şi a începe să le tragi de geci, spunându-le că nu pleacă nicăieri şi ameninţându-le cu moartea nu văd logic, te poţi crede cine vrei, dar nu uita că eşti un om!", a mai scris Emil Pustea pe Instagram.

Reprezentanţii IPJ Alba au declarat pentru Alba24 că bărbaţii care apar pe imagini au fost identificaţi.

Potrivit unor surse citate de site-ul din Alba, unul dintre aceştia este viceprimarul din comuna Arieşeni, Ioan Avram.

Toţi cei implicaţi în scandal au depus plângeri penale, pentru încălcarea proprietăţii sau pentru ameninţări şi loviri. De asemenea, firma care a închiriat ATV-urile a depus o plângere penală pentru distrugere, arată aceeaşi sursă. 

Potrivit IPJ Alba, în data de 25 decemberie, în jurul orei 15:00 a fost înregistrat un apel la 112 din partea unui cetăţean din Arieşeni. Acesta a sesizat prin numărul de urgenţă că mai multe ATV-uri au pătruns pe proprietatea lui. Între timp, între doi bărbaţi din Arieşeni şi doi tineri din Arad a izbucnit un conflict care a degenerat în ameninţări şi agresiuni.

Citeşte ştirea, pe site-ul alba24.ro!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pustea Emanuel (@emipustea) on

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Inavtati tinerilor
Sugerez tinerilor care inca nu stiu ca se coseste greu iarba daca sunt denivelari pe teren ca mai intai sa caute unde stau parintii si bunicii lor (poate nu iau vizitat demult) ca sa tureze si sa are terenul in gradinile dansilor. Cat despre legea proprietatii se pare ca nu au auzit,ne posedand inca terenuri ori alte imobile.Cat taranoiul de primar trebuie sa stie ca nu ai voie sa ataci pe intrus numai cu o arma de grad egal cu al lui...
Postat 27 Decembrie 2019, 19:34 de Boron
"turisti"
Daca au inchiriat ATV si au cumparat "iubite" nu inseamna ca au drept asupra proprietatilor private.
Postat 26 Decembrie 2019, 23:32 de testtest
Turistii lu' peste prajit (incaltati cu pantofi de lac cu varf ascutit)
Stau si ma gandsc: cat de idioti pot fi acesti turisti, care o data ajunsi intr-o astfel de statiune, se urca pe ATV-uri in loc sa fie pe partie sau langa un vin fiert. Dar nu-i suficient ca se dau cu ateveu' dar se mai plimba si pe terenurile oamenilor... Data viitoare sper sa ramana fara ATV-uri si sa plateasca cu varf si indesat pentru tulburare de posesie..
Postat 26 Decembrie 2019, 22:15 de oradeanbihor
Amintiri din epoca de aur
Acu 30 de ani eram vreo 22 milioane si incapeam cu totii in tara asta ,si la munte,si la mare,si pe strazi.Acu mai suntem vreo 15 si ne calcam unii pe altii cu masini,atv-uri ,ski-jet-uri.Si nu mai incapem nici in orase,ca avem 2-3 case/apartamente fiecare si masini asijderea.Plus terenuri unde sa ne simtem bine.
Postat 26 Decembrie 2019, 21:05 de excalibur
Excalibur
Cu calu si cu cortu si nu faceau atata jeg. La mine pe teren au facut ravagii cu motoarele si atv-urile, toata munca mea in a nivela un teren e data dreq, acuma am rigole, santuri si tot felul de forme neregulate. Logic, nu am sarit la bataie dar i-am rugat sa nu distruga, ei nu intelegeau ce faceau gresit. Da-te tata unde vrei si cat vrei da nu distruge. In pozele alea se vede ca era si delimitat terenul vizibil, se vede o casa in spate, nu stiu cui i-ar conveni sa i se tureze motoare in cap. Daca mai stai acolo si ai si un copil esti si mai fericit. Regula, teren ingradit e cu un scop, nu sa intri tu. Stiu cine are aluni ca si tufe, pastrati pitici, cu micelii de trufe albe la radacina. Pai daca ii intra unu cu atv acolo ii face paguba de nici toti rinichii familiei nu pot acoperi suma.
Postat 26 Decembrie 2019, 19:15 de poiu
Obrăznicia turiștilor de ocazie, mai ales a celor tineri, nu are limite !?!
De regulă las poarta de la drum deschisă, că e între cabană și garaj ... și mai vin prieteni cu mașina care intră-n curte să parcheze ca să nu deranjeze circulația, mai ales când se adună zăpadă pe margini !?! Ca să nu ocolească după cele câteva case de la drum și să ajungă pe partea spre pârtii cu ATV-urile ... sunt în stare să intre pe poartă și să iasă-n viteză prin spatele curții, unde nu este gard ci brazi pitici de limitare a proprietății !?! Iar zgomotul motoarelor e infernal când accelerează să ia panta !?! S-au săturat toți localnicii de astfel de nemernici needucați, le-au atras atenția că există trasee și nu poți trece cum vrei prin proprietățile oamenilor ... dar nesimțirea e pe val !?! Nu a fost nicio sechestrare sau altceva, viceprimarul în cauză doar i-a amenințat cu un "lopătar" pe care l-a ridicat de la sol ... tinerii aceia mint de îngheață apele !?! Sper să fie potoliți cu această ocazie și să lase muntele și zăpada pentru cei care respectă proprietățile altora !?!
Postat 26 Decembrie 2019, 19:13 de CrisDumi
Romania pitoreasca
Englezii,pasionati de echitatie,veneau in tarisoara noastra dupa 90' si cadeau pe spate cum pot ei sa se dea cu calu' pe unde vad cu ochii,pe dealuri,pasuni,munti... fara PRIVATE PROPERTY,fara NO TRESPASSING,fara garduri.S-au dus vremurile alea,am intrat si noi in epoca parului...Mai du-te acuma cu cortul brambura prin muntii patriei sau cu picnicu'.Jos comunismul
Postat 26 Decembrie 2019, 17:26 de excalibur
ATV-urile si legea
Daca s-ar fi intamplat in America, nu-i batea nimeni, ar fi fost impuscati din start pentru incalcarea proprietatii. Cat despre aventurile cu ATV-uri le-as restrictiona drastic: sa fie conduae doar cu permis de conducere (macar cat. A) si doar pe drumuri amenajate, asa nu ar mai lua nimeni bataie "degeaba".
Postat 26 Decembrie 2019, 16:56 de oradeanbihor
După 30 de ani...
Oare câți ani mai trebuie sa fim o țara normala... indivizii aia deja trebuia sa fie in arest, intr-o țara civilizata cu siguranța așa se întâmpla
Postat 26 Decembrie 2019, 14:04 de ProCivilizatie
Bravo.
Foarte bine au facut. Personal,si pe mine ma deranjeaza taranii cu atv-uri.
Postat 26 Decembrie 2019, 12:07 de Kuler
"terenul edilului"
Se prefigureaza o noua(desi e boala veche) afectiune psihica: "posedarea de pamint".Se pare ca primele victime sunt din tagma "edililor".Se trateaza cu indestulare corespunzatoare,in functie de gravitatea bolii.
Postat 26 Decembrie 2019, 11:54 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON