URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2017, 14:50

Scandal în Arabia Saudită: 11 prinţi reţinuţi pentru corupţie, la ordinul moştenitorului la tron

Scandal în Arabia Saudită: 11 prinţi reţinuţi pentru corupţie, la ordinul moştenitorului la tron foto: CNN
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unsprezece prinţi au fost reţinuţi în Arabia Saudită, la decizia unei comisii anticorupţie, formată de regele Salman bin Abdulaziz Al-Saud şi condusă de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman (foto), informează CNN, citat de Mediafax.

Trei miniştri, al Economiei şi Planificării, Adel bin Mohammed Faqih, al Gărzii Naţionale, prinţul Miteb bin Abdullah bin Abdulaziz, şi comandantul forţelor navale, amiralul Abdullah bin Sultan bin Mohammed Al-Sultan, au fost destituiţi.

Regele Salman a iniţiat campania anti-corupţie ca parte a ”unei agende active de refomare ce are ca scop atacarea unei probleme persistente ce îngreuna dezvoltarea eforturilor în Regat în ultimele decenii”, conform unui comunicat al Ministerului saudit pentru Comunicaţii.

Conform CNN, decretul regal în cauză era necesar ”din cauza predilecţiei unor persoane pentru abuz, punerea intereselor personale deasupra celor publice şi delapidarea fondurilor publice”.

Prin această mutare, prinţul moştenitor pare că încearcă să pună capăt contestărilor interne înaintea transferării oficiale a puterii de către tatăl său, regele Salman, în vârstă de 81 de ani.

Comitetul anti-corupţie, condus de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, are autoritatea de a investiga, aresta, emite interdicţii de călătorie şi de a îngheţa bunurile unei persoane, dacă aceasta este acuzată de corupţie.

Prinţul moştenitor este o figură proeminentă în politica saudită. De la numirea sa în funcţie, unele restricţii asupra femeilor au fost înlăturate, iar în octombrie, acesta a promis că va distruge ”ideologiile extremiste” într-o încercare de reîntoarcere ”la un islam moderat”. Regele Salman a promis că va ”găsi” o cale şi se va lupta cu corupţia la toate nivelele. 

Printre "vedetele" reţinute în Arabia Saudită se numără şi investitorul miliardar Alwaleed bin Talal, care este de asemenea şi prinţ saudit. Pe lângă cei 10 prinţi şi patru miniştri în funcţie, în "marea curăţare" se numără şi zeci de foşti miniştrii ai ţării. Alwaleed bin Talal ar avea o avere de peste 20,3 miliarde de dolari. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON