URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2018, 09:58

România sub zăpadă: Trenuri cu sute de călători, oprite în vestul ţării şi zeci de localităţi fără curent

România sub zăpadă: Trenuri cu sute de călători, oprite în vestul ţării şi zeci de localităţi fără curent sursa foto: www.mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

 parte însemnată din România se află sub cod portocaliu şi galben de zăpadă, iar efectele se simt.

Trei trenuri sunt oprite, din pricina ninsorilor. Mai precis, potrivit mediafax.ro, trenul Timişoara-Bucureşti, cu 200 de călători, este oprit, duminică, între staţiile Topleţ şi Valea Cernei, din Caraş-Severin, iar trenul Curtici-Bucureşti, cu 60 de călători, este oprit aproape de Vărădia, din cauza vremii. De asemenea, trenul Bucureşti-Budapesta, cu 100 de pasageri, este oprit în judeţul Arad.

„La această oră, echipele de intervenţie acţionează în teren pe 4 secţii de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului - Lainici, Lunca Budieni - Bărbăteşti, Valea Cernei - Turnu Severin şi Vărădia -Săvârşin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată”, au precizat reprezentanţii CFR.

Vremea rea a afectat şi rețeaua de energie electrică, iar peste 70 de localități din patru judeţe au rămas în beznă, scrie hotnews.ro. În Timiș, Caraș Severin, Arad și Hunedoara, potrivit unui comunicat de presă, la nivelul distribuitorului de energie a fost instaurată stare de urgență. Peste 66 de localități au rămas fără energie electrică, în urma avariilor. Cele mai multe defecțiuni au fost cauzate de copacii care s-au rupt și au căzut peste cablurile liniilor de înaltă și medie tensiune. 

Accidente grave, şosele blocate

De asemenea, pe şoselele din ţară au avut loc câteva accidente grave, în urma cărora cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite.

Sâmbătă seară, un autocar cu 29 de pasageri, care se deplasa pe ruta Târgu Mureş - Craiova, s-a răsturnat, pe DJ 677, în comuna Găneasa, însă pasagerii nu au fost răniţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, citat de Agerpres.

Din cauză că autocarul s-a răsturnat pe partea dreaptă şi uşile erau blocate în zăpadă, pasagerii nu au putut să iasă din vehicul până la sosirea echipajelor de poliţie şi pompieri, însă aceştia nu au necesitat îngrijiri medicale.

Poliţiştii au stabilit că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo şi de drum (carosabil umed). Toţi pasagerii şi-au reluat călătoria cu acelaşi autocar, după ce vehiculul a fost repus pe roţi.

De asemenea, două ambulanţe din Olt şi Teleorman aflate în misiune au rămas blocate noaptea trecută în nămeţi. A fost nevoie de intervenţia utilajelor pentru a le scoate din zăpadă. 

UPDATE:

Din pricina ninsorii abundente, toate şcolile din judeţul Timiş vor fi închise luni şi marţi. În plus, aproape 300 oameni, între care şi deţinuţi, mobilizaţi pentru a curăţa Timişoara de zăpadă, în urma codului portocaliu.

De asemenea, în judeţul Hunedoara, două şcoli vor fi închise luni, iar Inspectoratul Şcolar ia în calcul să închidă şi alte unităţi, dacă va fi nevoie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON